Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telemorele

jaki telewizor?

Polecane posty

Gość telemorele

Hej może ktoś doradzic jaki telewizor najlepiej kupic? Ktore marki godne sa polecenia najbardziej chodzi mi o jakosc obrazu i dzwiek.

ja mam w piwnicy taki stary ryuuski........w drenianej oprawie,.z grby zielonym kineskopem......z 6 cioma wciskanymi przycciskami....jak sie wlonczy to sie czeka 10 minut az nie nagrzeje... nie pamietam firmy....chyba jasas z ZSRR........chetnie ci go odpsrzedam:)

jest tylko jeden TV - SAMSUNG ... inne marki padaja przy nim, nawet sony od samsunga matryce bierze .... bo nie potrafi lepszych zrobic :)

Gość telemorele
Chetnie kupie za takie cacko moge dac ci 50 tysiecy!

Gość szajsung to szajs tak samo
jak sony. toshiba lub sharp a jeśli chodzi o plazmę to tylko panasonic.

Gość 123divx
a jaki masz fundusz?

Gość telemorele
Max do 3 tysiecy

Gość 123divx
a preferowany rozmiar ( ile cali)

Gość telemorele
42'

Gość telemorele
Up up up

dobra plazma panasonica 42" kosztuje 1800, a led sharpa lub toshiby bez zbędnych bajer jak 3d max. 2000, więc tysiąc ci jeszcze zostanie.

chyba że chcesz zaszaleć to kup sharpa z matrycą quattron ale to wydatek przynajmniej 2500. to najlepsze co możesz kupić jeśli chodzi o obraz poza plazmą.

Gość telemorele
Czyli jakosc obrazu to jednak plazma? A co z poborem energii, rzeczywiscie taka różnica miedzy plazma a lcd czy led?

Gość sjsjsjsjsj
LG 55 3d led cinema tv.tyle ze kosztował 7500 ale jest zajebisty

Gość 123divx
Plazma to gówno jest tanie ale 1 to już stara technologia 2 LED jakością obrazu przewyższają telewizory plazmowe za 3000 to Najlepiej LED Sony Bravia tylko że 42 calowy to ok 3500zł a do 3 tysięcy to sharp albo właśnie samsung oczywiście LED zresztą to wszystko jedno bo gołym okiem cięzko zauważyć różnicę

Gość 123divx
tylko że led-y są cieńsze i mają lepszą czerń a Plazma może się wypalić jak wyświetla ten sam obraz cały czas

Gość telemorele
Dzieki za rady bo obawiam sie ze w sklepie to pewnie maja swoje typy i beda wciskac to co akurat musza sprzedac...

Gość telemorele
A jak z dzwiekiem w led?

Gość 123divx
LED to ekran dźwięk to inna sprawa tu ciężko coś doradzić z sensem ale za taką cenę to dzwiek w wszystkim powinien być na wysokim poziomie

Gość 123divx
jak chcesz mogę ci opisać od czego zależy nagłośnienie ale to już wyższa szkoła jazdy

