Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milusia1221

Ciąża pozamaciczna!

Polecane posty

Hej Dziewczyny, opisze moj przypadek.. Na poczatku dodam ze przebywam na terenie UK a opieka medyczna zaskoczyla mnie straszliwie:( Sobota godzina 9.00 lekkie uczucie bolu w podbrzuszu, leciutkie plamienia po czym przy oddawaniu moczu malenkie kropelki krwi, przerazona tym co sie dzieje zglosilam sie na pogotowie tam opisujac przypadek zostaje przyjeta do lekarza pierwszego kontaktu ktory mierzy goraczke,cukier,cisnienie nie pytajac o nic, odsyla do kolejnego lekarza (pielegniarza) czekam 2 godziny az ktos mnie laskawie przyjmie,plamienia sie nasilaja bol w podbrzuszu tez jest bardziej odczuwalny. Znowu to samo opowiadam co sie dzieje ze z obliczen wynika iz jestem w 7 tyg ciazy:( Ten natomiast nie reagujac odsyla mnie do domu bez zadnego badania usg, stwierdzajac przy tym ze jezeli krwawienia lub bol podbrzusza sie nasila mam zglosic sie ponownie! Godzina 14 krwawienia nie ustaja, dochadza bardzo duze skrzepy juz wiem co sie dzieje ponownie przechodze przez to samo,szpital wielogodzinne czekanie na lekarza az wkoncu o godzinie 20 zostaje przyjeta na oddzial chorob kobiecych! tam Ginekolog stwierdza iz nastapilo poronienie,mozliwe ze byla to ciaza pozamaciczna nie miejac co do tego pewnosci:( podaje morfine i odsyla do domu...?? A dodajac ze nie mam sie czym martwic ze zarodek dokonal wlasnego wyboru a oni nie maja obowiazku ratowac ciazy do 13 tygodnia! Jestem zalamana, nie moge sie pozbierac byla to moja pierwsza ciaza,o ktora razem z parterem bardzo sie staralismy:( Kazali czekac 46 tygodni i skierowali do kliniki nie biarac na siebie zadnej odpowiedzialnosci za to co sie stalo...

Gość zxzx
Przykre -słyszałam właśnie że do 12tyg. w Anglii nie uznają w ogóle ciąży. Przy ciąży pozamacicznej i tak niestety nic nie pomogliby. :(

Rozumiem ze by nie pomogli:( ale colodzienne czekanie na jakikolwiek kontakt z lekarzem? :( Czytalam ze ciaza pozamaciczna zagraza krwotokiem wewnetrzym,usunieciem jajowodu a oni na to nic?