Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpoczona8921

test beta ...pOMOC

Polecane posty

Gość zrozpoczona8921

Witam.przedwczoraj robilam test i wynik wyszedl pozytywny.poszlam do ginekologa ktory zrobil usg.powiedzial ze na 91% jest przekonany ze jestem w cia.zy ale ze ciaza jest bardzo wczesna jakos 10 -12 dzien ze widac to na usg i po podwyzszonym ob.zapisal mi kwas foliowy oraz luteine 50 rzekomo na zmniejszenie bolow brzucha.wzielam wczoraj 1 tabletke.rano wstalam z plamieniem i skrzepami.czy to normalne???? Prosze o odp czy test i lekarz mogli sie pomylic czy moje marzenie o maluszku leglo w gruzach?cieszylam sie ta radosna nowinna kilka godz ;( czy na pogotowiu zrobili by mi prywatnie ten test beta by sprawdzic ciąże albo czy test ciązowy przy plamieniu teraz byl by wiarygodny????? prosze o szybke odpowiedzi

Gość Myślę, że już
poroniłaś. Zrób bete sama jeśli będzie spadać to już nic nie poradzisz. Po poronieniu test apteczny nadal bedzie wychodził pozytywny

Gość jesli beta była pozytywna
a teraz okres ze skrzepami to przykro mi ale to poronienie. Beta niestety niewiele ci moze pomóc bo trzeba by było zrobić ją teraz i za 2 dni zeby zobaczyć czy spada czy wzrasta. Sama beta jednorazowa nic nie dajel

jedź do szpitala zrobią usg i zobaczą czy zarodek się utrzymał, czasem pomimo skrzepów udaje się utrzymać ciążę. Tak zwykły apteczny nawet jeśli było by poronienie wyszedł by pozytywny nawet do 3 tyg po poronieniu. Beta musiałaby być zrobiona i powtórzona za dwa dni żeby sprawdzić czy jest spadek - wtedy potwierdziło by to poronienie. Lepiej jechać na SOR zrobią usg i jeśli będzie jeszcze widać ciążę to pewnie cię zostawią.