Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikodermir01928374

Wasze sposoby na oszczedność wody?

Polecane posty

Gość nikodermir01928374

Poszukuję sprawdzonych sposobów na oszczędzanie wody w domu. Albo jakieś pomysły. Przed rozpoczęciem budowy mając taką wiedzę na ten temat mogę od razu wprowadzić to w życie aby później nie przerabiać lub uniknąć nietrafionych i niepotrzebnych zakupów.

Gość zacznij od kopania studni
to nie będziesz musiała każdej kropli oszczędzać

Gość PaOla920
Ja mam studnie na podworku ale w sumie to z niej nie korzystamy;P raz jak nie bylo wody przez 2 dni ludzie sie w kolejce ustawiali po ta wode;D

jezeli jestes przed budowa to najlepiej wkopac zbiornik na deszczowke, ktora "sciagasz" z dachu. pod ten zbiornik podlaczasz wc, pralke, kran na dworze do podlewania lub do mycia samochodu.

Gość xsantrypa
slyszalam o podciaganiu sie do rzeczki, tak samo tez z odplywami - rureczka w ziemi do rzeczki...

Gość wyprana na max
kotka-poes chyba zaraz zwymiotuję:-( jak mozna deszczówką prać ubrania?? Może ejszcze sie w niej kapiesz i myjesz naczynia??:-(

Gość jxxceu
Jedz śnieg

Gość balonowa_mamba
Na stronie http://www.czasnafinanse.pl/oszczedzanie jest fajnie opisanych sporo wskazówek na temat oszczędzania, nie tylko na wodzie, ale ogólnie na rachunkach. Poczynając od zmiany nawyków, a na rozwiązaniach inslatalcyjnych kończąc. Mam nadzieję, że się przyda :)

Gość nono ni
to może jest jakiś filtr na tą deszczówkę co ją oszyszcza

gdzies slyszalam ze za granica jest taki system, ze woda po kapieli i z umywalki sluzy do splukiwania wc. i to jest swietne rozwiazanie bo splukiwanie kibla czysta woda to jest marnotrawstwo okropne.