Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria Sopot

Faceci, nie stawiajcie dziewczynom!

Polecane posty

Gość A L L E G R O J U Ż D Z I A ŁA
Och, jak świetnie sterczeć w parku w mrozie i wietrzysku i zamarzająymi palcami u nóg :D Tylko mało rozgiernięty facet może wymyślać takie rzeczy

Gość nsdnfalkjfdalk
bardzo mloda i niedoswiadczona jestes

Ok, to są tylko moje poglądy w tej kwestii. Każdy jest inny i każdy inaczej patrzy na różne sprawy. To jest właśnie w tym wszystkim piękne, bo wyobraźcie sobie jak by każdy człowiek na świecie miał takie samo zdanie - wtedy było by mega nudno. Lecę na lekcje gitary, trzymajcie się :)

zgadzam się. Jakkolwiek nie jestem najbardziej kobiecą kobietą na świecie to lubię być adorowana i nie zainteresowałabym się facetem który zaprosiłby mnie na romantyczny spacer na mrozie -10

Gość Mów za siebie
Większość kobiet lubi być traktowana jak księżniczka.

Gość Przecież to prowokacja...
Napisana przez biedaka, pewnie studenta, co to chciałby, a nie może :D

Gość czemuczemu
bez przesady...przede wszystkim to zalezy, czy facet zaprasza, czy razem się gdzieś idzie, bo jeśli facet zaprosi na coś to powinien jednak zapłacić. a najlepiej ustalić wcześniej, bo co jak zaproszona dziewczyna będzie bez kasy, a facet tylko za siebie zapłaci?

Gość deszczowa piosenka 266666
Zgadzam się z autorką, też najbardziej komfortowo czuję się, kiedy każdy płaci za siebie albo jest po równo :)

Gość Dokładnie, mów za siebie
choć to pewnie jakiś chłoptaś napisał deszczowa piosenka 266666 Po równo? :D A nie czułabyś się jak frajerka jakbyś ty wypiła tylko soczek a on whisky jakbyś płaciła po równo :D

Gość kulturalny facet i już
Nie prawda. Jesteś głupia. Facet pokazuje na pierwszej i następnej randce czy ma klasę i płaci sam za oboje skoro zaprasza.

Po równo np. wtedy, kiedy jechalibyśmy na wspólną wycieczkę, albo np. koszty wynajęcia stolika alko lokalu, jeśli chcielibyśmy urządzić tam imprezę, wtedy można by chociaż "z grubsza" podzielić koszty na pół, nie wtedy, kiedy jedna osoba by zjadła za 500 zł, a druga za 5 ;)

Sytuacje kiedy w grę wchodzą większy koszty to zupełnie inna sprawa. Tutaj mowa jest o kawie która konta raczej nie wyczyści.

Kulturalny facet -> kulturalna osoba przede wszystkim nie obraża innych, to jest dopiero zero klasy.

Ja sobie osobiście nie wyobrażam, żeby facet mnie gdzieś zapraszał, a potem kazał mi płacić za siebie. Wolne żarty... W jakiej on by mnie sytuacji postawił? A może powinnam przed wyjsciem pytać "ej ale zapraszasz mnie do tego kina i stawiasz, czy mam zaplacic za siebie?". Wiesz, dla osób które pieniądze mają to naprawde może im bez różnicy, jak im nagle facet-cham po zjedzeniu kolacji, albo przed kasami w kinie, powie "no kochanie, zapłać za siebie". Ale dla osoby, która nie ma pieniędzy dużo, to może być problem. Załatwianie spraw w ten sposób jest po prostu nieeleganckie. A mam taką znajomą, która przed randką już raz przeżywała horror i ból brzucha tydzien przed. Nie z podekscytowania, nie z powodu, że ma problem co założyć! Dlatego, bo nie wiedziała wlasnie... czy koleś ja zaprosił, tzn ze zaplaci, czy zaprosił i oczekuje ze ona sie zrzuci ;/. A ona pochodzi z bądź co bądź biednej rodziny. W takich czasach żyjemy. Takich teraz mamy gentelmanów, że to nie wiadomo, czego sie po takim spodziewać! Dziekuje, że jeszcze chcesz zaniżać poziom społeczeństwa autorko. Facet upierać przy "stawianiu" się nie musi. Ale skoro ZAPRASZA to powinien zapytać "Czy nie będzięsz mieć nic przeciwko, jeśli zapłacę za nas oboje?" A nie od razu wypalać "płać za siebie". Tak jest moim zdaniem.

wez bo jebne xD hahahaha. co ty na randki chodzisz do baru na zapiekanke i piwo? bo w restauracji spalilabym sie ze wstydu gdybym miala zaczac wyjmowac drobniaki zeby podzielic sie rachunkiem na pol... widzisz i nie grzmisz...

