Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsze ruchy dziecka

pierwsze ruchy dziecka - jak czesto je czuć itp?

Polecane posty

Ostatnio był tutaj temat, że dziewczyna w 19 t.c nie czuła ruchów dziecka cały dzień i wszyscy jej radzili jechać do szpitala. Mam pytanie w związku z tym. Przeciez ona dopiero zaczęła czuć ruchy dziecka. Ja jestem w 20 t.c. i ruchów jeszcze nie czuję. Ale co gdy zaczne czuć? Będę czuła je już cały czas czy moge raz poczuć a później cały dzien nie czuć?

niedlugo poczujesz ruchy dziecka napierw jak motylka pozniej zalezy od temperamentu moj to szalal cale dnie i codzien bylam pewna ze wszystko ok a na koncu jak bedzie mial mniej miejsca to bedziesz czula ze mneij sie rusza ale intensywniej :)

Gość po chleb chodzę blisko
pierwsze ruchy są bardzo lekkie i nieregularne, można i przez tydzień nie czuć to nie 8 miesiąc, dziecko jest jeszcze malutkie, ma dużo miejsca

własnie tak przypuszczałam, a na tamtym temacie to aż wyzywano autorke od idiotek, że do szpitala jeszcze nie pojechała a była dopiero w 19 t.c.

bez przesady ale to wina tez lekarzy ;/ ja pamietam jak jezdzilam juz na ktg i zawsze mialam kolo 10 -11 rano a wtedy moj szkrabek spal sobie w brzusiu lub mial leniwy czas i pani ktora mi to ktg robila caly czas ze slabo sie rusza ze cos jest nie tak ze trzeba bedzie zostac w szpitalu i dopiero stracilam cierpliwosc jak jedna zaczela moich brzuchem majtac doslownie!! mowie jej ze moje dziecko o tej porze zawsze takie leniwe a pozniej szaleje tak ze nie mam watpliwosci ze cos jest nie tak zwlaszcza ze potwierdzila i widziala na wlasne oczy jak sie moj maly wiercil moja pani ginekolog ktora ciaze prowadzila :) i daly sobie spokoj bo powiedzialam zeby zawolala lekarza i zawolalal a ten do niej przeciez nic zlego tu nie ma i o :)

Takie maleństwo, tak jak piszą dziewczyny wyżej, pływa sobie w wodach płodowych i tylko czasami zdarza mu się kopać mamę ... ale co mogę Ci powiedzieć - z resztą sama się przekonasz - jak zjesz coś słodkiego, wafelka, czy coś, to po chwili zacznie wariować :) bo podniesie się Twój poziom glukozy, a więc i dzidzia :)

Gość mi sie kilka razy zdarzylo
nie pomylisz tego z bulgotaniem, z jelitami itd. odroznisz je. jak to jest czuc ? cudowne uczucie :) takie smyranie od srodka, a pozniej juz normlane kopniaki :)

właśnie od 3 dni czasem czuje w dole brzucha po lewej stronie takie łaskotanie jakby, ale nic poza tym. Jak przyłożę ręce to coś czuje, ale jak nie przyłoże to nie czuję.Wczoraj byłam u ginekologa i dziecko ruszało sie non stop. Nawet pupę na mnie wypięło :)