Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z cholestazą

przy cholestazie ciążowej - wcześniak

Polecane posty

Gość mama z cholestazą

Dziewczyny słuchajcie marwie się moją córcią, urodziłąm ja 31.03 ważyła 2430, poród odbył się w 36 tygodniu, przez ostatnich 6 tygodni przed porodem wystąpil u mnie świąd skóry co okazało się cholestazą ciążową i tak ostatnie 2 tygodnie przed porodem spędziłam w szpitalu. Teraz po porodzie wyniki wyszły mi dobrze i córce naszczęscie też , do tej pory miała podaną glukoze na 24h później okazało się że ma za mało witamin - żelaza i potasu a teraz przy prześwietleniu główki okazało się że dziecko w okresie niemowlęcym może mieć problemy z mówieniem , chodzeniem tzn. wszystko może mu przychodzić z trudnością i może zaczynać wszystko później niż równieśnicy. Miałyście tak ??? Boje się o moją małą.:(

Gość hoxaas2
a kto Ci tak powiedział? nie rozumiem na jakiej podstawie jeśli w badaniu obrazowym mózgu są jakieś zmiany dziecko jest pod opieką neurologa a nie stawia się diagnozy nei rozumiem do końca o czym Ty piszesz swoją drogą każde dziecko - nawet urodzone o czasie i w pełni zdrowe może mieć jakieś problemy rozwojowe, opóżnienia itp. dziecko trzeba obserwować i w razie watpliwości, pytań pytać lekarza!

Gość kazde dziecko wczesniacze
moze miec trudnosciw rozwoju nie ma znaczenia czy mialas cholestaze czy z jakichkolwiek innych przyczyn urodzilo sie za wczesnie z doswiadczenia ci powiem ze niewiele ma to potem wspolnego bo ja mam dwoje dzieci jeden z 35tc drugi z 40tc i obydwaj maja problem z mowa, ten donoszony jest jakby wolniejszyw rozwoju, mniejszy, ma wiecej problemow wychowawczych, emocjonalnych, wady postawy a wczesniak rosly chlop jak dab :D