Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małła Mii

ALERGIA ! ALERGIA ! ALERGIA ! - Zajrzyjcie proszę !

Polecane posty

Gość Małła Mii

Moja córka ma 20 miesięcy. Od kilku miesięcy robią się jej takie plamy jak na zdjęciu. Wygląda to trochę jak poparzenie. Powstają w sposób taki, że najpierw np. wieczorem schodzi jej skórka tak jakby się gdzieś otarła o coś a już rano wygląda to tak jak na zdjęciu. Znika samoistnie po kilku dniach. Jak jedne znikną to w innych miejscach pojawiają się nowe. Czasem jest tak że przez kilka dni nie ma nic. Odwiedziliśmy już kilku dermatologów, którzy tylko maści przepisywali, alergolog też za wiele nie pomógł, tylko powiedział, że testy możemy zrobić po 3 rż. Pediatra uznała, że to może być jakaś alergia pokarmowa, ale wszystko co mi bylo podejrzane eliminowałam kilkakrotnie i do niczego nie doszlam. Przepisała Zyrtec i tak go już wierze od sierpnia ubiegłego roku. Na początku pomagał, teraz jakby już nie działał :( Był czas kiedy przez tydzień jej go nie podawałam ( na polecenie pediatry ) żeby zobaczyć co się będzie działo. Plam nie było, ale pojawił się nocny kaszel. Hmmm... Pomyślałam o kurzu, roztoczach... Kiedy znów zaczęłam dawać Zyrtec kaszel zniknął. Możliwe że młoda ma alergię na kurz domowy, roztocza ? ZDJĘCIE http://zapodaj.net/3527188982edd.jpg.html

hej! moj synek ma 2 latka i 8 miesiecy i mamy podobny problem , z tym ze to co u Ciebie widac na zdjeciu to nic w porownaniu z tym co nam w ciagu dwoch dni wyszlo na skorze.. caly brzuch , nogi i plecy wygladaly jakby to bylo oparzenie + szorstkie jak papier scierny.. oczywiscie w nozy prawie nie spal caly czas se drapal, poszlam do pediatry przepisala do kapania oilatum _ masc po kapieli oilatum (na jedzenie wiedzialam ze raczej nie am bo nie jadl nic uczulacjacego tupu nabial, owoce itp) noi ten oilatum super nam zlagodzil ta wysypke , wiec wtedy myslalm ze to moze od plynu do mycia a mielismy johnsona , zmienilam mu takze proszek na dzieciecy noi tu wyszlo szydlo z worka , bo zeszla mu prawie cala wysypka jak zaczelam prac w dzieciecym a raz zalozylam mu majteczki wyprane w normalnym proszku to na wieczor caly tylek mial czerwony i majtki jakby odbite na skorze!! i z przodu i ztylu, czyli u nas uczulal plyn do mycia + proszek do prania , a zaczelam mu prac ubranka w normalnym proszku gdy mial roczek a tu nagle zaczelo go uczulac choc odkad skonczyl rok kupuje ciagle ten sam, niewiem moze cos tam dosypali miedzy czasie czy cos.. neiwiem ale i tak jestesmy do alergologa zapisani to zobaczymy:)

Gość Małła Mii
U nas problem dotyczy tylko rąk - głównie dłoni od strony zewnętrznej, łokci, czasem przedramion. Czasem plamka pojawi się też na stopie na podbiciu i paluszkach ale też tylko z góry, także proszek wykluczam.

Moja mała ma podobne plamki ale mi pediatra kazała isć do dermatologa dostała fenistil w kroplach i maśc adwantan myję ja w emolium i kremuję po kapieli balsamem La roche-posay (natłuszczający balsam do ciała -ogranicza podrażnienia i swędzenie skóry), też dermatolog kazała. mam nadzieję że nie rozwinie sie z tego atopowe zap skóry.

Gość kto tak jak
moja córka ma azs prawie od urodzenia. eraz ma 1,5 roku i poprawy super nie widac