Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjhsdkjhdkghjdfasghkj

Jak to jest na studiach?

Polecane posty

Niestety mam problem z fobią społeczną:( Na ćwiczeniach warunkiem zaliczenia są takie rzeczy, których juz dzisiaj wiem że nie jestem w stanie zrobić:( Chodzi np o to że musimy wcielić się w rolę wykładowcy i prowadzić zajęcia,dyskutowac z grupą itd na innych znów dobieramy sie w grupy i robimy prezentacje w którą ma być tez włączona dyskusja. Mnie nie lubią wiec nie mam z kim tego zrobić, a nawet jak bym miała to nikt nie bedzie chciał na tych zajeciach ze mną współpracować:( Co mam zrobić? Jeśli nie zrobie tych prac w grupach to wyzrucą mnie ze studiów?:(

Gość nbmbnm
moglabys podac gg?

W jakim celu?

Gość nbmbnm
chcialbym z Tobom prokreowac, tudziez umowic sie na bierki :classic_cool:

Przydzielą Cię do którejś grupy, bez względu na to, czy kogoś lubią czy nie. Wszyscy muszą mieć wystąpienie i koniec. Nikt się nie będzie przejmował Twoją fobią.

Gość kaiggg
zapewne jestes na jakimś kierunku humanistycznym? wybierając się na taki, trzeba się liczyć z takimi zadanimi...

Studiuje juz na drugim roku wiec szkoda jakby mnie wyrzucili:o

Gość fobikson
Wypij trochę przed zajęciami i może się uda, ja na szczęście jakoś przetrwałem, fobia z wiekiem przejdzie, teraz bym do tego inaczej podszedł.

Gość kaiggg
co studiujesz?

socjologię

Gość kaiggg
no i wybierając taki kierunek sądziłaś że nie będzie żadnych prezentacji, prac w grupie czy właśnie dyzkusji? na takich kierunkach to normalne...

Gość fobikson
A jak przebiega Twoja fobia, czym się objawia? Podasz gg? - chętnie o tym z Tobą popiszę.

Mam problemy z nawiązywaniem kontaktów. Boje się publicznych wystąpie, unikam tego jak ognia. Męcze sie z tą fobią juz tyle lat, nikt mnie nie lubi, każdy olewa:o nawet nie mam z kim siedzieć w ławce;o

Gość autorko/autorze
U mnie również są takie prace w grupach. Jeden temat robiłem sam akurat tak wyszło. Dodam, że jestem jedynym facetem w grupie i na początku studiów byłem speszony bo generalnie jestem bardzo nieśmiały w stosunku do kobiet a tu są same kobiety. Na szczęście trafiłem na fajne kobiety :) Postaraj się bardziej rozmawiać i przebywać z grupą. W przyjaznej grupie lepiej znosi się tremę. Ja osobiście bardzo się otworzyłem na kobiety i sam widzę, że stałem się dużo bardziej pewniejszy siebie.

Nienawidze tych prac w grupach:O Nie boje sie egzaminów ustnych, kolokwiów,nawet prezentacji i referatów o ile miałabym możliwość zrobić to indywidualnie