Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CoJestZeMną

Podważam poczucie wartości mężczyzny

Polecane posty

Gość CoJestZeMną

Mężczyzna podoba mi się dopóty, dopóki nie zaczyna okazywac swojej słabości. Kiedy zaczynam dostrzegać jego wady, to, że czegoś nie potrafi, coś źle robi, zaczynam źle o nim mysleć i tracę do niego szacunek:(.

Gość CoJestZeMną
Nie wiem, skąd to się wzięło, ale ciągle boję się, że mój facet okaże się niemęski:(. Mam takie wyobrażenie, że męzczyzna musi być zaradny, gotowy do pomocy, powinien znać się na prostych naprawach i garnąć się do spraw organizacyjncyh. Jak coś tu szwankuje, to łapię doła:(. Tracę szacunek do faceta, gdy nie potrafi naprawić kranu, dobrze jeżdzić samochodem, załatwić trudnej sprawy, gdy boi się nowych wyzwań.

Gość CoJestZeMną
Wiem, że wyobrażenia i rzeczywistośc mają się różnie, tłumaczę to sobie, ale nie pomaga.

Gość maślane też z Biedronki,bo
masz problem ze sobą,że nie potrafisz wziąć życia jakie jest,i co mamy cię tutaj wyleczyć

trzeba trafić na swoją osobę i ją cenić

Gość tssania
nie uwierzysz,ale mam tak samo. do tego trace szacunek jak czuje sie duzo madrzejsza od mojego faceta i wkurzam sie jak musze mu tlumaczyc cos, co wg mnie powinien juz dawno wiedziec.

Gość fdbfddd
ty oczekujesz, że facet będzie przysłowiowa "alfa i omega" czysty ideał a ideałów nie ma. pewnie masz zawyżone poczucie własnej wartości.

Gość CoJestZeMną
Wiem, że to mój problem. Mam wyrzuty sumienia, gdy wytykam facetowi niemęskie zachowanie. Każdy do tej pory to odczuł, wiem, że obniżam ich poczucie własnej wartości, ale nie potrafię ukryć swojego rozczarowania, gdy mężczyzna nie potrafi zawiesić lampy, wybrać farby do metalu itp.

Gość CoJestZeMną
Raczej mam zaniżone poczucie własnej wartości. Od siebie też dużo wymagam. Staram się nie zawodzić, jeśli chodzi o kobiece sprawy w domu.

a co my mamy z tym zrobić,ludzie są jacy są i tyle,są desperaci,chcący być z tobą,niech będą

może masz.ludzie mają różne traumy,

Gość farsaaaa
CoJestZeMną- nie ma ludzi idealnych....;)

Gość CoJestZeMną
Wiem, że nie ma ludzi idealnych, dlatego nie szukam już. Pracuję nad obecnym związkiem i po prostu głośno sobie myślę.

up

Gość CoJestZeMną
Myślę zobie głośno;). A co, nie słychać szmerów tam u Was?

Gość CoJestZeMną
Cenię sobie szczerość, nawet w Twoim wydaniu:).

Gość CoJestZeMną
Dystans to jest właśnie to, czego mi brakuje:(. Gdybym potrafiła olać to, że mój facet nie potrafi zawiesić mi lampy, naprawić szafy i nie stękać, gdy ma coś ciężkiego przenieść, to żyłoby m się lepiej. Bardzo chcę Go szanować i nie myśleć o Nim źle.

Gość CoJestZeMną
Szanuję i nie obrażam, ale przestaję widzieć w nim mężczyznę:(, tracę ochotę na seks:(.

domyslam sie tez, ze gdyby to ten koles kopnal cie w dupe, na co zaslugujesz, to nagle bys zapalala niemozliwym wrecz pragnieniem by wrocil :-)

Gość CoJestZeMną
Nie zostawię Go, bo problem tkwi we mnie. Takie uczucia pojawiają się we mnie w chwilach rozczarowań i wtedy tłukę sobie do głowy, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i nikt nie jest idealny. Chcę przestać się przejmować złymi rzeczami, a nauczyć skupiać na dobrych. Czasem sobie myślę, czy tego lęku przed tym, że mężczyzna okaże się słaby, nie wyniosłam z domu. Mój ojciec taki był i cały dom był na głowie matki. Teraz każdy przejaw męskiej słabości i niezaradności paraliżuje mnie.

Gość CoJestZeMną
'domyslam sie tez, ze gdyby to ten koles kopnal cie w d**e, na co zaslugujesz, to nagle bys zapalala niemozliwym wrecz pragnieniem by wrocil' Mam nadzieję, że tego nie zrobi, bo poza chwilami słabości, uwielbiam tego mężczyznę i zrobię wszystko, żeby Go nie krzywdzić. Nie wywnętrzam się ze swoimi przemyśleniami.

Gość CoJestZeMną
Najchętniej to sama siebie kopnęłabym w dupę, to może coś bym zrozumiała.

Gość CoJestZeMną
Po to założyłam ten topik, żeby pracować nad zmianą, tylko że 'po prostu' to mi nie idzie. Za kopa dziękuję. Należał się.