Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcodalej...

KU WSZYSTKIM EMIGRANTOM-WIERSZYK

Polecane posty

Gość niewiemcodalej...

KU WSZYSTKIM EMIGRANTOM: Nie mieszkam w Polszy od kilku lat, mam w 4 literach ten POlityczny swiat, w uk mi lepiej, kaska mi leci, chociaz nie zmywam, bo z socjala leci, z kaska mi lepiej, bez kaski mi zle -czy zrozumiesz to Polsko w koncu czy nie???? PO co mi zale, PO co mi smutki, wole za to na wyspach popijac smutki. Za nasza i wasza wolnosc w Europie, za nasza godnosc, honor w ukropie, czy to we wloszech, na plantacji grona, czy to w uk na zmywaku dola, czy tez w dublinskim pubie sprzatanie, czy tez w niemieckim hausie bieganie. W kazdym badz razie temat ten sam- Duzo by mowic i tu i tam, W najkrotszych slowach bol w sercu zostanie- Polsko w koncu daj zyc swym dziatkom dostatnie! Choc wiemy wszyscy, pragniemy szczescia, w Polsce do niego droga bez przejscia. Wyymyslilam okolo 2 miesiace temu .osobiscie nie pobieram socjala,ale pracuje i studiuje:)

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
co to są dziatki ? no ale w radiu co ma ryja liter nie widac to mozna zle przepisac :D

Gość wierszyk jak wierszyk
ale dziatki do nie dziadki,gamoniu!

Gość wierszyk jak wierszyk
ale dziatki do nie dziadki,gamoniu!

gamoniowa jak nie cię to cale zdanai cię przesladują :D

Gość do porannej autorki--
za tworcza to nie jestes :/

Gość jeszcze wieksza wredota
co to są dziatki?-------> nie uczeszczalas na lekcje polskiego? nie czytalas poezji? Dziatki to po staropolsku dzieci.. :o

Gość to jest grafomania
w najczystszej postaci. Aż tak dumna jesteś z tych częstochowskich rymów żeby je co chwila wklejać??

Gość hahahahahahahha
to sie skompromitowalas dziewucho grafomanstwem :D Gdzie ty do szkoly chodzilas? Hahahahahahaha!!!

Gość nie rozumiem czemu
wierszyk Pawla Kukiza zostal usuniety, a te wyzywanki nie... cenzura, ktora jest przychylna wladzy, ktora rujnuje nasz kraj ojczysty...

Gość nie rozumiem czemu
powtarzam wy sprzedajne kurwy wladzy, ktora rujnuje nasz kraj Ku wszystkim Polakom, autorem jest Pawel Kukiz Jak ja was k**wy nienawidze jak ja k**wa wami gardze jak ja sie za was kuwry wstydze gdy za granice czasem zajrze Jak ja sie wami k**wy brzydze jak ja was dobrze k**wy znam jak ja sie bardzo ludziom dziwie ktorzy wybrali taki chlam Wszystko to czego sie dotkniecie od razu obracacie w pyl szarancza przy was to jest bajka bo caly kraj juz przez was zgnil Opasle mordy, krzywe ryje kurestwo wszedzie tam gdzie wy jak ja was k**wy nienawidze jak chetnie bym z kalacha bil i nawet jak wam plunac w twarz to wy mowicie, ze deszcze pada J**ana wasza partia mac co mi ojczyzne wciaz okrada nadejdzie kiedys taki czas za wszystko k**wy zaplacicie w helikoptery wsadza was i nigdy juz tu nie wrocicie...

Gość niewiemcodalej...
no coz wierszyk wymyslony o 4 nad ranem po pracy... Bylam wkurzona,bo jestem po studiach a jestem kelnerka. Gdzie moje marzenia?co sie z nimi stalo? Jestem zla na naszych rzadzacych.Przykro mi ze musicie tam zyc. Wole zyc w uk ale z drugiej strony tesknie za polska mowa, za powietrzem,za tym wszystkim,co musialam zostawic....

Gość mama tomulka k.
ja tez tesknie za krajem(za morzem, gorami, bo polska jest piekna, za porami roku, za jezykiem)..ale nie wracam poki nie bedzie lepiej, zagranica zyje a nie wegetuje, przykre ale prawdziwe, zal ze Polacy musza wyjezdzac bo to bydlo w rzadzie okrada Nas na kazdym kroku.

Gość a ja za Polska nie tesknie
mieszkam w Europie wiec jak chce to wyjazd do Polski to zaden problem. Teraz w Poslce zimno i biednie :P Ja tam wole mieszkac w kraju, gdzie ludzie sa usmiechnieci, dzieci nakarmione i szczesliwe a zwykly zjadacz chleba ma czas, sile i kase na norlane zycie - na prace, na wyjazdy, na zabawe z dziecmi, na czytanie ksiazek, na pasje...... Natomiast nie rozumiem ludzi, ktorzy wciaz narzekaja, w PL na Polske a jak wyjada to na kraj w jakim mieszkaja. To jakies kaleki emocjonalne sa, zawsze bedzie im zle i zawsze beda nieszczesliwe. Od takich kalek emocjonalnych trzymam sie z daleka

wierszyk Pawla Kukiza zostal usuniety, a te wyzywanki nie... cenzura, ktora jest przychylna wladzy, ktora rujnuje nasz kraj ojczysty...>>>ty kre......nie jak mozesz cytować nie wiedząc co ? jakby to kukiz przeczytał to by go pewnie szlag trafił. to nie wierszyk a piosenka rockowa swoja droga wtedy rewelacyjna i nie dotycyz obecnej wladzy mimo ze kukiz jej nie lubi to zdarzalo mu sie cos napisac juz dawno. jej tytul to wirus S_L_D i jak nazwa wskazuje dotyczy sld i powstal w czasie afery rywina. pewnie jestes prawicowym oszolomem wiec napsize ci jeszcze ze kukiz tez jest autorem utoworu "ksiadz probosz juz sie zbliza" ktory na pewno ci sie nie spodoba :D http://www.youtube.com/watch?v=5UqylWSgHYo a to moj ulubiony utwor kukiza :D tekst w jednym i drugim jakże prawdziwy. http://www.youtube.com/watch?v=ZJxKS6phihk no ale kazdy oszolom wszystko dopasuje do swej ideologii :D

Gość wierszyk nie wierszyk
czy to piosenka i o nie tej ekipe rzadzacej, ale wciaz aktualny. Ja wyjechalam z Polski za SLD i wciaz w Polsce jest to samo, nic sie nie zmienia a recz jest coraz gorzej, tak wiec ta piosenke moznaby i zastosowac do obecnych wladz...

byc moze ja sie odnioslem do teog ze debil cytyuje cos a nie ma pojecia co to jest. pzoa tym co innego nieudolny rząd a co innego komunizm . nieudolny to jest każdy ale komuch to komuch i w helikopeter go i do jego braci na syberie albo korei tam teraz potrzebna indoktrynacja.

Gość no i pojechali po dziewczynie
co wierszyk wymyslila z jej perspektywy zagranicznej. Polakowi to jednak trudno dogodzic.

Gość nikt po dziewczynie
nie pojechal-chociaz lepiej wtedy pisac proza... ale ona chociaz wiedziala,kto to dziatki,a niektorzy czytajacy juz nie ;-)

Gość pomarańcza wszystko widząca
Ci co nie wiedzieli, co to dziatki, to widać, że nie czytali nawet lektur.

Gość pomarańcza wszystko widząca
A Kukiz to jest dobry :-)

ale ona chociaz wiedziala,kto to dziatki,a niektorzy czytajacy juz nie >>>>nie niektorzy ale jeden - gamon i osiol :D co do lektur to czasami czytalem ale jak widac nie te ew. starosc nie radosc i juz nie pamietam.

Gość do ciekawskieeeeej
hehehe niektorzy krytykuja a sami pewnie nie potrafia wymyslic nic lepszego...ZAL

Gość A mnie sie podoba bo
odzwierciedla nasza rzeczywistosc.

Gość hdfhjj
Dziatki to dzieci inaczej ty tępa dzido .

Gość Ten wierszyk odzwierciedla
jakimi naprawde jestesmy polakami

Gość nie,nic nie odzwierciedla
natomiast ty po co wyciagasz takie bzdety!