Nie no, jak ktoś zaprasza, to wiadomo, że on stawia, to wręcz logiczne i oczywiste :)

Gość Sylwo
A co sądzicie o zrzucie na "wachę" Koleżanek, które gdzieś my faceci zabieramy? Jadą ze mną na całodniowy wypad, bardzo chętnie i po tym dniu dziękują ale nie pytają nawet czy coś się należy. Z obojgiem nic wielkiego mnie nie łączy.

Gość Ragga Z Domu Ołówków i Kredek
Na 10000 % prowo niezaradnego faceta :) Ja i żadna dziewczyna jaką znam, nie wyobrażamy sobie by facet zapraszał i kazał płacić, zostałby obśmiany :D

Gość Sylwo
Okej a jeśli zaproponowałem, że mogę je wziąć bo wiedziałem, że chcą się wybrać w pewne miejsce :P mogły by się poczuć chociaż do postawienia obiadu, zapytać. Księciem na złotym koniu nie jestem :P

Gość Ragga Z Domu Ołówków i Kredek
Sylwo o co Ci chodzi konketnie - postawiłeś obiad koleżankom dziewczyny swojej?

Gość gość
Opisałem dość zwięźle i konkretnie. Ten temat dobrze odzwierciedla wątek o który mi chodzi. Zasrane księżniczki teraz są wszędzie, rozpieszczone przez rodziców, którzy nie mięli czasu zająć się prawidłowym ich wychowaniem. Tak uważam. Kapisz? Żądam równouprawnienia! :)

Gość hmm mm m m
Kiedy bylam zbuntowaną gówniarą (mialam lat nascie i pardakosalnie zalezalam finansowo od rodzicow) to za wszelka cene chcialam chlopca pokazac, ze jestem: niezalezna, samodzielna i "wyluzowana" (nie potrzebuje niczyjej laski bo przeciez drzwi przeciez potrafie otworzyc sobie sama, bez problemu udzwigne wlasna torbe i generalnie nie mam z tym problemu) aALE OBECNIE , w wieku lat 26 (gdy koszt piwa, drinka czy obiadu to dla mnie w zasadzie nieistotny pikuś) zaczynam doceniac u mezczyzn ich dobre maniery jak rowniez fak , ze staraja sie o mnie (co jest rownoznaczne z tym, ze im zalezy). Gdy absztyfikant zaluje 30 zl na spotkanie to interpretuje ten fakt w ten sposob, ze mu zwyczajnie nie zalezy i traktuje mnie jak tania wywloke (co innego w stalym zwiazku, w nim koszty utrzymania rozkladaja sie po polowie)

Gość Sylwo
Dzięki za wypowiedź ;) Każdy kto pracuje zna wartość pieniądza i nie powinien mieszać tej wartości z innymi... Jednak pogadam z kimś ze starszych osób na ten temat. Co innego kiedy zapraszamy kogoś pierwszy raz, co innego jeśli kogoś już znamy i nam na tej osobie zależy.

Gość gość
buhahahah = kobiety nie można kupić? :D kobiety nie patrza na pieniądze? :D kobiety są pierwsze do płacenia za siebie? :D buhahahahahahah = idiotka!

Gość gość
co do mnie, jak facet nie postawi mi kawy ma pierwszej randce to nie umawiam się z nim na drugą

Gość Sylwo
Nie spotkasz się z facetem drugi raz dlatego, że nie postawił Ci kawy - Małostkowa jesteś :) W głowach się ludziom p*****ło oO

Gość gość
Facet jak zaprosi to tez wypadaloby zeby zaplacil * Jak ona zaprasza to ona placi to oczywiste * wazne zeby nikt bikogo nie wykorzystywal !

Gość Eveqalihe
Każdy facet na poziomie nie pozwoli kobiecie płacić za siebie nie ważne czy to szef, kolega, znajomy, czy kandydat na faceta Po prostu tego wymaga kultura. Oczywiście na etapie dojrzałego związku odbywa się to naprzemiennie ; raz płaci facet, raz kobieta

Gość gość
no najgorzej jak facet patrzy czy czasem dziewczyna za nich nie zaplaci.. spotykalam sie z takim i dopiero zobaczylam ( jak zamieszkalismy razem ) jaki jest chciwy, jak potrafi wypominac , kiedys bylismy na wiekszych zakupach to odszedl od kasy... no ale on tak mnie kocha, o matko..