Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bonavilla

Płyn do higieny intymnej - jaki polecacie?

Polecane posty

Gość Bonavilla

Polećcie mi jakiś dobry płyn do higieny intymnej. Ostatnio często łapałam jakieś infekcje intymne i teraz szukam naprawdę dobrych kosmetyków do okolic intymnych, bo wolę uniknąć nawrotów grzybicy czy alergii.

Gość kimberry7654
Lactacyd używam od kilku lat, jest najlepszy moim zdaniem.

Gość ghsnna
Facelle z Rossmana, bezkonkurencyjny (i w dodatku fantastycznie sprawdza się też jako ... szampon do włosów :) )

Gość nautica blue
od lat kupuję laktacyd, sprawdza się. od niedawna stosuje też probiotyk dla kobiet provag, profilaktycznie w okresach osłabienia i podczas brania antybiotyku.

Gość fhtvyyvvh
Szare mydło do anusa, czysta woda do waginy.

Gość podmywać sie tylko wodą
!!!!

Gość kevlik
Jak wyżej: Facelle, ma o wiele łagodniejszy skład niż Laktacyd, który mnie wysuszał.

Gość kalinkazlasu
Polecam Lactacyd używam go od dawna. Mnie w ogóle nie wysusza a wszystkie inne wysuszają.

Gość pani nnn
laktacyd

Gość kalinkazlasu
pisze się przez 2 c

Gość ja tez polecam laktacyd
bylam zadowolona, teraz skusilam sie na jakis AA, ale wiem, ze jak zuzyje cala butelke, z powrotem zaczne stosowac Laktacyd. Z tego, co pamietam, jest w kilku wersjach (ja uzywam tej pomaranczowej, jest chyba jeszcze zielona - dla osob ze sklonnosciami do uplawow i podraznien, czy jakos tak).

Gość dfgdgfh
ja też mam dosyć często infekcje (nadżerka) i od niedawna używam mydła białego jelenia w płynie, koleżanka poleciła co miała podobny problem

Gość melon447
szczerze? Ja używałam różnych płynów, ziaja z kwasem mlekowym, facelle i inne. Wszystkie bardzo polecane. Mam wrażenie, że jeszcze bardziej podrażniały moje miejsca intymne. Teraz stosuję zwykłe mydło firmy Jeleń i o dziwo, czuję ogromną różnicę.

Gość Grzesiaka
ja mam Lacibios femina pregna - został mi jeszcze po ciązy i bardzo polecam - łagodzi podrażnienia, dla alergików się nawet nadaje, ma pH 3,5, pałeczki kwasu mlekowego. Dla mnie bezkonkurencyjny.

Gość in the dark forest
nivea, jak dla mnie najlepszy

Gość hiriiri
używałam z Ziaji oraz taki z Biedronki chyba Intimea , żaden mnie nie podraznił ani nic, teraz mam żel do higieny intymnej z Białego Jelenia i też jest ok.

Gość Lemalaa
Ja mam Lacibios femina protecta - mam skłonność do podrażnień w miejscach intymnych i muszę mieć naprawdę sprawdzony kosmetyk do tech okolic, a Lacibios femina jest rewelacyjny - nie podrażnia, łagodzi, przywraca właściwe pH, ma pozytywne pałeczki kwasu mlekowego, zapobiega grzybicy. Bardzo dobry płyn, ja go nie zmienię!

Gość Solinbeda
Jestem za tym, aby przewertować ten portal http://adamed.expert/ W kwestiach zdrowotnych często na nim polegam i podejrzewam, że znajdziesz info na temat jaki płyn do higieny intymnej wybrać. A raczej na pewno.

Gość marudnicka
Każda ma inną skóre i inne oczekiwania , płyn do higieny intymnej to pojęcie względne , http://adamed.expert/ zajrzyj na tą strone , ja tam czerpałam opinii na temat chusteczek do higieny intymnej

Gość CHICA3005
Ja polecam płyn Femma, używam od nie dawna i jak dla mnie bezkonkurencyjny.

Gość INGA79
JA RÓWNIEŻ POLECAM PŁYN FEMMA - NAJLEPSZY!

Gość Malaga6102
Używam płynu Femma Ultra Soft i to nie tylko ja, ale i moja mama i siostra. Wszystkie jesteśmy z niego zadowolone, nie ma drugiego tak dobrego! + za wydajnośc, +za miły zapach + za przystępną cenę.

Gość gość
Ja zamawiam z Apteki pod Smokiem żel do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu. Jest bardzo dobry.

U mnie również króluje lactacyd oraz ziaja. Jedyne na co zwracam uwagę przy zakupie to nie marka, ale skład: kwas mlekowy. Jeżeli nie ma kwasu mlekowego to wtedy nie kupuję. No i musi być pompka, wygodniejsza:)

Gość gość
Słyszałam, że płyny do higieny intymnej mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Było głośno, że jakaś kobieta od płyny dostała raka macicy. Od tego momentu tylko mydła używam albo podmywam się samą wodą przy pomocy biobidetu.

Gość polka528
Według mnie najlepszym płynem do higieny intymnej jest Mucovagin, ponieważ mam bardzo wrażliwą skórę i tylko on mnie nie podrażnia. Bardzo go lubię i kupuję go non stop.