Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skodafabia

Pierwszy poród a drugi???

Polecane posty

Gość skodafabia

hej :) mam pytanie czy jesli pierwsze dziecko urodzilam tydzien po porodzie to z drugim bedzie podobnie? jak to bylo u was porod mam wyznaczony z ostatniej miesiaczki na usg w 9 tygodniu :)

Gość skodafabia
przepraszam ma byc tydzien po terminie a nie po porodzie ;)

Gość skodafabia
ile z was urodzilo w terminie ??? czy wogole sie tak zdarza ?

Gość mam tylko
jedno dziecko. urodzone 4 dni po terminie. ale jak byłam w szpitalu rodzic to leżała kobieta w 4 ciąży. i wszystkie dzieci urodziła po terminie. tzn 3 po terminie i wszystkie porody wywoływane. to 4 było wywoływane dwa razy i dalej nie urodziła . jak to sie skończyło to nie wiem bo już wyszlam ze szpitala zanim ona urodziła.

Gość poloznaaaaaaaaaa
Nie. kazde dziecko jest inne. moze miałam żle obliczony termin porodu 1 dziecka. ale to tez róznie. najlepiej wyznacza sie termin jesli pacjentka ma regularne cykle. wyznaczanie na podstawie usg nie jest takie super pewne bo wiadomo ze kazde dziecko rozwija sie w róznym tempie. tzn jedne noworodki mają 50 cm a inne 62, np. w kazdym razie jesli dziecko 1 bylo po terminie to nic nie ma wspolnego z 2 dzieckiem kiedy sie urodzi. :)

Gość byłasobie baba jaga miała chat
zgadzam się z opinią położnej, pierwsze dziecko urodziłam 6 dni po terminie, poród wywoływany oxytocyną, drugie dziecko urodziłam dokładnie w terminie obliczonym z usg z 9 tyg, poród zaczął się samoistnie

Gość sddsdsd
ja urodziłam pierwsze dziecko w trakcie 38 tc..a teraz z drugim konczę 39 tc i nadal nic..czekam...