Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie pomarańczka

Mam mądre i piękne dziecko

Polecane posty

i Wy też, bo dla każdej z nas nasze dziecko jest najpiękniejsze, najmądrzejsze po prostu najcudowniejsze :*

Gość Wiertarka na baterie
ja mam zdrowe dziecko, i to jest dla mnie najwazniejsze..serio..... mój mąż wręcz się wkurza jak ktoś mówi że nasza corka jest ładna i zapowiada że to wkrótce się skończy, jak będzie rozumieć, bo nie chce by wzrstała w przeczuciu że jest ladna i to największa wartosć w życiu.... :) i zgadzam się z nim bardzo

Gość weronniczzzzyyynka
Dziewczynka musi słyszeć że jest ładna, nie cały czas, jednak nie wolno pozbawić jej wiary w siebie. Gdy tak się stanie, związe sie z pierwszym lepszym zerem który powie jej że jest ładna, podoba mu sie etc.

nie zgadzam się z tym..... urodzenie się ładnym to żadna zasługa człowieka.... nie musiał dojść do tego swoją ciężką pracą, to po prostu dar od pana boga, ktoś jest ładny,ktoś inny miał mniej szczęścia. Będę swoje dziecko chwaliła za dobre wyniki w nauce, za to że pomaga, że jest dobra dla innych, że jest grzeczna, wesoła i inne...mogę ją chwalić za to że ładnie się uczesała, albo ubrała.... ale nie za to że jest ładna. No ale to sprawa indywidualna....uważam że tylko w ten sposób wyrośnie mi wartościowe dziecko....

Gość weronniczzzzyyynka
Wiertarka na baterie To, o czym piszesz jest bardzo ważna, jednak nie można pozbawiać dziewczynki czegoś co w wieku np nastoletnim bedzie dla niej najwazniejsze- pewność siebie, swojego wygladu. Mam kolezanke która nie była cudownie piekna, ale brzydka tez nie. Jej matka dosłownie NIGDY nie mówiła jej ze jest ładna czy np. ładnie wyglada, dziewczyna już w Gimnazjum popadła w takie kompleksy że zaprzestała chodzic do szkoły! Jej poczucie wartości siebie to było 0!!! I tak jak pisałam wcześniej, związała się z beznadziejnym typkiem, który ją tylko wykorzystał porzucił ogólnie bardzo rozczarował, a ona o mały włos przypłaciłaby to zyciem. Nie oszukujmy sie w dzisiejszym swiecie nr 1 jest wyglad.

moje córeczki obie są piękne i mądre i jeśli je dobrze wychowam uroda im nie zaszkodzi a mądrość pozostanie ;-)

może i po częsci masz rację...rozumiem o co Ci chodzi. Ja bardziej odnosiłam się do tego że każdy kto do mnie przychodzi to mówi, o jakie ładne dziecko....no ale jakby nie było ładne to co???? Nie będzie to coś fajnego że się urodziło? I nie chciałabym by tak było też gdy będzie miała 5 czy 10 lat..że ją pochwalą za wygląd, ale nie za to że na przykład ładnie bawi się z młodszą kuzynką, albo pomogła nakryć stół do kolacji...... Na pewno od czasu do czasu potrzebne będzie młodej osóbce pokazanie że jest na serio fajnym dzieckiem i też z wyglądu, ale to na pewno ma byc szczery komplement od nas.....nie rzecz na której zbuduje pewność siebie

aha weroniczynka i ja pomimo wszystko ciągle nie uwazam że wygląd to nr 1 w dzisiejszym świecie..... :) choć jest on często podstawą do budowania swojego życia, choć bardzo niestabilna to podstawa życia, bo jest to rzecz którą szybko można stracić.....i z reguły się traci.

Gość bezbeluefirst
Mnie strasznie irytuje sytuacja z zycia wzięta. Dziewczyna ( nastolatka) została zgwałcona i zamordowana pod artykułem ludzie piszą " szkoda jej taka ładna byłą" ?! WTF, a gdyby ładna nie była to nie szkoda! Ludzie to naprawde przygłupy.

