Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze w szpilkach

Buty na rower

Polecane posty

Gość zawsze w szpilkach

hej, wraz z początkiem sezonu postanawiam zostać rowerzystką;)) mąż mnie namówił. i tutaj mam pytanie do rowerzystów - w czym jeździcie?? mój ślubny twierdzi że muszę zakupić sobie profesionalne buty, albo przynajmniej takie z żłobiona podeszwą... w tym problem że ja chcę sobie kupić jakieś uniwersalne buty puma, reebok itp takie do chodzenia... czy mogę na rowerze jeździć w czymś takim http://sklep-luz.pl/product_picture/full_size/787500e06d0cd43f356cebdc7105ad97.jpg albo nawet z całkiem gładką podeszwą, antypoślizgową???

Gość B-1 Lancer
jeżeli będziesz jeździła rekreacyjnie, to możesz nawet w sandałkach :D ważniejszy jest sam rower ;)

Gość weewerreerrtrt
uwaga kryptoreklama

Gość zawsze w szpilkach
weewerreerrtrt>>> masz rację zamiast wstawiać link powinnam słownie opisać wygląd podeszwy, idź lepiej mak mielić dziewczyno B-1 Lancer>> ale poważnie myślisz że gładka podeszwa będzie ok, nie będzie się ślizgać i nogi nie będą spadać z pedałów? tak się składa że wszystkie modele które mi się podobają mają takie nie bieżnikowane podeszw

Gość ilona znikąąąąd
mi się wydaje że nie może być gładki spód ale nie wiem

Gość weewerreerrtrt
a ty idź mielic smiedrzące jaja swojego męza prostaczko

Gość biedota
podobno jednak najlepsze są te do wpinania

Gość ascasasasc
będą ci się nogi ślizgać na pedałach, a w deszczu to już w ogóle 🖐️

Gość zawsze w szpilkach
ascasasasc--> no właśnie tego się obawiam... a ty jeździłaś w takich, piszesz z własnego doświadczenia czy tylko tak ci się wydaje?? ja też myślałam że te podeszwy się nie nadają ale już w sprzedawców mówiło mi że nie powinno być problemu, jak na amatorskie wyprawy...

Gość rowerzysta niedzielny
Nie tyle buty są ważne, co pedały, które mają mieć "kolce", czyli tzw. platformy z "kolcami". Jak nadal nie będą pasować, to kupujesz pedały SPD (cena ok. 150 zł) + buty SPD (cena ok. 200 zł). To ostatnie rozwiązanie polecam, bo jak już się przyzwyczaisz, to bez SPD już nigdy nie wsiądziesz na rower. To trochę, jak z muzyką na rowerze... ciężko bez słuchawek ;-)

Gość zawsze w szpilkach
ehh ja NIE SZUKAM BUTÓW ROWEROWYCH jeśli ktoś nie doczytał jeszcze tylko pytałam które z uniwersalnych sportowych się nadają więc niech jeszcze ze trzy osoby mi polecą spd ...

Gość rowerzysta niedzielny
Nie rozumiesz, że jakich butów nie użyjesz, to i tak nie uzyskasz tego efektu, jak w przypadku zmiany pedałów??? Jeśli nie wszystkie, to większość sportowych butów ma gładką podstawę. Jak nie uprawiasz DH i FR, to po cholerę Ci takie super buty... i tak większość czasu Twoje 4 litery będą przyklejone do siodła.

Gość gość
buty nie mogą się ślizgać i muszą być wygodne, to przede wszystkim. jakie konkretnie to już zależy od osoby. No i dopasowane do stopy... polecam lekturę http://pogodzinach.lca.pl/legnica,news,43244,Dobor_odpowiedniego_obuwia_na_rower.html w tym temacie ;-)

Gość gość
Ja też kupiłąm ostatnio rower MTB dość profesonalny i też myślałam nad butami wpinanymi ale na cholere mi to jak śmigam 2-3 razy w tyggdniu po godzince max dwie? Kupiłam na wyprzedaży różowe buty trekingowe z biedrony za 30zł i śmiga się jak znalazł - fakt że mam pedały aluminiowe żłobione i nawet jak but jest gładki to nie ma prawa się ślizgać :)

Gość REKLAMY KURFA REKLAMY TFU
KURFA ile tu reklam :O żenada a już najlepsze odgrzebywane tematu żeby niby dobrze poradzić buahahah żal po prostu

Gość gość
to poradź fachowcu a nie spamujesz tak jak i oni

Gość galertk
Jeśli mowa o profesjonalnych to Shimano są fajne http://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/ . Mam je od dwóch lat i sobie chwalę. Tylko, że ja jeżdżę bardzo często. Jeśli potrzebne są buty do jazd rekreacyjnych to trekkingi spokojnie wystarczą