Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama gorączkująceeej

Wysoka gorączka u 3,5 latki pomocy!!

Polecane posty

Moja 3,5 letnia córeczka ma 39,4 gorączki , do tego nic dzisiaj nie pije , nie je . Pierwszy raz jest chora :( . Jechać z nią do szpitala,czy jeszcze poczekać? Co mam robić? Wolałabym uniknąc szpitala,ale nie wiem jak je pomóc,podałam jej syrop nurofen,ale coś nie spada temperatura. :(

Gość Bijgoraczke
Probuj zbic goraczke, nurofen mozesz podac na zmiane z paracetamolem, mozesz zrobic chlodne oklady, na co do szpitala z goraczka??

czopki paracetamol co oprócz gorączki ? brak apetytu wynikiem infekcji musisz jej dawać pić bo się odwodni !!!!!1111

To zarz wyślę kogoś do apteki niech kupi jakis syrop na bazie paracetamolu. Nie chce z nią jechać do szpitala,ale jeszcze się uskarża na ból brzuszka,ale to moze dlatego,że nic dzisiaj nie jadła,bo nie chce. Zrobiłam jej ciepły okład na brzuszek,ale nie pomógł :(

Ja nie wiem,czy ona da sobie włożyć czopek,ostatni raz jej podawałam jak miała rok na zęby to był jeden pisk. Boję się,żeby to sie cos poważnego nie rozwinęło i zebysmyczegos nie przeoczyli . Mi się wydaje,że ona trochę ciężko oddycha,ale mąż mówi,że przesadzam :O No właśnie ona nie chce pić nic!! Tylko zwilżam jej usta wodą :(

Gość tikal
jesli kompletnie nic nie pije to do szitala bo sie odwodni, ibufen D podawaj i obserwuj, mozesz tez zadzwonic do szpitala po porade pielegniarek, ja dzwonilam w nocy jak dziecko mialo 40 i pielegniarka ladnie wytlumaczyla co robic dzisi

Gość killme
Ciepły okład? Kobieto zimny okład na czoło ewentualnie chłodny na wątrobę. nurofen na gorączkę na przemian z czopkiem, jak tem. nie spadnie to kąpiel w letniej wodzie.

Gość nurofen i paracetamol
nurofen powinien zaczac dzialac do godziny od momentu podania. Moj synek przed swietami mial 39,6 i srodki przeciwgoraczkowe obnizaly temperature tylko na 2 godz. Byl potrzebny antybiotyk bo okazalo sie zapalenie gardla. Probuj zbijac temperature, mozesz zrobic kapiel a jutro mozesz sie'przejsc z mala do lekarza by ja obejrzal.

CZOPKI!!!! lepsze szybsze działanie po za tym panuje paskudna choroba z wysoką gorączką brakiem apetytu , czasem biegunką i wymiotami ( zwykle 3-4 doba gorączki i tylko 2-3 pojawi się ) niestety kończy się zwykle antybiotykiem moj syn i dzieciaki znajomych mieli to teraz w innym województwie znajomych to ma

dodam że gardło czyste ! ale bóle brzucha przelewanie osłabienie brak sił i nie grypa !

Gość taki lajf
Tak jak ktos pisał - podawaj paracetamol na zmiane z ibuprofenem. Oddech może miec przyspieszony od gorączki, dlatego ci się wydaje że oddycha ciężko, posłuchaj jak juz gorączka spadnie. Do szpitala nie ma co jechać, no chyba że zbijanie gorączki przez dłuższy czas nie pomoże, to wtedy trzeba by pokazac ja lekarzowi. Nie macie mozliwości wezwac kogoś, nawet prywatnie? Możesz jeszcze zrobić letnia kąpiel, tylko nie zimną! Woda powinna być niewiele niższa od temperatury ciała, w razie potrzeby można delikatnie ochładzac ją juz w trakcie kąpieli.

Gość nurofen i paracetamol
moj synek tez ciezko oddychal przy tak wysokiej goraczce. Moze tez miec szybsza akcje serca. Dawaj jej pic chocby lyzeczka co chwilke, albo ze slomki moze to ja zacheci. Mozesz tez zrobic jej herbatke z lipy, dziala napotnie i obniza temperature. Ja synkowi podawalam paracetamol w syropie tak samo nurofen bo z czopkiem bym nie dala se z nim rady.

