Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rybcia 314

Czy jestem w ciazy ?

Polecane posty

Gość Rybcia 314

Witam wszystkie panie. Mam problem @ spóźnia mi się od 2 dni staramy się z narzeczonym o bobasa i byłam u lekarza i pani doktor powiedziała że widzi mały pecherzyk ale to za zawczesnie żeby stwierdzić może to być pecherzyk okupacyjny ale nigdy tak nie miałam żeby macica była tak nisko nie miałam problemów z pecherzyk ale teraz często daje mocz . Zrobiłam 2 testy jeden przed @ a drugi w dzień spodziewanej @ wyszły negatywne czy może być tak że jestem w ciazy a test nie pokaże ? Dodam jeszcze że choruje na niedoczynność tarczycy i biorę tabletki to morze mieć znaczenie?

Gość tabletki na niedoczynność
tarczycy nie wpływają na wynik testu, zrób betaHCG z krwi i będziesz wiedziała czy jesteś w ciąży czy nie

Ale lekarka widziala pecherzyk w macicy ? Zrob bete,to da Ci 100% pewnosci.

Gość Rybcia 314
Dziękuje paniom za odpowiedzi. Chyba jeszcze dziś się wybiorę na badanie krwi . Boję się rozczarowania chciałam jeszcze poczekać ale chyba pójdę bo nie wytrzymam z niepewności:-(

Gość gfdhgfjgffk
Test może być negatywny a jednak ciąża jest. Zrób badanie z krwi to będziesz pewna na 100%

dawaj na Mickiewicza do 14 otwarte jest, tylko nie wiem do której krew pobierają (o ile oczywiście zgodnie z mailem jesteś z Malborka ;) )

Gość Rybcia 314
Tak jestem z Malborka. To nie jest za wcześnie dopiero spóźnia mi się 2 dzień?

no właśnie nie powinno być za wcześnie, test z krwi powinien już wyjść, masz 2 opcje, albo poczekasz jeszcze minimum 2 tygodnie i pójdziesz do ginekologa albo zrobisz test z krwi. A nie kojarzysz kiedy mniej więcej miałaś owulację??

Gość Rybcia 314
Jeśli to był pecherzyk okupacyjny jak mówiła pani doktor to 18.03 a 19 się kochalismy tak mówiła pani doktor jak chcemy mieć dziecko to mamy się kochać i wtedy mogło dość do zapłodnienia więc od 19 bym była.

Gość gv gb bh
widzę w swojej magicznej szklanej kuli, że to pęcherzyk okupacyjny wermachtu

hmmm, czyli 9 dni po dopiero, to poczekałabym cierpliwie do 14 dni po owulacji i wtedy zrobiła betę :)

Gość Rybcia 314
Zrobiłam dzisiej badanie krwi :-( za nim pani dopisała :-( mam trochę objawów ciazy od kilku dni mnie na każdy ostry zapach mdłości i odrzuca boli mię kręgosłup co nigdy nie bolał bardzo nisko przy samej pupie no i jajniki już dłuższy czas czuje się od tygodnia jak bym miała już dostać @ ale nie przychodzi. Czy może wynik z krwi już coś pokazać czy dużo za wcześnie go zrobiłam? :-( PS: przepraszam za błędy ale pisze z telefonu i słownik przekreca słowa :-)

Gość mama tymka
powinien pokazać, jeżeli owulacje miałas normalnie. Mi beta 3 dni PRZED spodziewaną @ wyszła 71.

kiedyś gdzieś czytałam ze beta najwcześniej 10 dni po stosunku, zrobiłaś teraz ok, powtorz za kilka dni np po niedzieli wynik bedzie wtedy wiarygodny, bo w becie liczy się przyrost, wynik owszem tez bo bodajże powyzej 5 to ciąża, ale sa tez tzw ciaze biochemiczne, Mi osobiście wydaje się ze jest za wczesnie skoro mineło dopiero 9 dni po.... a objawy rownie dobrze mogą wskazywać na nadchodzącą @

Gość Rybcia 314
Ale to była sugestia pani doktor żebyśmy próbowali tego dnia bo to może być pecherzyk. Ale ją myślę że mogłam zajść wcześniej przy wcześniejszych pubach w tym miesiącu ponieważ mój organizm zaczął warjowac pierwszy raz od kat żyje pani doktor powiedziała 18 na badaniu że mam zepchnięta macice i że szejka jest niżej ja te zmiany sama zauważyłam przy myciu i oddawaniu moczu. Albo jestem chora na coś albo jestem w ciazy pierwszy raz mam takie problemy :-(

nie mogłaś zajść wcześniej, bo 18 marca był pęcherzyk dopiero, a co do wyniku, to może już wyjść, wszystko zależy od tego jak szybko po domniemanym zapłodnieniu doszło do implantacji zarodka :) w każdym razie daj znać jak będzie już wynik :) mnie po 14 dniach od owulacji test ciążowy wyszedł pozytywny (i była to baaardzo jaśniutka 2 kreska, tak szczerze mówiąc mój facet nawet jej nie widział :) )

