Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TheDefinitionOfInsanity

Pierwsze tabletki antykoncepcyjne.

Polecane posty

Gość TheDefinitionOfInsanity

Mam 19lat i chcialabym zaczac brac tabletki antykoncepcyjne. Czytalam sporo o Yasminelle i Novynette. Jednak wiem ze na kazdego dzialaja inaczej. Lekarz i tak wypisze lek ktory odpowiada jemu a ja chcialabym zasiegnac waszej opinii i rad od jakich najlepiej zaczac. Dodam ze waze 70 kg przy 170cm wzrostu, Okres trwa 2-3dni i bardzo mnie boli brzuch dzien przed okresem i pierwszego dnia okresu. Rozmiar stanika to 80DD bo czytalam ze moga zwiekszyc rozmiar piersi i boje sie ze tak mi spuchna ze bede miala jeszcze wieksze problemy z kregoslupem. I od dziecka mam problemy z zaparciami. W dodatku od roku mam problemy z pecherzem i przyjmuje leki ktore wzmacniaja miesnie dna macicy. To chyba istotne informacje. Przosze o pomoc i szczere odpowiedzi bo dla mnie zdanie lekarza to troche za malo po tym jak bylam traktowana w pierwszysch miesiacach dolegliwosci moczowych.

progesteron występujący w tabletkach antykoncepcyjnych będzie powodował zaparcia (powoduje on rozluźnienie mięśniówki gładkiej).