Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwieona mama

Przyszły zawód mojego syna...

Polecane posty

Gość zmartwieona mama

Mój syn teraz jest w klasie maturalnej. Dziś powiedzial, że chce być chirurgiem. Kurde przeciez to ciężka praca. Co myślicie o tym zawodzie ?

Gość sama musi zadecydować
oj trzymajmy kciuki za tegorocznych maturzystów! super dobry zawód! moja córkę namawiają na podobny kierunek :P hmm

Gość zmartwieona mama
Trzymajmy :). Mój to nic innego nie robi jtylko siedzi w pokoju i się uczy.

Gość wertygbhtyhertdrf
lubi rozdrabniać drób czy co :P

Gość :)))))))))ds
moja także sie uczy

Gość rummmmna
czym ty się martwisz? że masz ambitnego syna? medycyna to ciężkie studia, pierwszy rok jest zwykle testem na wszystko, na koniec zostaje garstka, która przebrnie (dużo odpada na pierwszych zajęciach w prosektorium:p wiem ze źródełka - studentki medycyny). A sam zawód, o ile wynika z pasji i zainteresowań jest dobry. Owszem, praca ciężka, ale to swojego rodzaju misja - ma dawać ludziom zdrowie i być może życie ... pomyśl, wolałabyś żeby był kolejnym magistrem od zarządzania?

Gość fdef
Powodzienia dla syna

Gość njun niezalogg
0/10

Gość moja też dfgrtykytds
nie zniechęcaj chłopaka :) nie tylko pierwszy rok trudny ,najtrudniejssze są kolejne ,prosektorium to etap w którym musza sie odnależć niestety, ale jest to do pokonania :)

Gość zmartwieona mama
Ma ambicję i on chce coś osiągnąć w życiu. On nie ma oporów przed krwią itp. Boje się tylko, że nie ułoży sobie życia przez to, że nie będzie miał żony, dzieci. Że poświęci się tylko pracy.

Gość zmartwieona mama
Boję się tego wszystkiego co ma być przed nim.

Gość mojacórk ahnm,khk,gfhg
dlaczego nie ma miec żony?Zresztą życie zawsze może sobie ułozyć ,dlaczego akurat żona , może życ w luźnym zwiazku ;)i równie tak samo kochac , a może i bardziej

Gość wiesz do thj
zwiazki małżenskie są niewdzieczne

Gość kjnhbgv
c

Gość iaww
Myślę, że najlepiej, żeby poszedł za swoim pragnieniem. Wtedy nie będzie miał żalu do kogoś albo do życia, że coś mu postawili na przeszkodzie. Praca chirurga pewnie jest ciężka. Ale nie tylko ta. A może dawać wiele satysfakcji.

Gość kjnhbgv
h

Gość iaww
Super, że się martwisz o syna i troszczysz się o jego przyszłość. Mam nadzieję, że on to docenia. Spokojnie, chirurdzy też mają żony i dzieci. A chyba lepiej, żeby znalazł żonę w dobrym dla niego czasie niż miał na przykład odwrotnie-zaprzepaścić wymarzone studia, żeby szybko się ożenić itd. a potem mieć gdzieś w sercu żal do kobiety, że z jej powodu nie spełnił marzenia... Nie zrozum mnie źle-ja relacje, miłość, rodzinę stawiam wyżej niż karierę, ale uważam, że one muszą wypływać z potrzeby serca i przyjść w odpowiednim czasie. Myślę, że, jak się zakocha, to studia ani kariera mu tego nie przysłonią. A teraz chłopak jest na etapie, kiedy musi samodzielnie decydować o swojej przyszłości.

Gość dkdkdk
Ty się lepiej martw, żeby on się na te studia dostał, a potem jej skończył, bo to nie są studia dla każdego. A jak już zostanie tym chirurgiem i zacznie zarabiać - spokojna głowa, zaraz go jakaś chętna wyhaczy.

Gość to te zistotn efb
na to przyjedzie czas , nawet w podeszłym wieku może być szczęsliwy, teraz niech sie rozwija robi tytuły :)

Gość kjnhbgv
iaww masz racje