Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anaikoliu

Do mam które rodziły w święta majówki czy inne długie weekendy...

Polecane posty

Gość anaikoliu

Mam termin na 1 kwietnia. Wczoraj byłam u gina i mam rozwarcie na 1 cm, lekarz powiedział że jak nie będę się krzątać przy porządkach i garach to święta przetrzymam. Ja bym mogła jechać choćby dziś, a mąż mi jęczy że w święta to nie za bardzo bo pewnie będzie mało personelu w szpitalu i do tego wszyscy wkurzeni bo wypadł im dyżur a woleli by być w domu. I tak każe mi leżeć w łóżko żebym przypadkiem nie zaczęła akcji porodowej , na razie leżę bo jest w pracy daleko od domu ale wraca wieczorem, a ja zamiast leżeć długi weekend wolałabym w tym łóżku robić przyjemniejsze rzeczy niż leżeć plackiem :) Tak więc czy z powodu takich okoliczności wasze porody ucierpiały, nikt nie zaglądał do was przez dłuższy czas itd?

w szpitalach w świeta są dyżury normalnie jak codziennie więc zawsze bedzie tam opieka, nawet jak urodzisz w świeta. Ja leżałam w szpitalu na obserwacji cały majowy weekend i nie zauwazylłam zeby lekarzy i ogólnie personelu było mniej niż zwykle wiec nie ma co sie martwić. Powodzenia ;)

Moje dwie koleżanki rodziły w święta- jedna w wigilię druga w sylwestra. Pierwsza nie widziała różnicy między zwykłym dniem a Wigilią :) - to był jej drugi poród. Druga nawet sobie chwaliła- było mało dziewczyn na oddziale (bo nie było wywołań, cesarek zaplanowanych) w związku z czym czuła, że pielęgniarki czy położne bardziej si,ę nią interesują

Anka- nie wiem- moze w "Twoim" szpitalu była normalna ilość personelu ale ja leżałam w szpitalu ładnych parę tygodni i faktycznie każde święto czy choćby weekend dawało się odczuć. Lekarze dyżurowali jakoś inaczej tylko pielęgniarki trzymały się normalnego grafiku

Gość oligopeptydapyta
Ja mam termin na 8 maja ale dziecko jest ułożone pośladkowo i mam termin cesarki na 30 kwietnia właśnie z powodu majówki a wolalabym urodzić 1 maja bo to ładna data

Gość ja poszłam do szpitala 26 grud
26 grudnia i normalnie było, nikt nie był nie miły czy jakies braki w personelu, spędziłam tam też sylwestra i wszystko było ok. Niezależnie od dnia położne i lekarze super mili, uśmiechnięci i pomocni.

Gość czarna orka
a ja właśnie liczę na to, że będę rodziła w majówkę znacznie mniej pacjentów, bo nikt nie przychodzi na planowane zabiegi, ludzie się wstrzymują z pędzeniem do szpitala z jakimiś pierdołami, więc na jednego lekarza przypada mniej pacjetnów na pewno nie będę nic wywoływać ani ingerować w naturalny tok, ale gdyby tak trafiło mi się bycie samą na sali z moim maleństwem to byłabym wniebowzięta

Gość anaikoliu
Wiadomo jak zechce wyjść to nic nie zrobię, ale wkurza mnie bałagan w domu troszkę i zabrałabym sie chętnie za coś.

Gość mama40
urodziłam 19 grudnia, przeleżałam do pierwszego dnia świąt, a miałam nadzieję, że wyjdę w Wigilię. Wszystko bylo bez żadnych problemów, bardzo dobra opieka, nie odczułam, żeby bylo mniej personelu czy gorsza opieka.

Gość ja dwa razy mogłam
urodzić w święta, bo pierwszy termin miałam na 29 grudnia, a drugi na 1 listopada. Wszyscy nastawiali mnie na to, że w święta nawet jest lepiej, bo nie ma żadnych planowanych zabiegów i jest spokojniej. Moje dzieci jednak wybrały inaczej. Oboje urodzili się prawie 2 tygodnie przed terminem, więc święta ominęłam. Autorko nie martw się, bo po pierwsze w Święta może być zupełnie dobrze, a poza tym tylko 5% dzieci rodzi się dokładnie w dniu wyliczonego terminu porodu.

Gość anaikoliu
up

Gość olkapowelska
ja rodziłam 1 maja miałam wywoływany poród ruch na porodówce byl jak w ulu z tym ze nie było planowanych zabiegów personel caly w komplecie :)

Gość olk
ja rodziłam dwoje dzieci jedno w czasie świąt wielkanocnych drugie w Bożonarodzeniowe ,opieka taka sama jak w pozostałe dni wręcz gwarno i tłoczno było w święta .