Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

judytka2013

Ciąża zaraz po odstawieniu tabletek proszę o radę...

Polecane posty

Witajcie drogie Panie! ja we wtorek skończyłam opakowanie tabletek anty KONTRACEPT. Teraz mam zamiar odstawić tabletki bo bardzo chcemy mieć z narzeczonym dziecko. Tabletki brałam prawie 7 lat z jedną przerwą. Jak myślicie jakie jest prawdopodobieństwo, że zajdę w pierwszym lub drugim cyklu? . P.S. Czy któraś z Was brała tabletki KONTRACEPT? czy mogłabym zaraz po ich odstawieniu bezpiecznie zajść w ciąże? Piszcze dziewczynki. Pozdrawiam.

Gość dcvdxzcv
nie ma na to ogolnej zasady. Kazdy organizm reaguje inaczej. jest tyle samo procent szansy, ze zajdziesz od razu ile szansy ze bedziesz na okres czekala miesiacami a nwet rok...ja bralam micrigynon 2, 5 roku. za miesiac minie rok jak nie mam okresu. Moje kolezanki ktore braly tabletki od kilku do kilkunastu lat rowneiz wszystkie czekaly na okres do roku czasu. znam jedna, ktora czekala 2 miesiace na okres po odstawieniu tabletek i kolejne 2 meisiace pozniej byla ciaza..wiec to jest jak na loterii z tym

Gość a ja natomiast....
ja brałam inne tabletki anty przez 4lata i po ich odstawieniu w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę. Niestety jak to często bywa doszło do biochemicznego poronienia.

Gość KaroolinaK1987
Ja brałam Kontracept 4 lata. W tamtym roku w styczniu odstawiłam bo tez doszliśmy do wniosku, że juz czas pomysleć o dziecku. Przez pierwsze 4-5 miesięcy uwazalismy zebym nie zaszla w ciąze. Chciałam zeby organizm doszedł do normlanego funkcjonowania i wyregulował sobie hormony. Po 5 m-cach przestalismy uważać, kochalismy sie kiedy mielismy ochote, jednak nie liczylam specjalnie dni płodny i nieplodnych. Powiedzmy, ze staralismy sie od czerwca do grudnia, tj. pol roku i w ciązy nie jestem. Obecnie nie starmy sie wcale bo moj facet wyjechal w styczniu do pracy za granice. Tak więc to ze odtswilam tabletki wcale nie znaczy ze zajdziesz w ciaze bo 7 lat brania tabletek to sporo i organizm musi dojsc do rownowagi.

Gość jhgjhg
Ja brałam 9 lat microgynon. Zaszłam w ciążę 2 tygodniu po odstawieniu tabletek. Bezproblemowo i bez powikłań ciąża. Ginekolog mówił mi, ze jak chce dziecko to nie robić żadnej przerwy, że największe prawdopodobieństwo ciąży jest w 1-3 cykli po odstawieniu.