Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghnchffnhc

Grozi mi utrata wzroku! Muszę się wygadać...

Polecane posty

Gość ghnchffnhc

Mam 26 lat, z moim wzrokiem zaczęło być źle już jakieś 5 lat temu. Przy okazji innej choroby kazano mi zrobić badanie dna oka i właśnie wtedy pierwszy raz lekarz zapytał czy w rodzinie ktoś chorował na jaskrę... Ja nic takiego nie wiedziałam ale podobno moja pra babcia straciła wzrok ale w tamtych czasach nikt nie dochodził dlaczego. Potem miałam tomograf oczu bo lekarz mówił że należy zrobić wyszło ok. Potem miałam za rok zrobić jeszcze raz ale zapomniałam o wizycie. Teraz przypomniałam sobie o tym bo zaczęłam gorzej widzieć, wychodziła mi taka mgła na oczach i wogóle mroczki... Lekarz (inny okulista) powiedział że teraz mom nie w porządku w obu oczach tarczę nerwu 9 wcześniej było tylko jedno oko prawe złe) , ponadto duża krótkowzroczność + 5 dioptri i + 3.75. Skierowała mnie do poradni leczenia jaskry ( dodam że ciśnienie w prawym oku tym które wcześniej było chore jest wysokie) termin mam dopiero na sierpień, boje się że to tak długo trzeba czekać, że do tego czasu stracę wzrok.

Gość ghnchffnhc
czy jest ktoś z kim można pogadać , lub ktoś kto wie coś na temat tej choroby?

Gość derrtyty
moze jakos naturalnie sprobuj sie leczyc

Gość gbfbngngf
do profesora szaflika sie krotko czeka tylko wizyta 250zl mimo wszystko polecam ci chodzic po roznych okulistach mam juz z lekarzami troche doswiadczenia i kazdy co innego mowi jaskre z tego co wiem sie powstrzyma ale nie cofnie sie zmian

Gość putrfg
jakie jeszcze mialas obiawy?

Gość gbfbngngf
tak wiec dawaj jak najszybciej

Gość ghnchffnhc
Moja lekarka powiedziała mi że już teraz dała by mi leki ale to wymaga jeszcze potwierdzenia i specjalistycznych badań bo leki na jaskrę nie są obojętne dla zdrowia. Boje się że stracę wzrok i będę uzależniona od pomocy innych, a jestem jeszcze młoda

Gość ghnchffnhc
Objawy, nieostre widzenie, bóle głowy, mroczki, takie światełka mi latały jak weszłam do ciemnego pomieszczenia.

Gość idź prywatnie do lekarza
z jaskrą nie ma zartów PS piszesz krótkowzrocznośc a wyszły ci plusy?????

Gość derrtyty
zmien diete na surową, cwicz rytualy tybetanskie, sproboj sama naturalnie sie leczyc, a nie jakiemus facetowi za 15 minut rozmowy bedziesz placic 250 zl

Gość ghnchffnhc
Ja mam na skierowaniu napisane jaskra młodzieńcza, zawsze myślałam że ta choroba dotyczy ludzi starszych. Konsultowałam się z dwoma okulistami. teraz czekam na te badania w szpitalu ale termin oczekiwania jest długi... Jestem zła na siebie że zlekceważyłam sobie badania. Kurdę , ja miałam tyle planów, chciałam być pielęgniarką, zaczełam studia...

Gość ghnchffnhc
tak plusy, może coś pokręciłam tak mi się wydawało że jak plusy to krótkowzroczność

Gość putrfg
podaj do siebie jakis kontakt

Gość gbfbngngf
a moze by polaczyl zwykla medycyne i te cale ziolka?z tego co wiem jakis gosc od medycyny naturalnej przedluzyl zycie bobowi marleyowi o kilka miesiecy dluzej niz dawali mu lekarze

Gość ne pekaj..............
Dzisiaj jaskra nie jest taka szkodliwa jak kiedys. Tez mam wizyte kontrolna za jakis czas. Rozwój choroby mozna zatrzymac.

Gość ghnchffnhc
Tak ja wiem że jaskrę się leczy, ale to okropne uczucie. Co innego czytać o tym a co innego jak się na to choruje.

Gość gbfbngngf
te swiatelka migaja ci w obu oczach a podwyzszone cisnienie masz tylko w 1?

Gość gghhffv
Nie panikuj. Czekaj na badania, będziesz miała operację i będziesz widzieć.

Gość nie badz smieszna
masz srednia wade wzroku na jedno oko a na drugim niska ja mam -9,-10-to jest dopiero wysoka

Gość ghnchffnhc
Operacja? Ja słyszałam że operacja jest wtedy jak farmakologia nie przynosi efektów... A do pani która napisała że ma wadę - 9 i -10 ja wiem że może pani się wydawać śmieszne że ja się martwię taką wadą, ale dla mnie sytuacja w jakiej się znalazłam jet naprawdę trudna, proszę to zrozumieć.

Gość nie badz smieszna
chodzi o to abys nie pisala ze masz duza wade wzroku ( bo nie masz) i nie panikowala

Gość gbfbngngf
duza krotkowzrocznosc to czynnik ryzyka jaskry i odklejenia siatkowki

Gość nie badz smieszna
ja mam minus 9 i minus 10 i tez mam oczy chore ,marze o tym aby miec minus 5

Gość putrfg
nie badz smieszna-bzdury -a + nie mozna porownywac,_ mozna laserem calkowice zniwelowac bodajze do _10 a + tylko +5

Gość wweewerr
moj facet tez ma chyba -9 i jakos zyje..

Gość nie badz smieszna
kolejny wpis wyzej -brak totalnej wiedzy najwieksze ryzyko jaskry wystepuje u osob u ktorych ktos z rodziny chorowal na jaskre, potem sa inne czynniki jak wada wzroku, tak jak autorka ktorej przodek stracil wzrok po drugie-owszem im wieksza wada tym wieksze ryzyko odklejenia siatkowki ale zazwyczaj jest to spododowane bardzo duzym wysilkiem az ci oczy wychodza! wiele kobiet z wada powyzej minus 8 moze rodzic naturalnie poniewaz maja siatkowke w swietnym stanie

Gość ghnchffnhc
Ale ja wcale nie panikuje z powodu wady wzroku, źle mnie pani zrozumiała. Ja martwię się chorobą, którą lekarz podejrzewa i poprostu chciałam z kimś porozmawiać na ten temat być może tutaj ktoś wie coś więcej o tym schorzeniu.

Gość nie badz smieszna
put..????

Gość gbfbngngf
a stevie wonder nic nigdy niewidzial i jest szczesliwy przynajmniej tak mowil ale czego oko niewidzialo tego sercu niezal