Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku_pomocy983247

Co ja zrobiłam!!!!!

Polecane posty

Ratujcie!! Jestem chora, leżę w domu od tygodnia. Trochę straciłam poczucie czasu. Dzisiaj wstałam po południu i zjadłam rosół ugotowany dwa dni temu przez mamę. Kompletnie zapominając, że dzisiaj jest Wielki Piątek i post!!!! A tu nie dość, że rosół to jeszcze pływały w nim kawałki kury:(:( Czuję się strasznie, zaraz jak sobie przypomniałam o Piątku poszłam zwymiotować rosół, ale było to pół godziny po zjedzeniu, więc na pewno zdążyło się coś wchłonąć. Nie wiem co teraz robić, jestem na zwolnieniu i nie mogę iść się dzisiaj wyspowiadać, jutro też nie pójdę. W Wielkanoc jadę do rodziców, pójdziemy do Kościoła i jako jedyna z rodziny nie przyjmę Świętej Komunii. Błagam o pomoc i poradę, póki co modliłam się o przebaczenie, ale wiem, ze to nie wystarczy, bo niezbedna jest spowiedź. Całe Święta zmarnowane:o

O ile to co piszesz jest prawdą, to CHYBA osoby chore i starsze są zwolnione od obowiązku postu.

Ale ja nie jestem obłożnie chora, w zasadzie już wyzdrowiałam. Do kościoła iść nie mogę, bo jestem na zwolnieniu i nie chcę, by zobaczył mnie ktoś z pracy, że wychodzę na zwolnieniu. Także zwolnienie z Wielkiego Postu mnie nie dotyczy;(

Wydaje mi się że najważniejsze jest to że nie chciałaś tego zrobić i teraz żałujesz.

Gość cool story, bro
Ómrzesz i pódziesz do PiEkŁa, bejbe :classic_cool: A tak na poważnie, jak można przejmować sie czymś takim? :D:D:D

Gość myslę sobieeeeeeeeeeeeeeee
Strasznie CI współczuję, bo wyraźnie przezywasz jakiś dramat :-O nie rozumiem Ciebie i zaczynam się ciebie bać, mam nadzieje, z emieszkasz daleko ode mnie i się nie rozmnożysz, bo fanatyzm to najgorsza rzecz z możliwych

Gość xentuszka
a po co piszesz takie pierdołki w ogóle? kogo obchodzi co jesz?

Też mi się tak wydawało, ale potem zaczęłam się zastanawiać i wyszło mi, że nie, bo przecież mam obowiązek wiedzieć, kiedy jest post. W ten sposób można np. nie póść np. na różaniec w październiku, bo komuś "umknęło", że to już - a to przecież grzech. Strasznie się czuję, zwłaszcza, że wyspowiadałam się tydzień temu i nie nagrzeszyłam do tej pory, a tu dzisiaj coś takiego zrobiłam. Raz do roku jest Wielki Piątek, a ja zapomniałam:(

Gość dgmjapgj
Grzech popełniony w pełni nieświadomie nie jest grzechem, każdy ksiądz ci to powie!

Gość nadalania
wiesz co, wiekszym grzechem to będzie nie pojscie na msze, bedac zdrową... bez znaczenia jakie są tego powody.

Gość zaloz mocher..
i do spowiedzi .. marsz! ten grzech jest nie do wybaczenia!.zaden ksiadz nie da ci rozgrzeszenia a cale swieta zdrowaski odmawiaj! ty grzesznico

Gość jak jesteś taka
wierzącą to na pewno nie wchodziłabyś tutaj na forum :D

Gość hgub
Musisz po zmroku podjechac na plebanię. Tam błagaj prałata o ukaranie. Wybiczuje cie, wyssesz święte soki i będzie ci odpuszczone.

Gość WierzącyKatolik
Autorko :) Nie jest grzechem zrobić coś nieświadomie i Bóg ci wybaczy. Grzechem było by zjeść to ze świadomością. Po za tym pamiętaj że post w Wilki piątek to tradycja. Wierz w Boga nie tradycję. A czy rybka to nie mięso ? :) A mimo wszystko je się rybkę w piątki i samuje wykwintnie :) Bóg Cię kocha i uwierz mi..Nie będzie Jemu przykro że złamałaś zasadę postu i szczerze załujesz , ale na pewno zrobi Mu się przykro jeżeli przez tradycję nie przyjmiesz go do serca. Bóg Cię kocha i na pewno wybaczy....BA! To co zrobiłaś to nic w jego oczach. Idź i przyjmij Boga. Bóg Cię kocha :)

Gość rowerzystkja
a które przykazanie Boże (z dekalogu) mowi o poście??? Nie mylic z przykazaniami ludzkimi, czyli narzuconymi przez kler

Gość musztardowka
Jestem na zwolnieniu i nie moge isc sie wyspowiadac... X Dopracuj dziecko swoja wypowiedz.