Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsuz

nałóg jedzenia słodyczy

Polecane posty

Gość xsuz

nie umiem bez nich zyc, jem codziennie batona albo mmsy ;( pomocy.. chce przestac ale nie moge sie opamietac, wytrzymuje maxymalnie 2 dni. :(

jeżeli tak to Ci przeszkadza to warto zakupić chrom - osobiście nie stosowałam ale przyjaciółce dietetyk zalecił :) ponoć hamuje chęć na słodycze :)

Gość viki022
Ja w ogóle jestem uzależniona od jedzenia, teraz wytrzymałam na diecie tylko 7 dni, dzis zjadłam 5 dużych kawałków sernika, czekoladę,pół blachy keksu, pół babki i całego mazurka, oprócz tego ogromne śniadanie i obiad,jestem na siebie wściekła.

z tym chromem to ja tez tak słyszałam, mi osobiście apetyt hamują cwiczenia, dlatego pół godzinki wysiłku wieczorem i nastepnego dnia juz mniej jem, a normalnie tez potrafie bardzo duzo zjesc

Gość viki022
U mnie z ćwiczeniami jest na odwrót, po powrocie z siłowni potrafiłabym zjeśc konia z kopytami :D Chrom też niestety mi nie pomaga

Gość njvkx
chrom do doppy pomaga, chyba ze farmaceutom napełnic kieszenie

viki022 widocznie Twoj organizm musi nadrobic stracona energie ;D dlatego cwiecze wieczorem, pózniej ide sie tylko wykapac i spac,a cwicze w domu. tak na prawde nie ma srodka idealnego bo kazdy reaguje inaczej

Gość goska87
Fieodora, stawiam, że u ciebie ćwiczenia zastępują to słodycze bo mózg nagradza nas endorfinami gdy robimy coś co on lubi. A mózg lubi Glukozę i z jakowegoś powodu ;) odpowiednie ćwiczenia. Dlatego tak ciężko wytrwać na dietach bo mózg prosi o swoje i uruchamia instynkty które każą nam pochłaniać duże ilości pokarmów. :) A właśnie: endorfiny to naturalne opiaty (tak dobrze kojarzycie :D), te hormony dają nam uczucie satysfakcji i zadowalania. Warto było poczytać o neurobiologi :D

Gość viki022
Na mój organizm nie ma rady,bo jak ćwicze wieczorem, a później nie najem się do syta to głod budzi mnie np o 4 nad ranem, nie jestem na szczęście gruba, ale wymarzonej wagi chyba nie uda mi sie osiągnąć.

Gość sisi8888
nie bierzcie chromu na obniżenie apetytu :O gówno daję, a jest toksyczny :O :O

Gość goska87
viki022, ja ćwiczę rano, zaraz po przebudzeniu dzięki temu schudłam i ćwiczę dalej bo te kilka minut trzy razy w tygodniu intensywnego wysiłku działają cuda. Spalam więcej kalorii, drobne podmianki w diecie... np. wyeliminowanie żółtego sery i zamiast iść pod następy kupienie jogurtu niskokalorycznego i ryby, marchewka do śniadania.l. tak powoli by się przyzwyczaić. Nawet nie zauważyłam kiedy przestałam mieć ochotę na słodycze, kluczem jest niski indeks glikemiczny np. surowa marchew i ketony produkowane z tłuszczy zamiast cukrów co dla mózgu jest zdrowsze choć jak wiemy nasza wola bywa leniwa :P Dlatego powolutku to http://on.fb.me/10fytcu sprawdzałam i stopniowo coraz to nowe podmianki gdy byłam gotowa. Przydało się wsparcie terapeuty (Chyba zwie się to diet coaching.) który skutecznie wybijał nam z głowy niezdrowe nawyki. :)

Gość trujący chrom
chrom w niewielkich ilościach pomaga, ale zależy który. "Bezpieczna dawka to 50 - 200 mg na dobę. Jego przedawkowanie może prowadzić do licznych chorób, w tym nowotworów układu oddechowego. " - Także UWAGA! "pomaga kontrolować napady niepohamowanego głodu Zażywanie chromu w połączeniu z wysiłkiem fizycznym pomaga w spalaniu zbędnego tłuszczu.... sprzyja utrwaleniu efektów odchudzania, a więc ogranicza „efekt jojo.

Gość xsuz
mi chrom nie pomaga, lipa bo ani to nie nasyci brzucha ani nie odechciewa sie słodyczy więc rowerek stacjonarny moze pomoze?

