Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszkakaaaa111

Jak upiec schab.

Polecane posty

Gość kokoszkakaaaa111

Chce upiec schab. Niby takie proste ale jak zrobic zeby byl smaczny. Porady dla poczatkujacej. ile schabu potyrzeba?Jak sie marynuje? jak piec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak robie tak...............:)
ja robie ze sliwką, kawalek ok.1,5 kg, robie dziurę na sliwki długim nozem potem drąze trzonkiem od ziemniaków, wsuwam sliwki mieso obtaczam w przyprawach typu:gyros, majeranek, wkładam w rękaw do pieczenia i ok.1,5h do piekarnika:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xdxd
nie piecz ugotuj polewajac sosikiem pod przykryciem bedzie mieciutki czyli przyprawiasz sola pieprzem majerankiem podsmażasz i do garnuszka podlewasz rosołkiem i gotujesz na wolnym ogniu pod przykrywka i co jakis czas odwracasz i polewasz sosikiem.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszkakaaaa111
ale ja chcialabym zrobic bez sliwki. lepsze niz kupna wedlina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bye bye dont cry
Ja robię marynatę z oliwy, ziół prowansalskich, soku z cytryny, soli i majeranku. W takiej marynacie zostawiam na 24h. Potem piekę w woreczku. Przyprawy niestety daję na oko,więc nie powiem ile.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszkakaaaa111
chcialabym taki na kanapki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xdxd
no kazdy sposob jakim zrobisz nadaje sie na kanapki.... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszkakaaaa111
a sernik. kupilam takiw waiderku w lidlu ser. A nie pieklam sernika jeszcze. moze jakies rady?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie tak................:)
na kanapki robie tak samo tylko bez sliwki, pomyslalam,ze chcesz na obiad:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurna no!!!!
to najlepiej przypraw, niech tak postoi w lodówce jakieś 2-3 godziny a potem do rekawa i albo do piekarnika albo go gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Inaczej wyjdzie Ci suchy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurna no!!!!
sekret dobrego sernika tkwi w tym aby dobrze ubic białka. Trzeba uważac bo sernik lubi niestety opaść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszkakaaaa111
kupilam rekaw.schabu mam 1,3. Dzis juz moge na noc zamarynowac? a jutro upiec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszkakaaaa111
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×