Staram się ją nakłonić zeby choc trochę sie napiła,ale nie chce :O Powiem mężowi niech jakieś czopki kupi to podam w ostateczności. Mam nadzieję,ze bez szpitala sie obejdzie . Nasza lekarka jak na złość ma wyłączony telefon :O Ale bede chciała sie do niej dodzwonić i sie zapytać co robić .

Gość uuuuuuuujjjj
jakim trzeba byc glupim by przy takiej temperaturze robic cieple oklady. kobieto,zimny oklad na lydki i kark

Teraz mąż jej podał herbaty takiej cieplejszej,ale nie gorącej,wzięła łyk i od razu wszystko zwymiotowała . I gorączka jej rośnie juz jest 39,7 . Maż leci do apteki , muszę sie nia zająć,odezwe się później,dzieki za pomoc .

Ja jej zrobiłam ciepły okład na brzuszek!

Gość do auttoorki
Czopki! Najlepiej działają !! Wiem,że dzieciaki ich nie lubią,ale są skuteczne . Przeciez to dla jej zdrowia . Postaraj się jej włożyć jak będzie czymś zajęta,zagadaj,na spokojnie wytłumacz,że to potrzebne,że będzie się lepiej czuła. Ale jak sie nie da,to połóż ją na plecy,nogi do góry i szybko włóż . Krzywda jej sie nie stanie,jak chwile popłacze,a gorączka spadnie.

Gość do auttoorki
A! Przed podaniem czopka potrzymaj go chwile w ręku,to się lekko rozpuści i będzie lepiej wchodził . No i oczywiście posmaruj odbyt to jak nie będzie się szarpała to nawet nie poczuje. Powodzenia i badz troche bardziej stanowcza,to dla jej dobra!!

Gość mamamamamamamamama
Też mi się wydaje ze czopki bd najskuteczniejsze.Pewnie,ze dzieci nie lubia takich 'zabiegów' tym bardziej jak jest chore i rozdrażnione.Ale jak mus to mus,postaraj się najpierw po dobroci jej podać,ale jak się uprze bardzo to nie ustępuj,bo to dla jej dobra.Działaj szybko,jak temperatura wzrasta.I musi pic,chociaż po pół łyzeczki co chwilę,ale musi,bo u takiego dziecka to chwila i sie odwodni,a wtedy to juz tylko szpital.A tam czopki to mały pikuś,coś o tym wiem.Sama byłam ze swoim 3,5 letnim synkiem w szpitalu bo się odwodnił niestety to był koszmar,płakał non stop właściwie,nie zycze nikomu.

Gość mama dwóch dziewczynek
autorko - koniecznie kup czopki i jeżeli pojawiły się wymioty to zaaplikuj jej. Poza tym do picia dawaj chłodne napoje, rozbierz ją trochę, okłady chłodne na główkę i w pachwiny.

Gość mama dwóch dziewczynek
Załóż czopek, po 15 minutach powinna temperatura zacząć spadać. Wtedy na pewno mała chętniej coś zje/wypije. Podaj jej coś co lubi najbardziej, nie wmuszaj herbatek itp. Jeżeli gorączka nie spadnie możesz co 4 godziny podawać naprzemiennie np. nurofen/paracetamol.

Gość jedz na pogotowie na dyzur nie
ch ja zbadają- noc przed wami a w nocy bedzie gorzej lekarka ma wyl tel bo są swieta!!

a ciezko oddycha bo temp- ja stawiam na angine jedzcie na dyzur!! bo potem bedziesz ryczec...

Podaliśmy jej nurofen w czopku,ale był jeden wrzask,teraz zasnęła zmęczona płaczem :(. Martwi mnie to,że ona tak się na ten ból brzucha uskarża,nie daje sobie go dotknąć,ale tez nie bardzo pokazuje gdzie ją boli dokładnie.Mam nadzieję,ze nasza lekarka dzisiaj będzie mogła przyjechać.

czopka lepiej wlozyc jak jest twardy - taki prosto z lodowki- w ogole co tzn ze sobie nie da włozyc?

No teraz właśnie usnęła,to niech śpi,zobaczymy jak ten czopek zadziała,jak nie spadnie to wtedy do szpitala pojedziemy.

swieta są- lekarka tez ma rodzine!!!- jedz do szpitala- nie czekaj!

No bo nie chciała tego czopka,bo to nie jest miłe uczucie,tym bardziej dla dziecka. No ale wcisneliśmy jej go chociaż płacz był ogromny.:( Dobrze,ze zasnęła.

po czopku spadnie- czemu miałaby nie spasc?ale minie 4h i jazda