Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwia900

Szara suknia slubna

Polecane posty

Gość Oliwia900

Witam Panie, mam bardzo ważne pytanie dotyczące mojej sukni ślubnej. Mianowicie suknia jest jeszcze mojej mamy i jest bardzo brudna.Fakt ze leżała na strychu w worku, ale myślałam że jej stan jest lepszy.Suknia bardzo wiele warstw tiulowych, no może nie tak wiele ze 3-4 ale tiul jest szaro-żółty próbowałam prać go w zwykłym proszku ale różnica mała. Wierzch sukni jest materiałowy wiec ładnie się uprał tylko ten tiul wszystko psuje.Gorset wyszywany jest koralikami i koronką tak samo rękawki.Proszę pomóżcie co zrobić aby tiul zrobił się biały może nie śnieżnobiały ale chociaż o białym odcieniu.Na tej sukni bardzo mi zależy, dodam że prałam ja wizirem. Na dodatek suknia jest ciężka i duża no i ten gorset wyszywany koralikami boje się oddać suknie do pralni albo chociażby uprać w pralce. Proszę POMÓŻCIE Co prawda ślub dopiero w przyszłym roku ale wole suknie mieć gotową :)

Gość tak,najlepiej upierz w pralce
w 100 stopniach🖐️ nie zapomnij o wirówce 1200 obrotów na minutę🖐️ dodaj jeszcze wybielacza "Ace"

Gość Oliwia900
Ale czy koraliki nie poodpadają ?Tego obawiam sie najbardziej jednaj jest ich bardzo dużo :(

Gość jolka prawdziwa
dodaj soli do firan ,wybieli na 100%

Gość jolka prawdziwa
nie wolno tiulu prać powyżej 50 stopni bo się nieodwracalnie pogniecie

Gość jolka prawdziwa
i mocz a nie w pralce dupko :D

Gość Oliwia900
Soli ? Hmmm wypróbuje tylko mam nadzieje ze nie będzie żadnych konsekwencji a ile tej soli ????

Gość dorociczka
sama możesz wyprać w sodzie kuchennej,wybielaczu do firan,albo woda utleniona,absolutnie nie używaj wybieczy z dodatkiem chloru typu ACE,takie wybielacze spowodują że suknia będzie jeszcze bardziej żółta

Gość Oliwia900
Dziękuję wstawiłabym zdjęcie sukni ale musze sie połapać :)

Gość jolka prawdziwa
zamocz suknie w wannie w letniej wodzie i wrzuć całe pudełko soli na 12 godzin radzę na małym kawałku spróbować ,odetnij coś z sukni i zamocz i zobaczysz jak zachowuje się materiał a swoją drogą ile ty masz lat?

Gość a moze oddaj ja do pralni
moze wyczyszcza ja chemicznie? Czy sie boisz, ze uszkodza?

Gość Oliwia900
file:///I:/Pictures/P030413_19.260001.JPG W realu suknia wygląda o niebo lepiej jutro wstawie zdjecie przy świetle dziennym :) Mam nadzieje ze cos z nia zrobie :s

Gość Oliwia900
Mam 24 lata jeżeli to ważne czy to jakiś problem ????

Gość Oliwia900
A jeżeli chodzi o pralnie obawiam się, że koraliki z gorsetu odpadną i suknia nie będzie sie do niczego nadawała, naprawdę bardzo mi zależy dlatego oczekuje jakiegoś sprawdzonego sposobu :)

Gość tak,najlepiej upierz w pralce
dlaczego cię pytaja o wiek? bo odnosi się wrazenie,że żyjesz do wczoraj na tym swiecie i nie masz bladego pojęcia o niczym🖐️

Gość nalej do wanny wody i dosyp
czerwonej farbki---ufarbuj na czerwono,będziesz trendy🖐️ P.S) wiesz co znaczy słowo TRENDY?

Gość Oliwia900
Bo widzisz to jest skomplikowane, ale taka rzecz chyba nie jest na porządku dziennym ?

Gość słodka lemoniada
a nie boisz się, ze te koraliki poodpadają ci w dniu ślubu ze starości??

Gość Oliwia900
Nie musicie sie nabijac ze mnie, serio moja sprawa prosiłam o rade nie o przykrości

Gość sfgdsfg
idź z nią do pralni chemicznej i spytaj czy da sie bezpiecznie coś z nią zrobić, ale nie wolisz mieć własnej sukienki?

Gość nie laduje mi sie link
a ja bym ja chciala zobaczyc help

Gość Oliwia900
Moze lepiej jej nie oglądaj, ale jezeli bardzo chcesz zdjęcie wyśle Ci na maila, A do tych którzy mówią że suknia jest stara i sie nie nadaje to trudno, sukienka ma 8 lat nie jest to chyba aż tak dużo.

Gość nie piszemy nic a nic
he he jak to 8 lat? i to suknia Twojej mamy?:) mowilas, ze wrzucisz to wrzuc:)

Gość Oliwia900
8 lat moja mama jest po rozwodzie. Ale 8 lat temu wzięła drugi ślub.

EE no to nie jest jakaś starodawna. Osiem lat temu mieliśmy 2005 rok. Z tego co pamiętam to jakoś w tym czasie ślub brała moja ciotka i przypominając sobie jej suknie to spokojnie można by ją założyć w dzisiejszych czasach. Może daleko jej było od tył współczesnych princesek, ale ładna. W Twoim przypadku dochodzi do tego sentyment. Ja bym na własną rękę bała się cokolwiek robić, udaj się do pralni wypytaj nawet teoretycznie, jeśli się zdecydujesz to oddasz. A może da się te suknie np. naprawić. Przynajmniej wierzchnią warstwę tiulu wymienić na świeży. Chętnie zobaczyłabym tą suknię:)

Gość Oliwia900
Jeżeli chcesz wyślę Ci zdjęcie na maila. Tylką od razu mówię że z wierzchu suknie uprałam tylko tiul pod spodem wygląda okropnie. Podaj mi maila to wyślę :)

domekk@vp.pl to poroszę

Gość Oliwia900
Dobrze dobrze, tylko postaram się zrobić jeszcze kilka lepszych zdjęć i wyślę :D

Gość Oliwia900
Już wysłałam przepraszam, że tak długo to trwało :)