Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokodzambo1111111

Dużo kotletów mielonych- co z nimi robic?

Polecane posty

Gość kokodzambo1111111

W święta dostałam dużo kotletów mielonych, a ponieważ w święta też je jadłam to w klasycznej wersji już za bardzo nie mogę na nie patrzeć. Chętnie przyrządziłabym je jakoś inaczej, np w sosie. Ale za bardzo nie mam pomysłu. Chodzi za mną też smażona cebulka- może da się to jakoś połączyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
mozesz robic sosy z roznych warzyw duszonych, np. wspomniana cebulka, cebulka z pieczarkami, paprykami, duszona kapusta i w tym odgrzane kotlety, sos z cebuli, czosnku i pomidorow z ziolami. sos ze smietanki z kaparami, nawet sos smietankowo-serowy, z oiwkami na przyklad i pietruszka. pieczone ziemniaki z cebulka i na koniec razem z tym odgrzane kotlety. mozesz je uzyc jako nadzienie do kanapek, albo pokrojone w duza kostke jako dodatek do salatki lub sorowki z np. salaty i pomidorow :) jak masz jakies dodatkowe pytania odnosnie w/w pomyslow, to pisz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokodzambo1111111
szoque- dzięki za pomysły. Kapustę akurat też mam i nie pomyślałam o tym połączeniu. No i właśnie podsunęłaś mi też myśl o tych kanapkach- przecież kotleta można też jeśc na zimno ;) Na pewno wypróbuję też ten sos z cebulki i pieczarek. Kiedyś gdzieś czytałam o jakimś sosie cebulowo piwnym, ale nie wiem jak to się ma do mielonych Knutsel- częśc już pomrożona :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
nie wyobrazam wrecz sobie jaki sos moglby NIE pasowac :) mielone to takie uniwersalne, neutralne w smaku w sumie, mieso. mowac o tych "sosach" z roznych warzyw duszonych mialam na mysli w sumie tyle, ze sa to same wazrywa, bez sosowej cieczy z maka. moim zdaniem cokolwiek paprykowego by tez swietnie pasowalo, np. porka cebuli i paski papryki podduszone i wywalone w tym odgrzane kotlety. albo z serem na wierzchu - zoltym albo lazurem. albo kanapka na cieplo, a la hamburger.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
poprawa linijki trzeciej od dolu :D : piorka cebuli i paski papryki i w tym odgrzane kotlety. nie wywalamy niczego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej zamrozić lub przerobić na soyi też w pojemniczkach zamrozić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna rozdrobnić i użyć do
spagetti, lasagne lub innej zapiekanki jako farsz do nalesników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość drobno pokroić i do
gołąbków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można zrobić do nich sos koperkowy ,pieczarkowy lub pomidorowy lub po prostu po porcjować do woreczków i zamrozić będzie później obiad z głowy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×