Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnes.s

Co zabrać ze sobą na wycieczkę do Rzymu?

Polecane posty

Witam, na początku maja jadę do Rzymu na 5 dni. Pierwszy raz tam będę, toteż nie wiem co powinnam ze sobą zabrać. Po drugie jaka będzie wtedy pogoda. Jeśli ciepło to słyszałam, że do kościołów i bazylik nie wpuszczają z odkrytymi ramionami. To co wtedy mam zrobić. Do Rzymu jadę autobusem. Podróż trwa około 18 godzin. Jakie praktyczne rzeczy ze sobą wziąć? Myślicie, że będzie chłodno? Bardzo proszę o wszelkie rady. Będę wdzięczna. :)

Gość safsdaghsdfhfajaf
Cześć. Ja także wybieram się do Rzymu za około niecały miesiąc. Powoli zaczynam się pakować. We Włoszech są bardzo ciepłe dni lecz chłodniejsze noce.. Także moim zdaniem trzeba ze sobą zabrać coś krótkiego: bluzki na krótki rękaw, czy nawet na ramiączka.. ale z tą drugą opcją to myśle, że nie bardzo.. przy zwiedzaniu niektórych miejsc, musisz mieć zasłonięte ramiona, więc w plecak najlepiej też schować coś dłuższego. W nocy jest dość chłodno, więc nie przesadzać i nie spać tylko w koszulce na krótki rękaw, a wziąć coś cieplejszego. Oczywiście jeśli chodzi o dół, to spakować i spodenki i długie spodnie. Czasami też wstępują tam opady, więc nie można zapomnieć o kurtce przeciwdeszczowej. Chronić się przed słońcem (koniecznie kapelusz i zabezpieczający krem). Jeśli chodzi o pieniądze, to biorę ze sobą 170 eu (w końcu jadę na tydzień).

Gość gość
aparat fotograficzny, telefon, pieniądze i dokumenty.

Gość gość
Na pewno nie będzie zimno, raczej powyżej 20 stopni, choć konkretnej pogody nikt nie przewidzi. Weź pelerynę przeciwdeszczową, zajmuje mało miejsca. Polar gdyby w autokarze było zimno (czasem klima mocno wieje). Na ramiona wystarczy jakiś szal (w wielu miejscach dają takie jednorazowe fartuchy). Do autokaru warto wziąć klapki (stopy puchną), poduszkę na kark, ewentualnie takiego rogala na szyję, koc do przykrycia się w nocy (jest klima), ubrać się w coś bardzo wygodnego, luźnego (dresy). Swoją drogą - zawsze mnie fascynuje czemu ludzie pchają się na wycieczki autokarowe w czasach, kiedy bilet na przelot można kupić za 50 zł :P

Gość Aniaa382
Zawsze z tego typu problemami zgłaszam się do pracownika biura Travelinc, w którym regularnie wykupuje wycieczki. Dzięki ich radom nigdy jeszcze nie wzięłam nie potrzebnych rzeczy i niczego mi nie brakowało.