Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomo

spozniajacy sie okres

Polecane posty

Gość pomo

Hej, zawsze miałam cykle 21 dni, jakos od grudnia były wahania o pare dni, a nawet tydzień, teraz okres spoznia mi się 10 dzień, mam bolące piersi jak zawsze, PMS też, niby boli mnie brzuch, ale okresu jak nie było tak nie ma, ostatni raz wspołżyłam z chłopakiem 3 tygodnie temu, z prezerwatywą ktora nie pękła i nie kończył we mnie, dodam, ze było to w ten sam dzień w którym skonczył mi się okres, także wykluczam ciążę. Co może się dziać? dodam że mam prawie 18lat. Ah, miałam troche stresu, teraz sama się nakręcam tą sytuacją, czy to jest powód?

Gość jola19
stres może wpływać. poczekaj do 14dni. poza tym teraz jest przesilenie wiosenne i też niektórym to wpływa na organizm. moja koleżanka ma tak co roku. a robiłaś test ciążowy?

Gość pomo
nie robiłam, w sumie troche się boję, no i nie chcę go kupować, bo ludzie sie beda dziwnie patzrec jakby nie bylo;)

kupowanie testu ciążowego nie jest niczym złym, przecież nawet w markecie można je kupić, skoro współżyłaś z prezerwatywą nic się nie stało to szanse na ciążę są znikome, 3 tygodnie od stosunku wynik testu jest już wiarygodny, lecz jeśli jest jak piszesz że z zabezpieczeniem nic się nie stało to nic nie powinno być. Może stres, zmiany pogody powodują u Ciebie opóźnienie miesiączki, radzę wizytę u ginekologa skoro rozpoczęłaś współżycie może pomyśl nad pigułkami/plastrami? 21 dniowe cykle to bardzo krótkie ....

Gość pomo
no i zapomniałam dodać, ze ostatnie miesiączka była strasznie obfita, bolesna i trwała jak zawsze 7 dni, moze organizm jest wyczerpany i potrzebuje wiecej czasu na regeneracje? jest taka opcja?

Gość pomo
wypowie sie ktos jesze?:

kochana, nikt Ci nie powie tutaj czy jesteś w ciąży czy nie musisz zrobić test, poczytaj troszkę na temat miesiączki to bedziesz wiedziała np że miesiączka to złuszczające sie endometrium , które co cykl się odbudowuje i tak w kółko....

Gość pomo
ok dziekuje

Gość nie martw siee
byłam w podobnej sytuacji co ty, byliśmy zabezpieczeni a jednak świrowałam po 2 dniach spóźniania się okresu. I tak sobie nawkręcałam (ba, nawet zrobiłam test, oczywiście wynik negatywny) że spóźnił mi się 9 dni... i nagle przyszedł ;) nie myśl o tym bo to tylko pogarsza sprawe.

Gość jola19
kup test i już ;) dziwnie patrzeć?? nie Ty jedna, która kupuje test :) zreszta można go kupić nawet w jakiejś większej drogerii