Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykre ale parwdziwe.

Dwudziesty pierwszy wiek to era bezbożnego żywota :(

Polecane posty

W święta nie patrzy się już na tradycję kościelne ale zagląda się w głąb portfela. Nie ma pieniędzy - nie ma święconki - nie ma świąt. Na wigilię patrzy się na 12 dań wystrój choinki oraz prezenty... Bezdomnego nikt nie wpuści. Potrzebującego się szybko odprawi.. Nie ma dwunastu dań i nie ma choinki - to nie ma świąt. W święta ludzie czekają tylko na to aż mi nie post i będzie można się uchlać i nawpychać mięsa. Nie ma alkoholu , nie ma tłuszczu - nie ma świąt. Masowe spowiedzi są tylko dlatego ze tak nakazuje tradycja. W roku ludzie omijają konfesjonal z daleka a grzechy wpypowiadane odświetnie są do połowy prawdziwe. resztę się zataja. Bóg dla młodych pokoleń jest teamtem obciachu , a kto w Niego wierzy zasługuje na obelgi i prześladownie. Bliźniego tratuje się z dystansem i nie wybacza się temu kto nam zawinił. Dzisiaj ludzie decydują o tym czy Bóg istenieje a nie Bóg o istnieniu człowieka. Wierni tylko mówią że są wierni ale nie przestrzegają 10 przykazań , a za grzech śmiertelny uważa się jedynie zabójstwo. Nie ma morderstwa , nie ma grzechu - pójdę do nieba. Katolicu uważają Matkę Boską za Boginię bo daje nam szansę na czyściec - można grzeszyć! Nie ma piekła bo jest Matka Boska! O naiwne pokolenie! O Głupi ludzie! Nawróccie się bo koniec jest bliski. I nie czekajcie na grad ognia , anie potężne Tsunami. Nie czekajcie na explozję ani masową zarazę... Bo w dzień kiedy umrzecie nie będziecie wiedzieć jak to się stało.. Ale powiadam wam...Po śmierci skończy się własna wola i własne wierzenia. Skończy się spoglądanie na bliźniego i wstyd. Staniecie przed sądem a sąd ten będzie sprawiedliwy. I zapadnie wyrok lub uniewinnienie. Pytaie tylko... Kto wtedy smie spzeciwić się Bogu i ilu z waas niewiernych padnie na kolana i będzie błagać o litość jak za życiwa was błagano o szansę.

Gość odprawa poslow greckich
proponuje zapuscic bezdomnych po prosbie do wszystkich parafii w całym kraju oraz na wszystkie zebrania sj i zbory

Traktuj mnie jak zarazę. Oto ja nasatwiam ci drugi policzek i możesz napluć mi w twarz. W zamian za to ja dam ci serce i otoczę opieką. I możesz mnie obczerniać aż do Twojej śmierci ja nigdy w Ciebie nie zwątpię i będę wierzył że się nawrócisz.

Gość jhbjher
madre slowa.......cxzlowiek na obczyznie docenia tradycje i kim jest.....wesolych swiat :)

Gość ty jakas nawiedzona jestes
a swoimi "biblijnymi " cytatami nie sprawisz, ze bedziesz w niebie:) o porazko :D

Religie, idee i sekty są najlepszym przykładem że człowieka może zmanipulować wszystko a odpowiedzi na nic jak było tak nie ma. Jedyna odpowiedz jaką znamy to życie jakie teraz posiadamy i brak jakichkolwiek dowodów na to że już kiedyś nie żyliśmy i że żyć po śmierci jako inna świadomość nie będziemy. Religie są dla tumanów i zadufanych buraków którzy myślą że tylko ich prawda się liczy. Nie wiem po co tacy ludzie żyją ani kto ich stworzył ale rzygać mi się na to chce :o

Gość Łuna 13
ludzie stworzyli bogów i inne cuda aby wytłumaczyć sobie to, czego nie tłumaczyła nauka. Dziś nauka tłumaczy więcej rzeczy, a więc religie stają się niepotrzebne, są tylko skutkiem ubocznym