Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona233333

Samotna matka :((

Polecane posty

Gość Zaniepokojona233333
Tak masz racje bede czekac do slubu z seksem, kazdy ma jakies potrzeby bylam jego pierwsza kobieta ktore nie dala mu w pierwsza noc tylko po 2 msc. tak narazie jest we mnie tyle zlosci i nienawisci, nie dociera do mnie ze moge miec dziecko, moje zycie bylo zawsze poukladane i inaczej wyobrazalam sobie okres ciazy... Ojciec dziecka sie w ogole nie interesuje przez to do mnie tez za bardzo nie dociera to wszystko... Pewnie zmieni sie to jak juz maluszek bedzie ze mna.. Ale narazie co mam robic? Udawac ze nic sie nie stalo jest ok, i ze w wieku 23 lat bede samotna matka i sie mam z tego cieszyc ze trafilam na takiego faceta ??

Gość kim jestesmy????
a skad ty wezmiesz te 600 - 700 zl na dziecko skoro nie pracujesz?? :D Moim zdaniem to prowo bo tak glupich bab nie ma :D

Gość Zaniepokojona233333
Dostaje stypedium prawie 900zl ;)

Gość Zaniepokojona233333
A czy ja kogos obrazam? Jestem w ciezkiej sytuacji, potrzebuje jednak troche wsparcia a nie obrazliwych slow pod moim adresem.

Gość henkakaaaaa
hhg

Gość henkakaaaaa
ja mialam 24 lata jak zostalam samotna mama. i tez bylam ze wszystkim sama. nie liczac sporadycznej pomocy ze strony ciotek. dobrze ze mialam wtedy macierzynski platny. do tego renta po rodziacach. Moj byly siedzial za granica wiec sprawa o ustalenie ojcostwa trwala dlugo.Corka urodzila sie pod koniec marca a sprawa o alimenty byla dopiero w pazdziwerniku. musial mi oddac zalegle alimenty.Dostalam od razu 2100zł alimentow. do tego w ratach oddawal mi kase za wyprawke po 500zł. mimo ze byly ma juz 1 dzieckow wieku 11 lat to sedzina zasadzila 350zł alimentow. powiedziala ze 2 dziecko nie moze zyc na nizszym poziomie jak starsze. ze nie tylko alimenty sie licza ale tez czy kupuja cos dodatkowo dziecko-np.. ubrania, preznety na gwiazdke czy urodziny.

Gość dhjsjs
Tylko jedno sie nasuwa KRETYNKA,po co dupy dawalas debilowi,teraz mala niewinna istota zaplaci za glupote matki

Gość Zaniepokojona233333
Glupota matki jest w tym wypadku taka sama jak ojca albo i nawet mniejsza, bo ja nie wyrzekam sie dziecka i wychowam je

Gość henkakaaaaa
g

Gość żal po prostu żal
A słyszałaś o antykoncepcji? skąd się takie coś bierze? żal dziecka że takie buraki się mnożą :O

Gość uporządkujmy kwestie formalne
1. nazwisko podasz swoje 2. imię ojca i założysz sprawę o ustalenie ojcostwa,po sprawie w akcie będzie adnotacja z danymi ojca ale dziecko może nosić twoje nazwisko lub ojciec pójdzie z tobą do usc i uzna dziecko-wtedy od razu będzie wpisany w akt urodzenia, dziecko może nosić twoje nazwisko a jego dane będą po prostu wpisane w rubryce ojciec. 4. zgoda ojca będzie potrzebna do wyrobienia np paszportu 5. jeżeli wpiszesz ojciec nieznany-czyli podasz jakiekolwiek imię plus twoje nazwisko i odpowiednia adnotacja,to wtedy nie możesz wystąpić o alimenty.

Gość Zaniepokojona233333
Slucham??? Czy ktos mysli ze ja sie nie zabezpieczalam :/ No niestety, albo i stety ale zabezpieczalam sie, ale jak widac, nigdy nie masz 100% pewnosci wiec prosze nie pisac glupot ze sie nie zabezpieczalismy....

