Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bonavilla

Płyn do higieny intymnej - jaki polecacie?

Polecane posty

Gość zarrka
Widzę, że ile wypowiedzi tyle produktów ja moje drogie używam od jakiegoś czasu żel do higieny intymnej Maternea i spełnia moje oczekiwania wiec sprawdzcie sobie jesli nadal macie dylemat co uzywac :)

Gość karolkax89
Kupiłam sobie ten żel Maternea i stosuje juz drugi dzien poki co wszystko tak jak powinno mam nadzieje, ze nie pokaza sie jakies podraznienia po czasie :)

Gość gość
Jak Ci wyjdą jakieś podraznieia to przerzuc sę na emulsje Mucovagon - nie zawiera nic uczulajacego, polecana jest po porodach czy operacjach ginekologicznych a nawet u malutkich dzieci więc jest bardzo delikata i bezpieczna . Raczej goi i koi niż podrażnia

Gość luizka333
Tylko naturalnych kosmetyków używam do mycia. korzystam z tego urządznia również http://uspa.pl/pl/jak-dziala-deska-z-bidetem/ widomo po skorzystaniu z toalety łatwo się podmyć. A taka deska jest lepszym rozwiązaniem niż bidet. A o higienę zawsze dbać trzeba,

Gość gość
Provag - najlepszy sklad bez niepotrzebnej chemii, zabezpiecza przed infekcjami, zawiera duzo kwasu mlekowego, nie uczula. Mozna stosowac od 1.roku zycia. Ewentualnie tanszy zamiennik facele sensitive z rossmana podobny sklad I tez bez chemii, rownie dobry, z promocji kosztuje 3,60.

Gość gość
ja używam emulsji Mucovagin , dla mnie jest odpowiednia. bez konserwantów w skłądzie, mydła, parabenów, nie podrażnia.używałam jej nawet w ciazy http://mucovagin.pl/mucovagin-emulsja

Gość gość
Ja się wyłamię i polecę niezbyt ładnie wyglądający... Alexis :D stosowałam inne (lactacyd, lacibios femina) i nie wiem, czy tak drastycznie zmieniają florę bakteryjną pipki, że już po 1dnym dniu od odstawienia strasznie mnie TAM swędziało!!!! W ruch szła maść clotrimazolum. Masakra. Takze ... tylko Alexis. Jak się skończy zel pod prysznic to myję też nim twarz i włosy https://wieczniemloda.com/mycie-twarzy-plynem-do-higieny-intymnej-12894 i faktycznie skóra jakas taka czystsza, pory mniejsze, włosy tez ładnie pachną nienachalnie ;)

Gość gość
Sprawdzalam sklad tego Alexis i musze powiedziec, ze skladem nie powala. Zawiera wysoko SLS, propylene glycol i trickosan, który zabija tez pożyteczne bakterie.

Gość gość
a nie lepiej zwykłą wodą?

Gość gość
Z Rossmanna za 5 zł. W porównaniu z tymi drogimi ma z******ty skład.

Gość gość
Nie ma nic lepszego jak Azulan w plynie,ale nalezy rozcienczyc z woda.Po nim czuje sie super,przez caly dzien w pracy.Te chemie zabijaja flore bakteryja,nie polecam.

Gość gość
Woda, woda i tylko woda. I rzecz jasna częsta higiena. A nie raz w tygodniu na niedzielę... Nigdy w życiu nie korzystałam z płynów do higieny intymnej. Rok temu remont mieliśmy i w łazience zamontowaliśmy dodatkowo BioBidet. Taka deska na kibelek ze strumieniem wody, także nawet w ciąży jak miałam problemy z infekcją szybko doleczyłam.

Gość gość
A ja używam pianki ziaja i moim zdaniem jest dobra. Używałam różnych płynów, ale pianka najbardziej mi odpowiada, jest delikatna, lekka. Płyn alexis pamiętam z rodzinnego domu, wtedy jeszcze nie korzystałam, ale stał w lazience w latach 90-tych, więc skoro nadal utrzymuje się na rynku to może coś w tym jest :-)

Gość Lucyna

ja ze swojej strony mogę polecić emulsję mucovagin. Jest dobra dla każdej kobiety, bo każda z nas potrzebuje nawilżenia i regeneracji. Ja używam od pól roku i zdecydowanie najlepsza emulsja do higieny intymnej jaką znam. Nie ma konserwantów, za to ma kwas hialuronowy, który poprawia nawilżenie i niweluje suchość pochwy.