Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nilla20

niezręczna sytuacja

Polecane posty

Gość nilla20

Brat mojego męża rozwiódł się parę dni temu(nie mieszkają razem od ponad roku, On kogoś ma). Za tydzień robię roczek, Jak zaprosić brata męża? ( jest chrzestnym): opcja 1- samego opcja 2- z tą co jest teraz opcja 3 - dać osobne zaproszenie jemu i byłej żonie(która teraz dopiero zrobiła się rodzinna, odwiedza Nas jak gdyby nigdy nic). Pomóżcie.

Gość nilla20
jest to kto?

Gość Lililoli
2, tak będzie najlepiej

Gość ząbkowanie
raczej 2, skoro z nią jest...

wydaje mi się że niezręczne byłoby nie zaproszenie zarówno brata męża z obecną partnerką jak i również jego byłej żony... Jednak co jak co powinnaś uszanować zarówno wybór brata męża jak i to aby nie urazić byłej szwagierki... Co jak co nadal jest w pewnym sensie z wami związana... Wydaję mi się że najlepszym rozwiązaniem byłoby spotkanie się w innych terminach ... Wpierw z byłą szwagierką ze względu że jest sama a następnie np: dzień później aby nikogo nie zabolało z bratem męża i jego partnerką... Mówię tu oczywiście o tym iż jeśli zaprosilibyście samego brata czułby że nie akceptujecie jego wyboru oraz jego partnerki...:) mam nadzieję że pomogłam:)

Gość nilla20
Myślicie że tak będzie najlepiej. W zasadzie ona jeszcze nie zna się z moimi teściami i na tym moim przyjęciu właśnie zobaczyliby się pierwszy raz. Nie będzie sztywno w takiej sytuacji?

Gość hdjgfffm..
jak byla zona sie zrobila rodzinna to powinnas obie zaprosic.

Gość nilla20
jak osobno? W innych terminach, roczek jest w jednym terminie, będą reż moje siostry, mama, siostra z mężem. takie przyjęcie na ok 15 osób

Gość nilla20
Wczesniej to miała gdzieś rodzinę męża. Nie przyjeżdżała prawie wcale do Nas, a była wielokrotnie zapraszana, a teraz nagle gra wariata. Ostatnio zaprosiłam teściów do siebie a tu nagle ona też się z nimi zabrała nie proszona.

Pamiętaj że to jest wybór twego szwagra jest jego własną decyzją więc zarówno Wy jak i jego rodzice a Twoi teściowie powinniście uszanować jego decyzję... Kiedyś powinno nastąpić ich pierwsze spotkanie... Nie wydaje mi się żeby było sztywno , tym bardziej iż jest to spotkanie w większym gronie i raczej nie zapadnie cisza podczas rozmowy gdyż każdy zawsze z kimś znajdzie wspólny temat:)

Gość Frania Mania333
ja bym zaprosiła chrzestnego samego skoro krótko jest z tą nową dziewczyną, to nie ma co jej spraszac. a byłą żonę tez bym zaprosiła

JEŻELI TAK TO:wyjściem z sytuacji jest również zaproszenie ich jednak w innych porach dnia tj : godzinach

Gość Lililoli
nie zapraszaj byłej szwagierki, już w rodzinie nie jest.

Frania Mania333 nikt nie napisał tutaj że szwagier jest z nową partnerką krótko, tylko że od roku już nie mieszka z żoną i ma partnerkę... :) nie jesteśmy więc w stanie po tym poście określić ile czasu ze sobą są:)

Nie zapraszaj baby swojego szwagra. Po co Ci dziwka rozbijająca związki w domu? To nie rodzina. Zaproś go samego bez osoby towarzyszącej, prowadzisz u siebie dom publiczny? To rodzinne święto.

Gość nilla20
on jest z nową dziewczyną ponad rok (zdradzał żonę). Parę miesięcy temu był z tą dziewczyną u Nas(mimo że po rozwodzie z żoną nie był jeszcze). Więc ja z mężem już ją poznaliśmy. Teściowie nie chcą jej poznawać, bo oni stoją po stronie synowej a raczej byłej synowej.

Gość Eeerrr
Oczywiscie, ze zapros i ja i jego ze swoja nowa partnerka tylko uprzedz kazdego, ze to drugie tez zostalo zaproszone i niech oni sie martwia co zrobic jak sie spotkaja. To naprawde nie jest Twoj problem i w ogole nie powinnas sie czuc w tej sytuacji niezrecznie. To brat Twojego meza musi zdecydowac czy przyjsc sam, czy ze swoja nowa partnerka.

Gość nilla20
to jak to zrobic żeby nikogo nie urazić?

Gość elanuela
To zależy. Lubisz bratową. Byłą bratową? To ją zaproś i jego oczywiście też. To ich problem czy będzie niezręcznie czy nie. Ale, jeżeli ona Was olewała będąc jego żoną, a teraz chce jakieś gierki odstawiać po rozwodzie, to bym jej nie zapraszała. Nie masz obowiązku. Tylko brata samego wtedy. A tej drugiej to nie wiem. Zrobisz jak czujesz. tej drugiej też bym nie zapraszała, chyba jeszcze za wcześnie dla niej na takie rodzinne zjazdy.

Gość nilla20
Dodam jeszcze że szwagier z byłą żoną mają 8 letnie dziecko, które przeżyło ich rozstanie. Nie wiem czy to dobrze żeby siedział przy jednym stole z mamą tatą i nie wiem jak ją nazwać macochą? Przyjaciółką taty?

Gość nilla20
Nie lubię byłej bratowej, jak mieliśmy wesele parę lat temu to nie przyszła, bo jej się nie chciało i brat męża był sam na naszym weselu.

Gość nilla20
To chyba zaproszę jego samego tzn z dzieckiem.

Gość ząbkowanie
skoro poznałaś jego dziewczynę, wiesz doskonale że są już jakiś czas razem to zaproś ją. będzie jej miło że ją akceptujecie a przede wszystkim brat męża będzia zadowolony