Gość taaa a świnia umie latać
Jakbyś się ZABEZPIECZAŁA to byś nie była w ciąży :O owszem nie ma 100% pewności ale dobrze przyjmowane tabletki dają 99.99% pewności. No ale ty na pewno jesteś w tym 0.01% :D tutaj aż roi się od takich co się zabezpieczają a mają dziecko :O szkoda takiego malucha,bo ani matka ani ojciec nic nie warci :O stara dupodaja, ojciec dzieciorób :O co to dziecko czeka w życiu? wstyd i żal.

Gość laleczkaZporcelany,.,
Tak to prawda, zbieraj rachunki(najlepiej faktury),jeśli chcesz więcej wyciągnać, to poproś znajomych,zeby też dla Ciebie zbierali rachunki. Dodatkowo masz prawo już w 5 mscu ciązy napisać pozew o utrzymanie kobiety w okresie 3 mscy przed porodem oraz o zabezpienie alimentacyjne dla dziecka 3 msce po porodzie. Tzn ,że w sądzie podajesz jaką kwotę ma Ci zapłacić co msc przez 3 miesiące, a na dziecko też 3 pierwsze miesiące życia. Dopiero po porodzie,piszesz o ustalenie wysokości alimentów i zwrot połowy za wyprawkę dla dziecka.

Gość henkakaaaaa
ale nie dostanie zabezpieczenia 3 miesiace przed i 3 miesiace po. bo nie sa malzenstwem. mialam to samo.

Gość Zaniepokojona233333
Super, o taka informacje mi chodzilo, wiadomo ze i tak udam sie do prawnika za kilka miesiecy ale juz wole teraz sie nastawic na to co mnie czeka, bo chce zeby mojemu dziecku nic nie brakowalo...

Gość Zaniepokojona233333
Ja cyztalam jakims forum ze jak nie ejstesmy malzesntwem to 2 miesiace po porodzie musi tez placic na moje utrzymanie

Gość Ojciec pokrywa POŁOWĘ KOSZTÓW!
Drugą połowę ma wyłożyć matka. Więc nie licz na ogromne alimenty. Trzeba było najpierw znaleźć pracę a dopiero zachodzić w ciążę puszczalski pasożycie.

dostaniesz to zabezpieczenie na okres okołoporodowy, bo są przesłanki do tego,że utrzymywałaś z ojcem dziecka kontakt cielesny i tyle, nawet nie musisz udowadniać czy jest ojcem dziecka czy nie, jeśli się wyprze, to może zrobić badanie genetyczne ale to po porodzie,a do tego czasu musi Ci zapłacić na 3 msce przed porodem i 3 msce juz na dziecko :) także nie martw się i pisz do sądu, co kase dostaniesz na czas, bo na taka sprawę czeka się ok 1-1,5 msca :)

A tak subiektywnie, to sądzę,że ojciec dziecka,też jest w połowie odpowiedzialny i winny tego,że dziewczyna jest w ciązy, bo wiatropylność występuje tylko u roślin :),także powienien z nią ustalić polubownie, co i jak z kosztami,a nie zawijać dupę i uciekać, a dziewczyna musi sie stresować i chodzić po sądach,skoro nie ma innego sposobu do nauczenia odpowiedzialności tego Tchórza!!! Gdyby facet był ok, to by do sądu nie szła :)

ROBILAM 4 testy ciazowe. Na pierwszych dwoch byla tylko jedna kreska. Po doch dniach zrobilam kolejne dwa testy, na niej byly dwie kreski, ale jedna byla mniej wyrazna. Czy to ozaacza ze jestem w ciazy? Okres spoznia mi sie juz 10 dni.

