Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MoiraK.

Wesele córki klienta

Polecane posty

Gość MoiraK.

Witam, zostałam zaproszona na wesele córki klienta z którm łączą mnie więzi biznesowe, ale także przyjaźnimy się. Nie mogę odmówić, bo szanuję tą osobę, ale kompletnie nie wiem jaki kupić prezent tej dziewczynie. Nie znam jej gustu, tego co ona lubi- sama zauważyłam, że to bardzo cicha, spokojna i skromna dziewczyna jednak z głową na karku. Proszę o jakieś propozycje co do prezentu.

Gość najlepsza bedzie
koperta.

Gość karolinciammmmm
dala bym kase proste nie martw sie bedzie ok

Gość wojowniczka maka
ja tez jestem prostytutką i dla córek moich klientów nic nie dawałam

Gość MoiraK
do wojowniczka maka Szanowna Pani, licz się ze słowami i obrażaj mnie jakimiś głupimi inwektywami. To, że ty kupczysz swoim ciałem, to twój problem. Jeśli nie rozumiesz znaczenia słów powiązania bizneswowe- klient- to masz braki w edukacji, które zacznij uzupełniać od zdania matury, może kiedyś ci się poszczęści i skończysz uniwersytet. Dziękuję pozostałym internautom za wypowiedzi.

wydaje mi się że w sytuacji kiedy nie znamy dobrze osoby i nie wiemy co by ją ucieszyło pieniążki będa najlepszym wyjściem. bo bez sensu kupić jej np. jakąś zastawę stołowa którą ona uzna za kompletnie nie w jej guście i wyrzuci....

Zawsze mo żna zapytac tego klienta czy córka robiła liste prezentów lub czy może czegoś nie potrzebują do domu-jeśli odpowie przeczoca pieniadze ;)

Gość po co pisać ile się wydało
zawsze powinno się dawać pieniądze

Gość nawalony
klient zaprasza na ślub córki,dobre sobie ,ha ha ha h ah a,a jakie kontakty łączą cie z klientem

Gość bez obrażania
Jeśli nie znamy kogoś dobrze to zgadzam się z poprzednimi opiniami że najlepsza będzie jednak koperta

Gość MoiraK
Listy prezentów nie ma.

Gość capiroska
jesli nie chcesz dawac pieniedzy, zawsze mozesz podarowac voucher do jakiegos sklepu z wyposazeniem wnetrz/ ksiazkami/ lub np do restauracji. Tylko nie wiem czy w PL jest to popularne (ja mieszkam w uk i tu to jeden z popularniejszych prezentow)

Gość pokaz klasę
A ja kupiłabym jakiś elegancki prezent np.serwis Rosentala czy z vileroy &bosch-zawsze na to szkoda kasy.A może weekend w Spa dla dwojga?

Gość pokaz klasę
Caprioska -super pomysł

Gość W kontaktach biznesowych
nie wypada w prezencie dawać 'koperty'. Zapytaj kilenta lub voucher podany w poprezdnim poście będzie stosownym upominkiem

Gość MoiraK
Jeśli chodzi o pieniądze- to ten wariant byłby brany na samym końcu.. ale sceptycznie do niego podchodzę. Pewnych rzeczy nie wypada robić, mimo, że są wygodne, praktyczne, zaoszczędzają czasu i łamania głowy nad poszukiwaniem prezentu. Tu nie chodzi o pieniądze, ale o relacje z jej rodzicami, jej rodzeństwem. Z dziewczyną nie mam takiego kontaktu jak z pozostałymi członkami jej rodziny. Spotkałyśmy się kilka razy na uroczystościach w domu klienta, na które byłam zaproszona, w czymś jej tam pomogłam i tyle. Zostałam zaproszona nie jako jej znajoma, ale powiedzmy "przyjaciel rodziny", jeśli mogę sie tak wyrazić. Podpytam klienta co lubi, jakie ma gusta.

Gość notorius
Mysle ze dobrym pomyslem jest wyzej wymieniony voucher. Sprawdzi się także pięknie zapakowany komplet firmowych ręczników lub szlafroki z inicjałami. Tylko to musi być produkt wysokiej jakości :D