Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona233333

Samotna matka :((

Polecane posty

Gość Zaniepokojona233333
Tak tylko ze ja mieszkam na wsi, dojazdy do lekarza tez kosztuja, i z poczatku ciazy duzo pilam palilamm bralam antybiotyki wiec niestety ale prawodpodobienstwo ze dziecko bedzie podatne na choroby jest bardzo duze i ginekolog kazal mi sie z tym liczyc a tamto dziecko dostaje 450zl dlatego bo on mial inna prace i mniej zarabial ( tak mi mowil bo pewnie by dostalo wiecej) Zobaczymy ja bd sie starac o te 600zl na pewno

Gość Ojciec pokrywa POŁOWĘ KOSZTÓW!
Ale wy jesteście GŁUPIE :O google nie gryzie :O art. 142 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego mówi że kobieta nie będąca żoną ma prawo do środków od mężczyzny którego ojcostwo zostało uwiarygodnione 3mce przed i 3mce po porodzie. jak się czyta takie mądre jak wy to aż się ulewa. takie same kretynki jak i autorka.

Gość Zaniepokojona233333
laleczkaZporcaleny Dziekuje Ci bardzo za wsparcie! mam jego wiadomosci jak pisal ze mam wpisac ojciec nie znany ze to bedzie bachor ze on teraz musi sie bawic i nie przejmowac niczym, czy nie chce usunac i zebym poszukala innego ojca ze moze kogos jeszcze wrobie...

Henka bo pewnie sypiałaś z kim popadnie na prawo i lewo :O domniemanie jest wtedy gdy można podejrzewać że tylko z tym mężczyzną dochodziło do kontaktów seksualnych-dobrze jakby mieszkali ze sobą,a jeśli nie to ważne żeby to był jedyny mężczyzna z jakim kobieta była widywana. a jeśli ktoś co noc z innym to trudno domniemywać który był dawcą spermy :O

Gość kasssiiiiiiiaaa
" Tak masz racje bede czekac do slubu z seksem, kazdy ma jakies potrzeby bylam jego pierwsza kobieta ktore nie dala mu w pierwsza noc tylko po 2 msc." to jak miałaś swoje potrzeby to teraz nie narzekaj! zmarnowałaś sobie życie i dziecku też, na dzień dobry fundujesz mu niepełną rodzinę, tatusia od siedmiu boleści mu znalazłaś!!! jak czytam takie historie to nie żal mi samotnych matek, jak można być tak naiwną??? nie wiesz co to prezerwatywy? tabletki??? nie wiesz że od seksu zachodzi się w ciąże??? nic nie wiedziałaś o tym człowieku i w dwa miesiące pozwoliłaś sobie zrobić dziecko???

Gość Zaniepokojona233333
prezerwatyw uzywalam pisalam, pomieszkiwalismy razem od 2 msc a zaszlam w ciaze po 4 miesiach zwiakzu. I gdy dowiedzielismy sie o ciayz zamieszkalam u niego

Gość henkakaaaaa
f

Gość henkakaaaaa
nie sypialam z kim popadnie. ja staralam sie o zwrot polowy kosztow utrzymania w ciazy i wyprawki dla dziecka 1000zł.Byly napisal ze go niestac na oddanie. ale i tak sedzina zasadzila zwrotu. ale koszty utrzymania w ciazy moze dostac ale tylkow tedy chyba jak juz sie dziecko urodzi i ojciec uzna dziecko.. po znalazlam wszystkie dokumenty. wczesniej nie moglam sie starac o zwrotu tej kasy bo nie bylo ustalone ojcostwo. dopiero po ustaleniu ojcostwa moglam sie starac o wzrot utrzymania w ciazy.

Gość laleczkaZporcelany,.,
Ja juz nie mam wiecej pytań, skoro stać Cię na narkotyki i alkohol,to na dziecko też,powodzenia ;)

Gość już wiadomo skąd ciąża!
Skoro to ty używałaś prezerwatyw a nie facet :D dla kobiet owszem są kapturki (nie wiem czy w pl są dostępne) ale wątpię abyś o nich pisała :O gumka daje 70procent zabezpieczenia-o ile facet nie ma ego większego od fiuta-wtedy 0 szans na bezpieczny seks. najczęściej wpada się gdy facet ma małego ptoka a gumy kupuje na orła :O

Henka musiały być wątpliwości co do ojcostwa skoro wcześniej nie dostałaś! kodeks mówi jasno-wystarczy DOMNIEMANIE!!! Nie trzeba ustalać ojcostwa. U ciebie pewnie ojciec zaprzeczył i podał że sypiałaś z innymi,może przedstawił świadków na to że ostro się bawiłaś :O generalnie skoro nie dostałaś świadczy to tylko i wyłącznie o tym jak się prowadziłaś... laleczka z porcelany o jakich narkotykach i alkoholu piszesz,coś mi umknęło?

Gość sdfcgjnmnhgfds
Autorko, jesteś pewna, że face zarabia 3300zł? jaki ma stopień?

Gość henkakaaaaa
Jak juz pisalam byly pracuje za granica. Kiedy zlozylam wniosek do sadu o ustalenie ojcostwa, alimentow i rozszcen znim zwiazanych.Podalam adres polski- niestety on nie odebral. Wiec sprawa zostala oddalona.MUSIALAm podac akualny adres.Ze akurat mialam adres zagraniczny, poniewaz wysylal do mnie listy , zdjecia. Dopiero jak w pozwie napisalam adres zagraniczny. Sprawa russzyla. Byly sam wyslal do sadu list w ktorym przyznal sie do opjcostwa i uznal dziecko. Nawet byly nie zjawil sie w sadzie- tylko ustanowil kuratora- swoja matke.

Gość henkakaaaaa
a zagrywka byla po to by wymigac sie od placenia kasy. Tak wiec byly ma 2 dzieci nak ktore placi 700zł alimentow.I z czego sie dowiedzialam to tam za granica kolejnej zrobil dziecko. i tez z nia nie zyje razem. to brawdziwy buchaj z niego.

Gość agniesia002666
oczywiście - daj dziecku nazwisko tego darmozjada ty wystarczy że wysrasz i wychowasz

Przykre to na prawde.. Ja mam dwoje dzieci a jestem o rok starsza od Ciebie, z pierwszym przeszłam wszystko ! Tragedia, jesteśmy naiwne i szybko się zakochujemy, przynajmniej ja. Ale za to na baaaardzo długo. Chciałabym na zawsze ale jeśli ktoś wyrządza Ci dużo krzywdy to po 7 latach nie ma już w Tobie nic. Rozumiem Cie, uwierz mi poradzisz sobie. Musisz być silna i walczyć o swoje i dziecka. I masz moje słowo, że to jest najpiękniejsze co Cie w życiu spotkało :) jeśli mogę Cie pocieszyć jakkolwiek to tylko tak, nie jesteś sama. Początek jest ciężki - później z górki. Pozdrowionka dla Was :*

Gość tylu fajnych i odpowiedzialnyc
h facetów a WY się z jakimiś niedojrzałymi kolesiami zadajecie bo niby tacy zajebiści dorośnijcie.

Gość scmfwd
Jestem w podobnej sytuacji, tylko jestem starsza i po kilku wizytach u dobrego mecenasa. Jak pisał ktoś wcześniej - zgodnie z art 142 KRiO - należy się Tobie zabezpieczenie na 3 miesiące przed i 3 po porodzie. W zabezpieczenie wliczasz też wyprawkę. Nie są potrzebne testy DNA i czekanie do porodu. Wystarczy, że ojciec potwierdzi, że to z nim jesteś w ciąży. Sąd wcale nie musi zasądzić połowy Twoich wydatków. Równie dobrze może to być 100% wydatków. W dużej mierze zależy to od sytuacji materialnej Twojej i ojca dziecka. Zbieraj paragony, możesz również część np ubranek odkupić od koleżanki. Wystarczy wówczas umowa cywilna kupna-sprzedaży. Do kwoty 1000 umowy takie nie wymagają opłacenia podatku w US a w Sądzie są takim samym dowodem jak paragon fiskalny czy faktura. Jeżeli chodzi o alimenty. Nie jest prawdą, że alimenty są przyznawane według zasady - połowę kosztów utrzymania pokrywa ojciec, połowę matka. Karmienie, pranie, przewijanie, wstawanie w nocy, prasowanie itp to też Twój wkład w alimentację. Ja będę wnioskowała o alimenty w wysokości 1000. I nie uważam, że jest to wygórowana kwota. Nie zamierzam mojego dziecka ubierać w lumpeksie, kupować marnych kosmetyków, oszczędzać na jedzeniu. Poza tym - po macierzyńskim zamierzam wrócić do pracy, rozwijać się i umożliwić mojemu dziecku najlepszą opiekę. Stać mnie, żeby zapewnić to dziecku w pojedynkę ale nie widzę powodu, żeby facet, który okazał się nieodpowiedzialny miał ten tysiąc więcej w portfelu. Tym bardziej, że stać go na to.

Gość 1000 to nikt Ci nie da kobieto
800 to raczej góra przy polskich średnich płacach. sąd nie będzie wyznaczał alimentów byś ty sobie za to kosmetyki kupowała czy ubierała dziecko w markowe ciuchy. ale na minimalne potrzeby dziecka podkreślam dziecka nie twoje. Zresztą facet może chcieć jeszcze mieć dzieci i na drugą rodzinę też musi mieć finanse więc nie bądź taką egoistką.

Gość dsfsde
Nie jest prawdą, że alimenty są przyznawane według zasady - połowę kosztów utrzymania pokrywa ojciec, połowę matka. Karmienie, pranie, przewijanie, wstawanie w nocy, prasowanie itp to też Twój wkład w alimentację. " k Karmienie , pranie, przewijanie itp. to Twój zakichany obowiązek jako rodzica a nie powód by się wywyższać i robić z tego jakiś wkład alimentacyjny.

Gość dmbvbaaq
Po co te studia, skoro rozumu od nich nie przybywa? Przeczytałam cały temat i szczerze to żal mi tego dziecka.

Gość Zaniepokojona233333
Ehh, jestem mimo wszystko dobrej mysli, ze jakos wszystko sie ulozy :)) Najwazniejsze jest szczescie maluszka, mam nadzieje ze ojciec dziecka sie zmieni, bo moze robi zle i glupio, ale zawsze byl rozsadnym facetem, wiec chyba zda sobie sprawe ze to kolejne dziecko ktorego pozbawia rodziny..

Gość rozsadny czlowiek chodzi
non stop na balangi???? sama o nich pisalas... strasznie tepa jestes i dochodzi nam kolejny debil z tytulem licencjata. Poza tym co to za znajomosc 4msc? kazdemu tak sie rozkladasz jak zwloki w trumnie? mam dosc jebnietych samotnych matek bo te nieroiby zyja pozniej z naszych podatkow.

Gość autorko jesteś głupia
pomijam kwestię ruchacza, ale sama piłaś i paliłaś w ciązy, więc gdzie tu odpowiedzialność?

Gość scmfwd
"Karmienie , pranie, przewijanie itp. to Twój zakichany obowiązek jako rodzica a nie powód by się wywyższać i robić z tego jakiś wkład alimentacyjny." - to również obowiązek ojca, nie tylko mój! Odsyłam do przepisów prawa, to nie jest mój wymysł ani wywyższanie się. A co do wysokości alimentów- nigdzie nie napisałam, że to mają być pieniądze dla mnie. I szczerze mówiąc- guzik mnie to obchodzi, czy ten Pan będzie miał ochotę spłodzić następne dzieci. Dla mnie moje dziecko jest najważniejsze. Owszem, jest to egoistyczne podejście. Ale podejrzewam, że każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka. I nie uważam, że przy zarobkach powyżej 10 tys, 1000 alimentów to jakieś kokosy.

Gość Zaniepokojona233333
Pilam palilam wszystko dlatego ze nie wiedzialam ze jestem w ciazy.

Gość nuusia88
Witam wszystkie samotne mamy! Jestem w 20 tygodniu ciąży-moja pierwsza ciąża:) już nie mogę się doczekać narodzin:) wkrótce będę mieć dziecko-córeczkę:) wiadomo, że przydadzą się dodatkowe pieniążki... jestem teraz na zwolnieniu chorobowym więc mam dużo wolnego czasu. Szukałam dodatkowego zajęcia i udało się-wszystko teraz zależy ode mnie. Chciałabym tutaj przekazać przyszłym mamusiom na czym polega praca. Warto poświęcić chwilkę, aby zapoznać się z ofertą:) Praca polega na dodawaniu ogłoszeń na różnych portalach z całej Polski. Każdy z nas chciałby szybko i łatwo zarobić pieniądze. Tutaj jest to możliwe za pomocą serwisu Mega Pensja. Dzięki temu możesz skutecznie zasilić swój domowy budżet. Wysokość pozyskanych środków zależy wyłącznie od Twojego zaangażowania i ilości czasu jaki poświęcisz na promowanie serwisu. Poświęć chwilę, aby zapoznać się z serwisem i napisz do mnie: ania444888@wp.pl lub http://megapensja.pl/?user=nuusia88

Gość wawwa
"Samotny rodzic dwójki dzieci odprowadzi w formie podatków i składek na ubezpieczenie społeczne 29,6 proc. swojej pensji!!!" niby to mniej niż singiel, ale na tle europy wypadamy słabo, polecam ciekawy artykuł na ten temat: http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,To-nie-jest-kraj-dla-samotnych-matek,wid,15499628,wiadomosc.html