Gość Ojciec pokrywa POŁOWĘ KOSZTÓW!
Skoro ma już jedno dziecko na które płaci alimenty to mogła myśleć głową a nie pochwą :O Widać on lubi przedłużać gatunek :D

Gość jakie utrzymanie przed porodem
jeżeli nie jesteście małżeństwem to nic nie należy się Tobie, dopiero po narodzinach dziecka masz prawo do egzekwowania alimentów i wyprawki. Na zwrot kosztów remontu i mebli nie licz, może się uda a może nie... Alimenty dostaniesz jakieś, ale na pewno nie wysokie, bo rodzice muszą oboje utrzymać dziecko. Zachowałaś się lekkomyślnie zachodząc w ciążę z nieodpowiedzialnym, nieznajomym tak na prawdę facetem. Nie ma co się oszukiwać - zmarnowałaś sobie najpiękniejszy okres w życiu ;-(

Eh ja pisze jedno a inni drugie, znam taki przypadek z autopsji(moja znajoma miała identyczny przypadek),że dostanie zabezpieczenie alimentacyjne, mimo braku zlegalizowania związku. A z drugiej strony, autorka nie prosiła o krytykę !

Gość henkakaaaaa
nie dostanie nic za utrzymanie sie w okresie ciazy. dopiero po narodzinach dziecka moze wystapic do sadu o ustalenie ojcostwa( o ile ojciec dobrowlolnie nie uzna dziecka). i razem w jednym pozwie starac sie o sutalenie ojcostwa i alimenty. pomysl tez o prawa rodzicielskie.

Gość henkakaaaaa
ja tez pisalam o zabezbieczenie na zcas ciazy. i co.nawet moge poszukac pisma jaka odpoeiwedz dostalam. ze nie zalezy mi sie zabezpieczenie alimentacyjne bo nie ma domniemania ze pozwany jest bilogicznym ojcem. poniewaz nie jestesmy w zwiazku malzenskim.

Autorko idz sie poradz do prawnika,albo w sądzie jest informacja, to sie zapytaj, bo zabezpieczenie dostaniesz i JUZ,ale po co mamy się przekrzykiwać :)

Gość Zaniepokojona233333
Duzo mam znajomych ktorzy maja jedno dziecko i to nie swiadczy o nich zle... Pisze o pieniadzach bo wiem ze zadbac o to dziecko jak najlepiej bede umiala ale do tego sa potrzebne pieniadza, oczywiscie ktore mam, dostaje stypedium w wyskosci 900zl plus drugie tyle od rodziny ( dziadek, rodzice) Po prostu chce mu pokazac, ze musi nauczyc sie zycia i odpowiedzialnosci, a nie ze moze sobie chodzic robic dzieci i zostawiac dziewczyny... Nawet ani razu nie pomysal o mnie teraz w te swieta... A co do zabezpieczen, teraz nie bralam tabletek bo je odstawilam na kilja miesiacy i uzywalismy prezerwatyw... a teraz probuje tylko sie dowiedziec na co moge liczyc i zobaczyc jak wyglada na cala sytuacja, mimo wszystko mam nadzieje ze nam sie ulozy ze on sie zmieni choc w to watpie :(( Ale chcialabym zeby maluszek mial wspaniala kochajaca go rodzinke :((

Gość n o to powodzenia
Oj żebyś się nie zdziwiła jak sąd przyzna na dziecko 700zł hehe skoro tamto dziecko dostaje 450zł nie licz na więcej, zresztą sędzia pewnie zapyta na co chcesz wydać te 700zł przecież dziecko tyle nie kosztuje, chyba że kupujesz wszystko z najwyższej półki lub dziecko wymaga leków ale przeciętnie na dziecko wydaje się mniej więc jak macie dzielić wydatki na pół to wychodzi na to że na twoje dziecko potrzeba 1400zł hmmm pisałam ci nie wymyślaj alimentów z kosmosu i zejdź na ziemie, nie myśl o jakiejś zemście itp co to da i tak sędzia zdecyduje ile dostaniesz.

Moja znajoma napisała pozew, i dostała. Opisała w jakiej jest sytuacji materialnej i w jakiej jest domniemany ojciec dziecka. Sędzina zapytała sie ojca,czy utrzymywał z nią kontakt fizyczny i to wystarczyło. W razie co trzymaj smsy od niego, bo udowodnić ojcostwa nie trzeba,ale rzucić podejrzenie :)