Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niumek123456

Ślub tuż tuż, jak Wasze wydatki?

Polecane posty

My planujemy wesele na 90/95 osób, i zmieścimy się w 20 tysiącach. Cena od osoby 145zł w tym dzieci 1/2 ceny ) Odmówiliśmy sobie zespołu, gdyż jesteśmy młodzi i uważamy że fajniejsza zabawa będzie z DJ, byłam na kilku weselach co Zespoły kaleczyły prawie każda piosenkę, a nie stać nas na Zespół za 4/5 tysięcy :) Koszt naszego DJ to 1500 zł, kolejną oszczędnością to było wybranie fotografa (800zł), kamerzysta (1100zł), placki z tortem 1100zł, zaproszenia 150zł, Przybranie kościoła 200 zł, samochód 250zł, bukiety 150zł ... Zastanawiamy się nad ilością alkoholu i jakiej firmy? Możliwe że STOCK :) Nie wiemy jeszcze ile pasuje dać Księdzu i organiście? Sukienka 1800zł już kupiona, a co do garnituru to liczymy na jakąś wyprzedaż w galerii .... (tego nie wliczamy w koszty) A co myślicie o atrakcjach takich jak fontanna czekoladowa?

Gość sfgdsfg
no to nieźle Ci wyszło, ja mam podobne wesele i koszt będzie niestety większy - jak liczylismy to bez ubrań wychodzi nam 30tys wydaje mi sie że nie uwzględniłaś kosztów obrączek, dodatków do suknie (buty bolerko, biżuteria bukiet), fryzjera/makijażystki, u mnie dochodzi koszt autokaru dla gości i hotelu dla tych co nie uda nam sie ugościć w domu. następnego dnia wliczamy jeszcze śniadanie dla tych z hotelu i obiad dla tych którzy są z daleka i muszą troche wytrzeźwieć w niedziele ;)

Bukiety doliczyłam, a makijaż i fryzurę robi mi koleżanka :) nie doliczyłam jeszcze butów +130 zł ... a i obrączki faktycznie zapomniałam napisać :) ... współczuje Ci opłacania noclegów i śniadania ... Was pewnie wszystko wyniesie 35 tysięcy to sporo...

Gość po co pisać ile się wydało
70-80 tys., wesele ok. 250-300 osób

Gość le ile ile ile ileeeeee
50 osób 42 tysiące

Gość h eh w 20????
Jakim cudem Ty w 20 tysiacach sie chcesz zmiesic? Biorac pod uwage podane przez Ciebie sumy to wystarczy podliczyc i wychodzi, ze grubo przekroczysz ta sume to co juz podalas to 21 tysiecy, garnitu wyprzedaz i tak lacznie z butami, koszula, krawatem musicie z 1000 dac, do tego obraczki, do tego kosciol. Podliczylas przybranie kosciola. Bierz pod uwage, ze placi sie za dokuementy dodatkowo w USC, za zapowiedzi, za organiste, koscielnego i za sama msze. A sukienke juz kupilas, a gdzie bielizna, buty, fryzjer? No i ten alkohol. Wyjdzie cie najdrozej na 95 osob to bedzie jakies 2 tysiace dodatkowo. Takze w 20 tysiacach juz dawno sie nie zmiesciliscie.

Pewnie że się zmieścimy ... w tych 90 osobach mam 10 dzieci to cena przez pół .... dodatkowo 3 dzieci za które nie płacimy .... to już odpadają koszty. Bieliznę dostałam w prezencie to też odpada :) Już patrzyliśmy i cały garniutur z dodatkami to 700 zł ;P

Gość pokaz klasę
garnitur,koszula ,buty ,dodatki i to za 700zł -chyba na bazarze lub w GS-ie

Gość mucha cccc
garnitur z dodatkami 700zł !??? To musi być straszny badziew, lepiej tego nie kupujcie! pan młody wyjdzie z domu i już będzie cały wygnieciony....w garnitur akurat można trochę zainwestować bo jest do wykorzystania w przyszłości w przeciwieństwie do sukni

W galerii spokojnie na wyprzedażach się znajdzie a mam koleżankę co ma rabat pracowniczy 30% więc wyjdzie mnie taniej :) "pokaz klasę" to chyba Ty sie ubierasz na bazarach ;]

Gość dswdw
i to jest takie egoistyczne myslenie durnych panien mlodych. Dla siebie to kiecka za 2 tysiace i wiecej, nie wazne, ze to zalozenia raz i nigdy wiecej sie nie przyda. Ale taniej byc nie moze. A pan mlody, ktory garnitur by nosil przez najbliazsze kilka llat lepiej odziać w badziew

durna to jesteś Ty... i czy ty chodziłaś do szkoły? Bo nie sądzę żebyś umiała czytać.... skoro piszę że są przecenione garnitury i dodatkowo mam rabat 30% ... gdybym chciała kupić garnitur i wszystkie dodatki to na chwilę obecną bym wydała ponad 1500zł i to takie minimum...

Gość Koloorowoa
Niumek przecież promocje się nie łączą i wątpię, żeby koleżanka ryzykowała, rabatem 30 % na przecenioną już rzecz. Zresztą za garnitur warto dać więcej, żeby był z dobrego materiału i miał fajny fason niż na siłę szukać na wyprzedaży.

Gość jutki
matko kochana....i co z tego ze z wyprzedazy? moj kupil sobie garnitur w sklepie vistuli za 550 pln dokladnie miesiac temu a w tej chwili ten sam garnitur ten sam model kosztuje 999 pln u nich.

Gość ??/
nie jest złym to ze garniak jest wyprzedazy, ale to, ze na panu mlodym zawsze sie oszczedza. na sukniach nie. Dlaczego nie kupisz sobie sukni za 500 zl tylko za 1800?