mania55 0 Napisano Marzec 27, 2013 Dziewczyny mam straszny problem :( zapomniałam wczoraj wziąć tabletkę antykoncepcyjną a dzisiaj współżyłam z chłopakiem, dopiero dziś wieczorem (około 3 godziny po stosunku) zorientowałam się, że ta wczorajsza tabletka została pominięta i wzięłam pominiętą i dzisiejszą na raz.. Czy istnieje duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?? Strasznie się martwię :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kor-ne Napisano Marzec 27, 2013 Minęły od pominięcia tabletki 24 h? Poza tym nie powinnaś brać podwójnej dawki :c Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania55 0 Napisano Marzec 27, 2013 przyjmuję tabletkę zawsze o godz. 23, zorientowalam sie o 22 ze nie wzielam tej wczorajszej, wiec zaczekalam jeszcze ta godzine i zazylam pomienieta plus ta z dzisiaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 0897547890874509405 Napisano Marzec 27, 2013 która to była tabletka z opakowania ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wysublimowana 0 Napisano Marzec 28, 2013 Nie martw sie nie ma ryzyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania55 0 Napisano Marzec 28, 2013 to były ostatnie dwie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 0897547890874509405 Napisano Marzec 28, 2013 ostatnie dwie ? :) to luz :) ja kiedyś byłam u giekologa i powiedziałam że chce dostac wczesniej okres, powiedziała żeby nie brac dwóch ostatnich z opakowania a ja jej mówię że przeciez sypiam z facetem i nie chce zajśc w ciąże ona odpowiedzia że tych dwóch z końca opakowania można nawet nie brac, oczywiście nie rutynowo ale jak się zapomni albo chce się przesnąc okres wczęsniej raz na jakiś czas to nic się nie stanie. Nie wzięłam tych dwóch, potem zrobiłam normalnie siedmiodniowa przerwę i zaczęłam kolejne opakowanie i wzystko było w porządku, w te dwa dni kiedy nie wzięłam dwóch ostatnich spałam z chłopakiem bez zabezpieczenia ale podczas przerwy 7 dniowej dodatkowo się zabezpieczałam sama nie wiem dlaczego, w każdym razie często ginekolodzy powtarzali mi że te dwie ostatnie tabletki sa jakby zabezpieczeniem zabezpieczenia i jak się o nich zapomni to naprawdę nic sie nie stanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pole obowiązkowe ... Napisano Marzec 28, 2013 to odetchnij z ulgą że ostatnie dwie, teraz sypiaj z prezerwatywą aż do końca przerwy ale jesli to były te dwie ostatnie to niema ryzyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania55 0 Napisano Marzec 28, 2013 kurcze ale mnie uspokoiłaś ! teraz mogę spokojnie zasnąć :D z całego serca dzięki wielkie!!! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez szukam butów :/ Napisano Marzec 28, 2013 już od 18 tabletki tak naprawdę mogłabys przestac brać, już wtedy jesteś na tyle zabezpieczona że seks bez zabezpieczenia nie byłby ryzykiem aż do następnego blistra. Oczywiście nikt tego oficjalnie nie mówi bo jednak trzeba wziąć 21 ale spokojnie. Gdybyś zapmniała z pierwszego tygodnia byłby problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania55 0 Napisano Marzec 28, 2013 Ufff ! dzięki jeszcze raz dziewczyny :D jesteście wprost wspaniałe :D:D buziaki dla Was :*:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moim zdaniem....... Napisano Marzec 28, 2013 jestes w ciaży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez szukam butów :/ Napisano Marzec 28, 2013 tylko teraz już w gumeczce aż do następnego blistra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania55 0 Napisano Marzec 28, 2013 Jasne! Teraz będę uważać podwójnie :) i proszę mnie tu nie straszyć, że jestem w ciąży :P A może dla pewności zrobić po tych ok. 2 tygodniach test ciążowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jhgfrtjhgfrty Napisano Marzec 28, 2013 po co :o jesteś zabezpieczona !!! Za kilka dni będzie miec krwawienie z odstawienia, uspokój sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 0897547890874509405 Napisano Marzec 28, 2013 Mania lekarka mi powiedziała i to nie jedna, że nic się nie stanie jak zapomni się raz na jakiś czas o tych tabletkach, lekarki mi to powiedziały nie kafeterianki a ja im wierze, zresztą przekonał sie na własnej skórze że jak się ich nie weźmie to nic się nie dzieje. Tylko jak pisałam nie rutynowo ale raz na jakiś czas. Ty i tak wzięłaś dwie na raz następnego dnia więc uspokój się :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania55 0 Napisano Marzec 28, 2013 ok ok, już wrzucam na luz :D Trzymajcie się i śpijcie dobrze dziewczyny ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach