Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokononaaaa:(:(

Plamienie w ciąży!!

Polecane posty

Gość zaniepokononaaaa:(:(

Witam Was. Dziśw tolecie zauważłam na papieprze toaletowym kilka kropek krwi, byla ona różowa. Jestem w 18tyg i bardzo się boję. Dochodzą do tego bóle brzucha (lekkie) ale nie wiem czy to może nie od zaparć... bardzo się martwię, teraz leżę. Czytałam, że jeśli są niewielkie plamienia to nie ma powodów do zmartwień i na następnej wizycie powinnam wspomnieć o tym lekarzowi. Ostatnio ciężko pracowałam, miałam trochę stresów... więc może to jest przyczyną? jeśli dziś plamienie się powtórzy to na pewno pójdę do ginekologa. Ale teraz proszę Was o poradę czy któraś z Was miała coś podobnego i czy to jest oznaką tego najgorszego???:(

Gość kierowca rosomaka
nie stresuj sie, to najgorsze co mozesz zrobic bedzie co ma być

Miałam plamienie, ale takie brązowe i na początku ciąży, zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego.

Zdecydowanie zadzwoń do poradni. Plamień nie można lekceważyć.

Gość .... ona
Ja plamilam ale nie lekciwazylam tego... jezdzilam do lekarza, kontakotwalam sie z nim ale on mnie olal. nawet znalazlam sie w szpitalu ale oni tylko dali mi witaminy i kazali lezec. w koncu z plamienia zrobilo sie krwawienie i poronilam. nie daj sie zbyc. plamienia nie sa normalne

Gość roladinia
czym prędzej skontaktuj się z lekarzem ,

Gość gfdhgfjgffk
Mi się parę razy zdarzało plamienie w ciąży i to takie niewielkie. Różowawe albo lekko brązowe. Na początku zawsze dzwoniłam do lekarza i ten mi mówił, że jeżeli pojawi się coś więcej lub się powtórzy w najbliższych godzinach to wtedy sprawdzimy bo plamienia malutkie się zdarzają i nie są niczym strasznym. Od tego czasu kilka razy byłam badana i wszystko jest ok. Jeżeli się denerwujesz to jedź do szpitala, zrobią ci badania i będziesz spokojna a tu teraz właśnie o ten spokój chodzi :-)

Ja miałam taki bezowe plamienia w 20 tc to lezalam kilka dni w szpitalu podali leki,wybadali,poobserwowali i puścili do domu :) ja bym na Twoim miejscu skontaktowala się z lekarzem lub pojechała na IP

Gość hj65rd5sejs
ja plamilam ale na brazowo. Jedz w tej chwili do szpitala i niech to sprawdza nie ma co panikowac ale nie lekcewarz tego!!! ja przy kazdym plamieniu a plamilam czesto jechalam na ostry dyzur i tam zawsze mnie zbadano i nikt mi nic nie mowil tylko powiedzieli ze jak sie nasila to mam przyjechac. Oczywiscie moj gin prowadzacy wiedzial o tym i ja bylam caly czas na duphastonie i luteinie i wizyty mialam co 2 tyg i kazda z usg.