Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mishka18

Brak objaw ciazy 12 tydzien

Polecane posty

Hej jestem w 12 tyg ciazy bardzo mnie niepokoi to ze nie czuje sie jak bym w ogule nie byla w ciazy nie mam zadnych objaw ani nie rosnie mi brzuszek czy to normalne ??

Gość młoda mamusia.;)
ciesz sie a nie narzekasz. wolałabys mieć mdłości, wymioty, bole głowy? ja też nie miałam żadnych objawów. dopiero jakoś po 30tc przez ok 3tygodnie miewałam zgage. później jakoś koło 35 strasznie parcie email pęcherz i co chwilę latałam siusiu. brzuch pokazał sie ok 25tc.

Gość kurna no!!!!
skoro z dzidzią wszystko ok to tylko sie ciesz. Brzuch nie musi ci zacząc rosnąc bo 12 tyg to wcześnie. Ja od 5 tyg miałam przeokropne mdłości i wymiotowałam po wszystkim co zjadłam a bywały takie dni, że nawet jak cos wypiłam to zaraz to zwymiotowałam. Dopiero w 17 t.c. te objawy ustąpiły i wymioty mam zazwyczaj tylko rano. Więc ciesz się zamiast sie martwić

Nie martw sie to normalne tez tak mialam :) powoli wchodzisz w 2 trymestr i organizm po czesci przyzwyczaja sie do dyskomfortu zwiazanego z bolem piersi czy tego ze cos sie zmienia w podbrzuszu :) Jesli Cie to martwi to zapytaj lekarza ale mysle ze to samo Ci powie. W 2 trymestrze ustepuja nudnosci, bole piersi, zawroty glowy, wymioty, jadlowstert. :) Ciesz sie ciaza i nie szukaj na sile negatywnych rzeczy :)

a co do brzucha to rosnie dopiero po 20 tygodniu ciazy :) ja w 17 martwilam sie ze nic nie widac a gdy powiedzialam o tym lekrzowi na usg to powiedzial ze to normalne i widoczna ciaza bedzie dopiero po 20 tyg tak samo jest z waga :) ciesz sie ja jestem w 21 tyg mam dopiero kg na plusie i wystajacy brzuszek w sumie zaczal rosnac od pocztaku 19 tygodnia :) chco nie powiec bo spokojnie pod wieksza bluzka moge go ukryc :)

Na brzuszek to musisz jeszcze poczekać ładnych parę tygodni, ja dowiedziałam się o ciąży w 6 tyg. i gdyby nie brak okresu to bym jeszcze długo nie wiedziała, brak objawów u mnie też trochę mnie niepokoił, później piersi się powiększyły i brodawki zaczęły boleć a tak nic, zero wymiotów, mdłości i innych typowych objawów, niektóre kobiety tak mają, nie ma czym się martwić lepiej skup się na dobrym odżywianiu, diecie bogatej w żelazo:)

Gość Izabelka......... ...:)
ZaklopotanaNieznajoma - z tym brzuszkiem to akurat się mylisz. Mój brzuch jest widoczny już od ok 9 t.c. Teraz zaczęłam 19 t.c. i brzuch mam juz dosyc mocno odstający. Spodnie musze juz nosic ciążowe bo nawet moich niskich biodrówek nie dopnę.Przez pierwsze 14 tygodni przytyłam 2 kg a teraz przez miesiąc kolejne 2,5 kg. Ale tyłekmi wsyztsko w normie tylko brzuch jest duży. Natomiast np. moja kolezanka do 6 m.c. była zupełnie płaska. Później brzuch jej nagle dosyć mocno "wyskoczył". Więc wszystko chyba zalezy od organizmu danej kobiety.

wow w 9 juz ? to bardzo szybko, no ale jak widac to jest indywidualna sprawa organizmu kazdej kobiety. Mi lekarz najwidoczniej walnal formulke ksiazkowa :P ktora w moim przypadku akuratnie sie sprawdzila :)

Dzikuje za wasze otuchliwe odpowiedzi czekam az urosnie brzuszek bo narazioe ejst plaski jak deska nic a nic nie widac ;(

zaklopotana nieznajoma a ty w ktorym tyg c jestes tez nie mialas brzuszka i zero objaw tak jak ja nie czulas sie ze ejstes w ciazy ?