Gość dulka,
Weroniczka ma rację, co z tego, że mnie chwalili za mój talent, skoro popadłam w kompleksy dotyczące wyglądu, bo nikt mi nie mówił, że jestem ładna. Dopiero jak wyszłam z wieku nastoletniego stwierdziłam, że jest inaczej, ale co się nacierpiałam to moje. A niby taka głupia sprawa jak wygląd. Jednak dla nastoletniej dziewczynki jest na 1 miejscu i nie umiejętności i wiedza dają w tym okresie poczucie wartości. Ja swoje dziewczynki utwierdzam w przekonaniu, że są i mądre i ładne, nawet jak widzę że mają jakieś tam braki w urodzie, bo to chodzi o ich pewność siebie. One muszą tak o sobie myśleć niezależnie co inni myślą o nich :P

Pewnie że wszystkie dzieci są piękne i mądre,chociaż moj po urodzeniu miał okres że nie był za urodziwy. Całą twarz miał wysypaną paskudnymi pryszczami,do tego ciemieniucha. Ale na szczęście wszystko szybko minęło.

Gość ja niestety
ja swojej córeczce mówię i że jest ładna i że mądra i że grzeczna (jest od cholery,ale tego jej nie mówię)

Gość aha123456
Wiertarka na baterie: uwazaj bo mozesz popelnic wielki błąd, jest tyle pięknych kobiet ktore uwazają ze nie są atrakcyjne ,brak im pewnosci siebie. Dziewczynka musi wiedzieć ze jest ładna, oczywiscie nie cały czas nalezy jej to mowic, uwierz charakter ważny, ale akceptowanie swojego wygladu to też połowa sukcesu

Założyłam ten temat, bo każdy tu wychwala swoje dziecko, a czas zrozumieć, że ta odwieczna walka i wychwalanie tutaj nie ma sensu. Dla mnie mój syn jest najcudowniejszy pod względem mądrości i wyglądu. I dla każdej z Was z osobna jej dziecko/dzieci. Kochamy je i koniec! Musimy to w końcu zrozumieć :)

Gość xknegldw.newdsre
Dokładnie, każde z naszych dzieci jest wyjątkowe :)

Gość a mój syn jest zbyt ładny...
Mój syn ma 6 lat i jest po prostu śliczny. wygląda jak ... dziewczynka :O ma bardzo delikatne rysy,jest drobny, do tego duże-ale nie wyłupiaste-oczy i bardzo długie rzęsy. i wszyscy ciągle mówią, że jest śliczny i szkoda że to nie dziewczynka bo pięknie by wyglądał w sukienkach :O

potem może się zmienić, mój mąż też na jednym zdjęciu z okresu dzieciństwa wyglądał jak dziewczynka :D Przeglądamy kiedyś zdjęcia widzę ładną blondyneczkę i mówię do męża "a to Twoja siostra?" On się skrzywił, że nie, że on... A do dziołchy mu teraz dalekoooo :D

Gość Mój teść mówi
Ciało to element naszego życia, z nim jesteśmy związani aż do śmierci i ma ono duży wpływ na nasze samopoczucie. Nie trzeba non stop zachwycać się urodą dziecka bo dziecko samo dobrze widzi i czuje po spojrzeniach innych jak i w lustrze czy się sobie i innym podoba warto napewno obchodzić się z dzieckiem czule z usmiechem, głaszcząc włosy a dzieciak będzie w naszych minach widzieć swoje odbicie, zawsze tak jest. We wszystkim powinna być równowaga. Jak zbyt dużą wagę będziemy przywiązywać do wyglądu dziecka to pomyśli ono że wygląd jest sprawą pierwszorzędną , niezmiernie ważną , ważniejszą od wszystkiego , natomiast jeżeli będziemy udawać że nie widzimy urody dziecka (lub jej braku) to wcześniej czy później źle się to odbije na dziecku bo ładny maluch widząc że jest ładny poczuje się zawiedziony że mama tego nie pochwali, nie dostrzega a mało urodne dziecko pomyśli że musi być bardzo nieładne (zwłaszcza jeżeli usłyszy to od kogoś) skoro faktycznie mama nie pochwali i takim dzieciom (jak i tym ładnym) mówi się że dla rodziców jesteś najsłodszym ciasteczkiem takim które odrazu chce się schrupać.

Gość Mój teść mówi
do a mój syn jest zbyt ładny - Słuchaj, przyjdzie czas na testosteron i okres dojrzewania to chłopak zmężnieje i obecna dziewczęca uroda zamieni się a atut przy bardziej męskich rysach ;)

Gość a mnie sie cudze
bachory nie podobaja. I kazdej pojebanej matce, ktora zaczyna litanie jaki to jej synek/corunia sa cudni jade rowno i gasze babsztyla. Zachwycajcie sie swoimi bachorami w zaciszu domowym a nie kazcie podziwiac to barachlo obcym osobom :O