Gość Rybcia 314
Dodam że ostatnia @ miałam 20 lutego :-) Boję się jutrzejszego wyniku :-(

Gość no i co, masz ten
wynik już ?? :)

i ja wynik, bo nie wiem dlaczego, ale jestem ciekawa :)

Gość wtf pęcherzyk OKUPACYJNY ???
:o

Gość Rybcia 314
Przepraszam że tak późno ale w pracy byłam . Wynik 0.1 czyli nici z ciąży :-( Smutno mi strasznie całą drogę do domu z pracy płakałam :-(

nie martw się, jak nie tym razem, to następnym się uda, ale z tego co napisałaś masz jednak nieregularne cykle i albo musisz je monitorować u ginekologa albo uważnie "się obserwować" i w okolicy okołoowulacyjnej uprawiać seks co 2 dzień - ja dość długo starałam się o dziecko i wiedzy teoretycznej trochę niestety mam :)

Gość Rybcia 314
Zawsze mój cykl trwał 34 dni odkąd biorę tabletki na tarczyce to mi się nie spóźniała @ a teraz powinnam dostać 25 marzec a dalej jej nie widać . Jak nie ma ciąży to co może być po badaniu doktor powiedziała że jajnika są czyste nie ma żadnych polipów . Stres miałam też już nie raz większy i dostawała na czas @ . Może Panie wiecie co to może jeszcze być bo zaczynam się martwić co mi może być ?

ale Ty miałaś pęcherzyk owulacyjny 18 marca dopiero, jeżeli założymy, ze owulacja była 20 marca, to musisz dodać 14 dni i przewidywany termin @ będzie 3-4 kwietnia (+/-dzień lub dwa). Widocznie masz zaburzenia cyklu, a prowadzi Ciebie jakiś lekarz regularnie???

Gość Rybcia 314
Ale zawsze miałam regularne cykle pierwszy miesiąc tak mam chodzę do pani doktor endokrynolok i ginekolog . 20 lutego dostałam @ i teraz dopiero 4 następną kwietnia coś chyba nie tak zawsze od pierwszego dnia @ odliczał 34 dni i zawsze na czas dostawalam a teraz pierwszy raz tak mam.

Gość Rybcia 314
Ale zawsze miałam regularne cykle pierwszy miesiąc tak mam chodzę do pani doktor endokrynolok i ginekolog . 20 lutego dostałam @ i teraz dopiero 4 następną kwietnia coś chyba nie tak zawsze od pierwszego dnia @ odliczał 34 dni i zawsze na czas dostawalam a teraz pierwszy raz tak mam.

Witajcie. Ostatni okres dostalam 22 badz 23 lutego. Dzis jest juz 31 marzec a u mnie dalej nic nie ma. Na okres sie nie czuje , bola mnie tylko piersi. Test ciazowy robilam az 4 razy i nie wykazlo ze jestem w ciazy. Okres zawsze mialam regularnie. Nie wiem co myslec, jestem za granica... Czy moze za szybko robie te testy? Powinnam jeszcze troche zaczekac i dopiero wtedy zrobic? Z obliczen wychodzi ze okress spoznia mi sie juz 10 dni. Co o tym myslicie?

ROBILAM 4 testy ciazowe. Na pierwszych dwoch byla tylko jedna kreska. Po doch dniach zrobilam kolejne dwa testy, na niej byly dwie kreski, ale jedna byla mniej wyrazna. Czy to ozaacza ze jestem w ciazy? Okres spoznia mi sie juz 10 dni.

zaburzenia zdarzają się zawsze i nic na t dziewczyny nie poradzicie, niestety jedyne co można, to uzbroić się w cierpliwość Rybcia a Ty te tabletki na niedoczynność od kiedy bierzesz?? Może to one są przyczyną zaburzenia cyklu, albo jeżeli masz niedoczynność można domnieywać, że masz nadwagę. Jeżeli to otyłość brzuszna, to może jakieś zawirowania hormonalne niestety się zaczynają :/

PoCoMiNick - 2 kreska na teście, nawet dużo bledsza oznacza ciążę :) A możesz tam gdzie jesteś zrobić badanie betaHCG z krwi, to będzie najbardziej wiarygodne. Chociaż dla mnie jakbyś zrobiła jeszcze jeden test dziś i kreska będzie wyraźniejsza, to też znak, że ciąża jest i że się rozwija :)