Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaAgula

nocnik @

Polecane posty

Gość mamusiaAgula

hej, jak myślicie , mam córeczkę 20 ms , chodzi do żłobka . Robi w pieluszkę, czasem po zrobieniu siku pokazuje że zrobiła ... Nigdy jedna nie udało jej się zrobić na nocnik - tutaj wtrące że rzadko na nim siada bez pieluchy , ale nie czuję żadnej urazy ! Jak powoli nauczyć ją robienia do niego ? Poczekać az będzie ciepło ? Czy teraz zacząć ?

Gość szlag mnie trafia jak czytam !
My uczylismy wlasnie w kwiatniu, nie czekalam na ladna pogode i cieplo, nie mialo to dla mnie akurat zadnego znaczenia.... ale corka miala 2 lata skonczone.

Gość mamusiaAgula
chodzi mi o to , że co tu dużo mówić teraz co chwila ściągać te rajstopy , spodenki, łazić z gołą pupą, niewiem czy to ma sens , moze poczekac miesiąc dwa .... Widzę, że nie rozumie jeszcze tego że przed sikaniem trzeba dać znać, tylko po ...jak było u Was ? w żłobku sadzają na nocniku 3-4 razy dziennie - podobno ...

Gość mamusiaAgula
nikt nie uczył swojego szkraba ?????

Gość mama dziewczynki
moja ma 2 lata i czekam az cie zrobi ciepło

mam 3 szkrabów ;) Starsza dwójkę nauczyłam korzystać z nocnika przed 2 urodzinami, ale oni to byli wiosenno-letni. Najmłodszy teraz załapał co to jest siusianie na nocnik, a ma już skończone 27 miesięcy. Za bardzo na niego nie naciskałam, bo to jest zimowy chłopak i ciężko było oduczać od pieluchy jak nie można z gołą dupcią polatać ;) Mały chodzi do żłobka i tam go regularnie wysadzali, jak zauważyłam że w domu też zaczął sygnalizować, że chce, tak po powrocie do domu zdejmowałam pieluchę i niech się dzieje co chce ;) w większości przypadków robił na nocnik, teraz już z tym problemu nie ma i w żłobku też już biega bez pieluchy, tylko zakładam mu na noc i do autobusu, bo dojazd z wyjściem z domu zajmuje nam około godziny

Gość mamusiaAgula
Czyli co - ściągac pieluchę calkiem po przyjściu do domu i jak zaczyna sikać to biec na nocnik ? zmarznie bidulka ;-( jak to zrobić...

na spokojnie ;) jak mała jeszcze nie do końca łapie o co chodzi to nic na siłę, możesz próbować ją sadzać w miarę regularnie i może się uda, i co ważne za każdym razem chwalić, wtedy szybciej łapią ;)