"U mnie z ćwiczeniami jest na odwrót, po powrocie z siłowni potrafiłabym zjeśc konia z kopytami " a co robisz na tej siłowni? bo apetyt hamują intensywne (naprawdę intensywne) ćwiczenia kardio. Jak ćwiczysz mocne kardio przez minimum pół godziny i ciągle chce Ci się jeść, to ok, ale ja osobiście jak np zjem coś o 16, potem ćwiczę o 18 to mogę nic nie jeść do następnego dnia... a kiedyś miałam problem z opanowaniem chęci wieczornego podjadania, i pewnie gdybym sobie zaplanowała zjeść ostatni posiłek o 18, to pewnie już o 22 siedziałabym w lodówce. A co do tematu, to apetyt na słodycze zmniejszają znacznie regularne (od samego wstania co 3 h) i pełnowartościowe (białko+węglowowany z pełnych ziaren, w tym kasz+warzywa) posiłki. Często apetyt na słodycze wynika z a) wahań glukozy, która po posiłku z wysokim indeksem glikemicznym gwałtownie wzrasta, a potem gwałtownie spada i koło się zamyka b) głodu jakościowego, który pojawia się na skutek niedoboru składników odżywczych (monotonna dieta), a skutkuje rzucaniem się na potrawy kaloryczne. Dlatego jest tak ważne żeby jeść urozmaicone rzeczy.

Gość xsuz
dziekuje za podpowiedź jak sobie radzic z apetytem na słodycze, nie wiem czy to kardio, ale cwice codziennie rano 30 min na rowerku stacjonarnym (naczczo). pozniej nie chce mi sie jesc do 13-14 godziny.. :) to fajne uczucie, bo lubie jesc i jestem zaskoczona.

Gość kgfc
Ja zjadlam na sniadanie bulke z serem a za chwile wafle smietankowe i paczki pol rodzynek i daktyli pol sus one i kaloryczne a mialam dzis diete miec jeju masakra nie daje rady

Gość kgfc
Jaka dieta by byla najlepsza zeby odzwyczaic sie od tych cholernych slodkosci

Gość xsuz
ja teraz jem mmsy ;p to mój nałóg, ale nie jem slodyczy juz kilka dni co jest sukcesem dla mnie i pomogły mi cwiczenia w nich tkwi cały sekret braku apetytu

Gość irlandia27
a ja polecam swiezy sok z czerwonego grejfruta, naprawde chamuje apetyt na slodycze , wiem z doswiadczenia ;)

Gość xsuz
taa.. jasne ;p sokowiruwke mam kupic za 400zł i 10kg owoców to juz taniej bamboniere można

Gość polecam zrobic badanie
poziomu glukozy we krwi w najblizszym laboratorium;) jesli wyniki przekraczaja norme to poczytac na necie o stanie przedcukrzycowym i o cukrzycy ;) te wiadomosci baaardzo potrafia ograniczyc nadmierne spozywanie slodyczy

Gość irlandia27
nie !!!! wystarczy wyciskarka do cutrosow za 5 zl i juz a jak sie komus nie chce to po jaka cholera pyta o rady ???!!!! ja wiem ze dziala ale jak sie wolisz nazrec slodyczy to niech ci dupa dalej rosnie !!!!!!

Gość pokonam pana C
a co to może znaczyć że zawsze po obiedzie od razu mam apetyt na słodycze. Czy to może mieć jakiś związek z cukrzyca? Też jestem uzależniona od słodyczy ale po obiedzie to już muszę

Gość gość
Witam, Jesteśmy firmą, która chciałaby założyć fundację pokazującą jak ludzie z przeróżnymi problemami(od alkoholizmu po fobie, depresje) poradzili sobie z ich rozwiązaniem. Chcemy pokazać społeczeństwu, że z każdym problemem da się walczyć. Szukamy osób, które mogłyby podzielić się z nami swoimi historiami, przeżyciami, jak poradzili sobie z daną sytuacją, czy ułożyli sobie już życie na nowo(TO WAŻNE!). Chcemy jeździć po Polsce szukając takich ludzi, by dzieląc się swoimi historiami pomagali tym samym innym. Oferujemy oczywiście umowę o zachowaniu anonimowości podczas wywiadów bądź też nagrań. Dlatego, czy byłabyś zainteresowana chęcią podzielenia się z nami swoją historią? Jak ułożyłaś sobie życie po tym wszystkim. Zachęcam do kontaktu. Pozdrawiam, Magdalena Deptuch email: magdalena.deptuch110@gmail.com [wszystkie literki razem]

Gość cnk201
Oj mój nałóg to były chipsy oj nie mogłam nigdy opanować się i ciągle je jadłam a wiecie jak one rozpychają żołądek! ehhh no ale jednego weźmiesz chcesz drugiego i tak się zjada całą paczkę;/ to przykre ale prawdziwe niestety. Ale ja jakoś pokonałam swoją słabość nie powiem raz na jakiś czas zjem chipsy ale nie całą paczkę a malutką miseczkę(moją garstkę) i więcej nie ;) może dlatego,że jestem na diecie i naprawdę chce schudnąć a pomaga mi tym suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl to on spowodował ,że nie chce mi się ciągle jeść ;)

Gość gość
ja kupuje chrom taki zwykły najtańszy listek kosztuje 5 zł.. biore przez tydzień po 1 tablece rano popijam szklanką wody, i odechciewa się słodkiego, ale pamietaj SILNA WOLA przede wszystkim