Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eM90

Torba do szpitala

Polecane posty

Drogie mamy,mimo,że do terminu mam jeszcze troche rzeczy to lekarz kazał mi się już spakować,ponieważ musze leżeć i moge urodzić w każdej chwili.Bardzo sie martwie bo torby nie spakowalam,mam zamiar zrobić to dziś ale to mój pierwszy poród i chciałabym wszystko mieć,a nie,że okaże się w szpitalu,że nie mam potrzebnych rzeczy.Mam zamiar wziać klapki,2 pizamiy i trzecia do porodu,podklady bella mama,zel,szampon,tantum rosa,maltan,szlafrok,wode niegazowana,majtki siateczkowane czy cos jeszcze bedzie mi potrzebne?Chodzi mi o rzeczy tylko dla mnie,nie dla malucha.

tych podpasek bella mama zużyłam 3 paczki w szpitalu ;) więc zaopatrz się w odpowiednią ilość. do tego podkłady na łóżko 5 szt ręczniki papierowe do osuszania krocza po myciu, zeby normalnym ręcznikiem nie pocierać i nie podrażniać u nas jeszcze trzeba było papier toaletowy, termometr, kubek, talerzyk i sztućce

To co wymieniłaś to : ręcznik papier toaletowy sztućce / kubek - u nas bida w szpitalu że trzeba było swoje mieć. dokumenty - ubezpieczenie,karta ciązy itd

Gość nie ciumkająca
Weź ręcznik papierowy do osuszania kroczącej po prysznicu bo te normalne się zabrudza krwią, pokłady na łóżko żeby nie obudzić przescieradla, woda z dziubkiem w mniejszych butelkach dla wygody.

ja narazie kupiłam 4 paczki i nie miałam pojecia czy mi tyle wystarczy,czy bede potrzebować z 10 paczek :)

Jak zabraknie Tobie podkładów to mąż,mama,siostra Tobie dokupią ;) Ja akurat krwawiłam tak że przez pierwsze 2 dni używałam podkładów poporodowych a potem cienkich podpasek.

klapki, duzo tych majtek i duzo podkladow belli. co moge ci doradzic i ci mi pomoglo. mialam taka mala butelke wody z dziubkiem i przy sikaniu sobie polewalam zeby tak nie bolalo. przy okazji zimna woda dawala ukojenie. nawet dobrym pomyslem bedzie napar z rumianku zamiast wody. i wez duzo wody do picia bo po porodzie bardzi be3dzie sie chcialo pic. i nie zapomnij ladowarki do tel

podkłady.. nie wiem czy to jest to.. dostałam od koleżanki mamy podkłady na których można przewijać dziecko,są dość spore,czy moga być takie?czy sa to jakies specjalne?

Gość a ja natomiast....
Az mnie przerazilyscie ta ilością podkładów. Ja po pierwszym porodzie zuzylam paczkę podpasek always w ciagu trzech dni. Mam nadzieje,ze tym razem tez tak bedzie.

a ja natomiast - no widzisz a ja 3 tygodnie po porodzie i dalej krwawię ;) ale tych mega podpasek uzywalam tylko w szpitalu. w domu juz normalnych. na noc większe

Bo krwawienie jest indywidualne. Ja zużyłam 2 paczki podkładów a potem już podpaski takie nocne używałam. Weź jeszcze coś do czytania:P po porodzie się nudziłam jak mops:P

ja wole przygotowac sie na ta gorsza ewentualnosc,wziasc wszystkiego wiecej niz za malo :) mam zamiar rodzic w szpitalu ktory jest daleko od domu i bedzie tam tylko ze mna moj maz wiec chcialabym miec wszystko ze soba :) dziekuje za porady

Gość zacznij od dziś smarować
brodawki maltanem- nie bedą boleć jak dziecko bedzie juz z Tobą i zacznie ssać. ja nie wiedziałam ze tak trzeba i trochę bolało na pocztku. Maltan jest super.

Gość Papuga na patyku
ja podpasek poporodowych, tych wielgachnych zużyłam na serio mało, wiec pewnie każda z nas ma inaczej. Miałam 2 paczki w ogóle i potem tę 2 paczkę na siłę zużywałam by nie wyrzucać :) (okazało sie że moglam zostawić na potem do pierwszych miesiączek, gdy lało się ze mnie bardziej niż po porodzie hehe)... Weź tak jak mówią dziewczyny ręczniki papierowe..... Podkłady na łózko dawał szpital - w ogóle ich nie zaplamiłam jednak..... więc luzik :)

na popękane brodawki polecam Purelan. drogi jak fiks. tyciuśka tubeczka kosztuje 45 zl, ale działa rewelacyjnie :) miałam strasznie zmasakrowane, wręcz strupy i w pare dni po problemie :)

Gość fgbvcvbj
a te wkłady poporodowe to w kupic aptece tak? Firmy bella?

maltanem juz smaruje od miesiaca,slyszalam ze przed porodem tez warto :) mea a powiedz jak sie czujesz te 3 tygodnie po? Doszłaś już do siebie?

Gość a ja natomiast....
Zgadza sie,ze krwawienie to sprawa indywidualna. Ja czekam na mój drugi poród. Jestem juz w 36tyg wiec zbliża sie wielkimi krokami :-)

eM90 - po tym porodzie czuję się rewelacyjnie. fizycznie doszlam do siebie już 10 dni po porodzie, gdy zdjęli mi szwy i przestałam odczuwać jakikolwiek ból :) a psychicznie po kilku dniach w domu. wiadomo hormony szaleją i mini depreski się zdarzają ;) nienawidzę tego uczucia pare dni po porodzie gdy euforia z przywitania nowego członka rodziny opada i zostaje się ze zmęczeniem, bolącą pipką, brakiem sił i noworodkiem w domu ;) na szczęście ten stan lekkiej depreski szybko mija i juz mozna cieszyc sie maleństwem :) myse, ze tydzien do dwóch tygodni po porodzie jest najtrudniejszy a potem z górki ;)

Gość Osiem kropek
ja całkiem dobrze czulam się już tego samego dnia :) serio..jedyny problem to były lekkie zawroty głowy gdy sie schylałam - pewnei z powodu utraty krwi.....ja na początku byłam bardziej przerażona - jak to, teraz zostaję sama z takim małym człowieczkiem? Czy dam radę? Bardziej psychologiczne problemy niz fizyczne :) ale i one z każdym mijającym dniem malały....by już po kilku tygodniach wierzyć w to że jest się świetną mamą powodzenia

wlasnie te podpaskie ida najbardziej. ja zuzywalam paczke na 1,5 dnia

Gość dlaczego akurat te podkady
jak pieluchy firmy bella a nie inne? kupujecie bo tanie czy inny powód?

Gość kokokokokoookko
zaopatrz się też w nakładki na sutki i koniecznie wkladki laktacyjne , 2 biustonosze do karmienia to minimum i majtki z siatki z 5 sztuk