Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swieta swieta i po

Czy warto ? Sprawa mieszkania

Polecane posty

Gość swieta swieta i po

Cześć Mam ogromny dylemat z chęcią poczytam co wy byście zrobili na moim miejscu. Mam 29 lat mieszkam z rodzicami, niby nie jest najgorzej, ale czasami brakuje mi wolności itd itd Zarabiam 3000 zł czy przy takich zarobkach zdecydowalibyście się wynająć mieszkanie kawalerkę za 1000-1300 zł ?

No pewnie, już dawno temu... Ja zarabiałam 1400 zł i wynajmowałam kawalerkę za 500, byle tylko się trzymać z daleka od ojca, który mi nawet ubrania do pracy chciał wybierać.

Gość swieta swieta i po
Nie żal było ci tych pieniędzy , które mogłabyś wydać albo zaoszczędzić ? Tutaj mnie najbardziej boli niby chce uciekać z domu, ale żal peiniędzy eh :/

Gość no ale skoro robia cos extra
3 tysiaki zarabiac i miec takie dylematy ;/ chyba cie nie nauczono nigdy oszczedzac ...

Gość zdecyduj sie co jest dla ciebi
w twoim wlasnym zyciu wazniejsze? uciulanie paru groszy kosztem zycia ze starymi, czy samodzielnosc.

to co? do konca zycia bedziesz z nimi mieszkal bo szkoda pieniedzy? przy takim podejsciu wszyscy mieszkaliby z rodzicami. ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiala

Gość dzollanan z podlasie
przy takim czyms kredyt brac to samo wyjdzie a jak stracis prace wynajmiesz

Nie, nie było mi żal. Było głodno, chłodno ale na swoim. Zdezelowane mieszkanie, nieszczelne okna, brak mebli ale przynajmniej nikt mi nie grzebał po szafkach i nie darł ryła, że mam siedzieć w domu, bo tylko szmaty wychodzą z domu wieczorami. Teraz mam swoje mieszkanie, dalej zarabiam niewiele, ale nie żal mi ani trochę. 700 zł zostaje mi na życie, mam swoje dwa pokoje i święty spokój. Wolę to, niż mieć całe piątro w domu i starego na głowie.

Gość swieta swieta i po
Kredyt odpada w tym momencie, może za kilka lat. Z tego wychodzi ,że zostanie m w kieszeni pewnie niecały 1000 zł, a tym momencie daje rodzicom 500 zł, więc można ławo policzyć Chyba jestem mega sknerą, ale muszę w końcu coś z tym z robić.

swieta swieta i po - jak wynajmiesz coś za 1500 z rachunkami, to masz zawsze 1500 na przeputanie. A ja mam 1500 wypłaty do ręki i muszę za to wszystko po opłacać i się wyżywić. Więc, nie narzekaj, bo nie masz na co. Z taką kasą w życiu bym nie siedziała z rodzicami.

Gość Hgdkjfn
Ja jestem w takiej samej sytuacji jak autorka. Gdybym mial dziewczyne to chetnie wyprowadzilbym sie z domu i wspolnie z nia cos wynajal. Ale gdy jestem sam to po co sie wyprowadzac ? Zeby tylko na sile komus udowodnic ze jestem samodzielny ? A tak moge odlozyc troche kasy

Gość A może to jest po prostu
Idz poświecić jaja bo z nudów piszesz wydumane historie.