Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowana ola

Wygląd krocza po porodzie

Polecane posty

Gość zdołowana ola

Niedługo upłynie 6 tygondi od mojego porodu i nie bardzo mam ochotę isc do ginekologa na kontrole. Krawawienie właściwie ustało ale bardzo brzydko wyglądam na dole - jest blizna na 5 cm, gruba i czerwoa, wargi są nierówne, wiotkie, widać szeroka dziurę. Wstydze sie tak pokazac u lekarza, boję się że skomentuje jak wyglądam . Czy też tak miałyście?

Gość wygraj to i owo
moja cipka chyba tez juz za piekna nie jest;/

Gość zdołowana ola
Boję sie, że to juz tak zostanie.

Gość kgtyh
to normalne!!! nic tak ci nie zostanie. ja urodziłam dwoje dzieci, w tym jedno ponad 4,5 kg, na początku też byłąm przerażona, czytałam nawet już o operacji zwężania pochwy :) ale wszystko, absplutnie wszystko wróciło do normy!!! ale nic od razu, na to trzeba czasu, z kazdym miesiącem bedzie lepiej, a po roku od porodu nie ma już żadnej różnicy... chodzi mi o wygląd i doznania podczas współżycia.

Gość -0090-0
zgadzam się z przedmówczynią, na to trzeba czasu. A co do ginekologa to on nie takie rzeczy widział :) krocze poporodowe to dla niego chleb powszedni. nie martw się, za pół roku bedziesz sama się śmiała ze swoich aktualnych rozterek.

Gość też mam ten problem.
tylko że u mnie od porodu minęło dopiero dwa tygodnie... blizna też jest jednak nie jest jakoś tragicznie czerwona. lekarz nie takie widział więc nie ma czym sie przejmować...

Gość reggiebb
U mnie jest lepiej niż przed porodem.

Gość cukrownicyy
moja zona urodziła syna 3500 naturalnie jakies 3 lata temu. te gadki ze cipka wroci do normy to sa tylko dlawas zebyscie sie nie dołowały, prawda jest taka ze jest luzno i nic na to nie pomoze nawet cwiczenie miesni kegla. chyba ze podczas stasunku bedziesz myslała zeby je zacisnac a nie o rozkoszy.

Gość do cukrownicy
A jak z wyglądem tego miejsca po porodzie? Widzisz różnicę?

Gość kajtusiamama
Nie no jak można mówić że to miejsce wygląda tak samo, jak sie przez nie przepuściło coś wielkości piłki to nigdy nię będzie takie jędrne jak u dziewicy.

Gość hhdhhshbs
Autorko tez tak mialam,w 5 tygodniu poszlam do ginekologa ibokazalo sie ze wszystko sie wolno goi,przepisal mi czopki z kwasem hialuroinowym czy jak to tam :) bardzo szybko sie po nich wszystko zagoilo,teraz 4 miesiace po porodzie jest ok

Gość jurek_zieliński
weźcie nie piszcie bzdur!!! a moja żona rodziła rok temu i ja nie widzę już żadnej różnicy! jest wąska jak przedtem.

Gość hi hiiiii
"te gadki ze c*pka wroci do normy to sa tylko dlawas zebyscie sie nie dołowały, prawda jest taka ze jest luzno i nic na to nie pomoze nawet cwiczenie miesni kegla." widać że to napisała jakąs zwolenniczka CC a nie mąż :) oczywiście że wszystko wróci do normy, czasem mogą być jakieś pozostałości, komplikacje ale z reguły jest OK.

Gość kajtusiamama
A widac u was bliznę? Bo u mnie jest taka szrama na 5 cm długości i szerokości ołówka.

Gość he he lolol
nie dołuj się,wszystko sie obkurczy,wejscie pozostanie troche szersze ale przeciez nie w tym rzezc! cwicz miesnie kegla a z blizna poradz sie lekarza,u niektórych kobiet tworza sie nieststy tzw bliznowce fuj,u mnie nie ma nawet sladu

Gość anty sn
Ja zrobie wszystko zeby miec cc, wogole zaczne to zalatwiac jeszcze przed ciaza. Jezeli na 100 % nie bede miala pewnosci to nie decyduje sie na dziecko

Gość crazy mother
Pokaz zdjecie krocza

Gość he he lolol
anty sn cc niczego nie gwarantuje;) wiazadła rozluźniaja sie nie w czasie porodu tylko przez ciązę a po cc mozesz miec obrzydliwa szrame;)

Gość niugiubvjh
,.,

Gość niugiubvjh
po porodzie pochwa wyglaga jak zarowka