Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość largo1922

książka z gatunku

Polecane posty

Gość largo1922

Witam, jako że nie mam z kim pogadać chciałbym siegnąć do książki, ogólnie staram się dużo czytać ale chodzi mi o książke która wypełni mi głowe. Poszukuje czegoś z gatunku fantasy a może i nie. Lubie motywy ze śmiercia (lecz nie o samobójcach etc), lubie poświęcenie, lecz nie w stylu hollywood'zkim, lubie wyższe uczucia ale gdy nie wyrażają ich nastolatki i lubie filozoficzne rozmyślania na sensem wszechrzeczy. Szukam książki inteligentnej lecz nie popadającej w skrajności, i gdy autor bierze pod uwagę, że może się mylić.

Hmm... obecnie czytam cykl Zwiadowcy i bardzo przypadł mi do gustu, poza tym mogę polecić: Tolkiena - Władca Pierścieni i Hobbit, Martina - Pieśń Lodu i Ognia, Philip Pullman - Mroczne materie (bardzo mi się podobało :)), Patrick Rothfuss - Imię wiatru i pozostałe tomy cyklu, książki Neil Gaimana Brandon Sanderson - Mgły Avalonu Fionavarski gobelin - Guy Gavriel Kay lubię też Terrego Pratchetta Co do Polskiej fantastyki to ostatnio czytałam: Grzędowicza "Pan Lodowego ogrodu" Kańtoch "Czarne" Cykl o inkwizytorze Jacka Piekary ksiażki M. L. Kossakowskiej