Gość Ja też nie miałam
żadnych objawów ciąży oprócz braku miesiączki. Brzuch zaczął mi rosnąć po 20tc teraz jestem w 31t5d

Ja rozpoczynam teraz 21 tc. Z pocztaku dokuczlay mi nudnoci, wymioty, jadlowstret, bole piersi, czestomocz. Potrafilam w nocy wstac do toalety 4-6 razy :/ Potem okolo 10 tygodnia objawy z dnia na dzien ustapily co mnie zaniepokoilo i wybralam sie z tym do szpitala gdzie polozna kazala mi sie tylko cieszyc ze sapomoczucie sie polepszylo i nie szukac problemow tam gdzie ich nie ma. Brzuch mialam dluugo plaski co tez mnie martwilo i na wizycie u lekarza zapytalam kiedy zacznie mi rosnac brzuszek i powiedzial ze ok 20 tygodnia. Pierwsze ruchy poczulam jakos w 19 tygodniu, teraz uz odczuwam regularne kopniaczki :) i brzuszek jakos w 18 zaczal sie zaokraglac :) A wracajac do objawow, gdyby nie ruchy i brak okresu to nadal nie czulabym ze w ciazy jestem :P piersi juz mnie nie bola, jem normlanie, przytylam tylko kilogram. Prawie nic mi nie dolega jedyne co odczuwam to bole krzyza plecow i bioder :/

Gość gość gościówa
Jak ja zazdroszcze tym które nie mają żadnych objawów.Obecnie jestem na początku 12 Tc. Ja od 6tc mam mdłości z okropnymi wymiotami i jadłowstręt. Wymioty były tak uporczywe że nawet po wodzie i sucharach wymiotowalam. Były dni że nic nie mogłam zjeść ani wypić. Schudlam 2,5 kg. Jestem slaba bez energii. Chemia tak mi smierdzi że nie mogę nawet się umyć ani posprzatac domu. Przeważnie leże i się mecze z mdlosciami które mam od rana do nocy. Nic nie pomaga żaden imbir. Do tego mam niestrawność mój żołądek bardzo wolno pracuje przez co jest mi jeszcze gorzej, do toalety chodze 2 razy w tygodniu aby zrobić kupe, bola mnie jelita. W ustach okropny posmak. Przy wymiotach płacze z bólu bo jakby ktoś mi żołądek wyrywał. Mam zadyszke , sapie jak stara baba. W nocy nie mogę spać. Ogólnie czuje się jakbym była chora na coś . a nie była w ciąży. Coś strasznego!!!! Dziewczyny cieszcie się jeśli nie macie takich objawów, ja już mam depresję! Nie mogę zająć się starszym dzieckiem, nic nie mogę robić, gotować już wogole.

Gość gość
Hej. Ja też jestem na początku 12 tygodnia i od 6 męczę się strasznie. W dodatku w 10 tyg złapałam grypę żołądkową i wyłam z bólu i bezsilności. Ostatnio jednak wydaję mi się że mniewam lepsze dni chociaż zaczęło robić mi się słabo. Ogólnie jestem strasznie zmęczona. Jeśli chodzi o wagę to jest 0.5kg do tyłu a brzuszka nie ma. Czasem pod wieczór się zaokragli ale ogolnie jest płaski.W I ciąży czułam się świetnie dlatego strasznie mnie zaskoczyło że teraz jest zupełnie inaczej;)ale czego sie nie zniesienie dla bobaska;)

Gość liart
Wymioty, nudności, bóle piersi, senność od 5 tyg ciązy, od 12 tyg wszystkie dolegliwości minęły.