Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a a oknem zima

jakie menu na chrzest?

Polecane posty

Gość a a oknem zima

bedzie 20 osób, chrzciny bedą o 16. wiec o 17stej bedziemy w domu. nie wiem co zamówic/ przygotowac. pewnie o 20 po gosciach nie bedzie ani sladu ze wzgledu na trójke noworodków

Gość grzmotek
ja bym zrobiła obiad - bez żadnych przystawek ....rosół , na drugie danie dwa rodzaje mięsa na taklerzach np schabowe i coś z sosem, do tego kasza gryczana w misce, ziemniaki , może bigos i ze 2 surówki .

Gość moje zdanie jest takie....:)
a ja bym zamówiła i po problemie:)+ wynajęła 2 babki do podgrzania i podania

Gość a a oknem zima
ale za pozno na obiad. to jest niedziela i o 16 kazdy juz bedzie po obiedzie. wiec jaki sens?

Gość a a oknem zima
tylko co zamówic?????????????

Gość a a oknem zima
mysle ze nie ma duzo co zamawiac bo połowa zostanie.moze jakis pasztet domowy, talerz sery wędliny, moze rybka 2 salatki.. sama nie wiem

Gość grzmotek
to może zrób wcześniejszą kolację, sałatki , jakaś galaretka, wędlinka, a nawet śledzik, do tego pieczywko i tyle !

Gość zmylam makijaz...
ja bede robic chrzciny w czerwcu..myslalam o rosole, zrazach zawijanych, barszcz czerwny z krokietami, tort, jakies 2 salatki a wieczorem jesli ktos zostanie to grill

Gość hgfvytui
no ale do 17stej wszyscy zglodnieja. jak nie chcesz robic obiadu to usmaz nozki do tego jakas salatke moze bigos do tego ciasto pare gatunkow szynki i jajka w majonezie.

Gość kfjkafj
a może jakiś krem z groszku albo brokułów?

a ja bym jednak na ciepło cos podała, nie wiadomo czy wszyscy będą po obiedzie, a jesli nawet to i tak fajnie jest coś na takiej imprezie na ciepło zjeść, może byc jakieś danie jednogarnkowe np boef strogonov, albo flaki, i potem na zimno przystawki

Gość jak to sobie wyobrazasz?
nie wiem o czym myslisz skoro nie chcesz podać dan typowo obiadowych. W każdym lokalu i nie tylo na taką okolicznośc podaje sie ciepły posiłek i zazwyczaj najpierw jest to jakas zupa a później drugie danie jakieś 2 rodzaje mięsa + ziemniaki + surówki. I gadanie o tym, że każdy będzie po obiedzie jest głupie bo nie każdy będzie po obiedzie, a poza tym trzeba jdojechać , troszke w tym kościele pobyc, póxniej pojedzecie do was, trochę zajmie znaim sie przywitacie i każdy będzie głodny więc nie wiem czy chcesz podac tylko zimne przystawki albo od razu tort+ kawa i do domu wynocha? w każdym razie po ciepłym posiłku powinnas podać kawę + ciasto+ tort i na tym możesz zakończyć menu

Skoro chrzciny na 16 a przyjecie o 17 to ja bym obiadu nie robiła. Zrób / zamów dania ciepłe (faszerowane udka/skrzydełka , szaszłyki itd) oraz zimne - wędliny,sałatki itd.

Gość Makakakakakakallla
Tez bym na ciepło podała.wszyscy bedą sie spodziewać czegoś na ciepło.wedlina i chleb by mnie rozczarowaly

Gość ja mam chcrzciny
na początku maja, w sobotę na 18 w kościele, więc o 19 będziemy w knajpce, menu takie : krem pieczarkowy, ziemniaki, pyzy, frytki, 2 rodzaje mięs , rybka smażona, buraczki, surówki, i później kawa , herbata, ciasto i do domu

Gość a a oknem zima
no danie cieple tak ale nie dwudaniowy obiad. mysle o pieczonym świniaku ,ziemniakach w mundurkach i kapuscie