Gość 123divx
a coś mi wpało do głowy Sony KDL-40HX800 zobacz sobie

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
tak plazma czerpie dwa razy więcej prądu ale ma większą wadę mianowicie w jasnym pomieszczeniu bez zasłoniętych okien nie da się oglądać(występuje efekt lustra). jest też mniej żywotna i cięższa co ma znaczenie jeśli chcesz powiesić.jeśli oglądasz jeden program to na ekranie wypali się znaczek tego programu i będziesz go widziała niezależnie na co przełaczysz. v led czerpie mniej prądu jest trwalszy ale ma gorszy obraz(dużo gorszy) w ruchu. poza tym że obraz ma gorszy ma same zalety. sharp quattron ma niezły obraz za wyjątkim tego konkretnego modelu ekranu wszystkie inne to podobny obraz wiec nie ma sensu wydawać 3000 lepiej kupić za 1600zł. v pamiętaj aby bezwzględnie unikać samsungów,lg,sony. to najważniejszy punkt. nie daj sobie nikomu wmówić że sony jest najlepszy tak było 20 lat temu, albo że wszystkei telewizory mają matryce samsunga to bzdura która jest ciągle powielana. więksozśc produkuje foxon czy jakoś tak ale nie znaczy to że są takei same. dlatego też kupił udziały w sharpie aby mieć dostep do myśli technicnzej z wyższej pólki. v toshiba,sharp,philips ew. panasonic.dwa pierwsze mają nieżly obraz,dwa ostatnie obraz mają zazwyczaj gorszy ale to solidne telewizory.plazma tylko i wyłącznie panasonic nie daj sobie wcisnąć plazmy 50" lg z bajerami i 7 parami okularów za 2000 bo to szmelc. v 3d szkoda kasy ale jeśli już musisz to unikaj lg(pasywne 3d czyli to samo jak sobie pomalujesz szkła w okularach na dwa kolory, znaczy gówno nie 3d). 3d aktywne - normalne 3d ale nie dla wszystkich wielu osobom chce się wymiotować jak dłużej oglądaj ogólnie moim zdaniem zbędne szkoda kasy. do tego zazwyczaj nie uprzedzają ale trzeba dokupic okulary 150zł i transmiter drugie 150zł. v internet szkoda czasu nawet jeśli tv ma przeglądarkę bo wiekszośc nie ma i internet to są tzw. widgety 7 serwisów w stylu fejsbuk i inne badziewia. te które mają przeglądarkę niby ok ale tylko niby sam sie na to złapalem. możesz wpisać adres dowolnej strony ale strony mają to do siebie że się zmieniają i trzeba pobnierac nowe oprogramowanie np. do oglądania filmów. oprogramowanie jest projektowane z myślą o windowsach,linuxach etc. nie projektują go do tv. tv nie ma systemu operacyjnego jak komputer czy telefon wieć nikt projektując oprogramowanie nie myśli o telewizorach, a co za tym idzie z czasem coraz mniej stron będzie działać. np. nie działa VOD bo tam trzeba pobrać program silverlight i na tv go nie zainstaluejsz. poza tym obraz na tv to nie jest obraz na monitorze źle się to ogląda i męczy oczy. v zwłaszcza unikaj bardzo cienkich samsungów np. d5000 f5000 itd. występuje tzw. clouding to nie podlega gwarancji a denerwuje. w lg też występuje clouding. co to jest znajdziesz w googlu ogólnie to są białe plamy przeszkadzające w oglądaniu. wszędzie polecą ci samsunga bo ma on mase bajerów ale jak wszystkei produkty samsunga tak i tv są słabej jakości i szybko się w nich coś psuje. kto miał choć raz telefon samsunga doskonale wie że np.lubi przerywać. samsung produkował całe lata słabe ale tanie i ładne produkty nagle postanowił z 10 lat temu ze nie będą tanie tylko luksusowe niestety poza ceną nic się nie zmieniło. v zależy Ci bardoz na obrazie zwłaszcza jak chcesz mecze oglądać kup plazmę panasonica jeśli oglądasz cała dobę durne seriale kup leda. chyba napisałem małe wypracowanie pod tytułem "co powinienem wiedziec wybierajać telewizor" :D v jak kupujesz na allegro czy w sklepie internetowym nie kupuj od firmy z okolic giżycka (piękna góra ) albo jakoś tak. dla swojego dobra aby się nie narazić an proces napisże enigmatycznie że nie polecam. nie polecam też agito :D

Gość telemorele
No tak dzwiek nie zalezy od obrazu;) chodzilo mi o to czy moze z dzwiekiem tez jest jakas roznica w plazmowych czy ledowych, ale to pewnie to tylko od producenta zalezy.. chce po prostu kupic cos sensownego by nie zalowac a szczerze nie znam sie zbytnio wiec pytam madrzejszych od siebie;-)

Gość sroka ;)
Ja mam 50" panasonica.kupiony 4 lata temu za niecale 11 tys. Nigdy nie byl zepsuty,swietny obraz,dzwiek czysty chociaz u mnie ciagle idzie przez kolumny aby byl lepszy efekt ;) ps chodzi codziennie przez praktycznie caly dzien i nieraz noc. Jedyny minus to to,ze strasznie cieplo od niego... taki nasz kaloryferek na zime ;)

Gość 123divx
dzwięk tu poziom jest równy u wszystkich głośniku powwinny być z przodu telewizora bo gdy są z tyłu to tak gdyby ktoś mówił tyłem do ciebie (Fizyki nie da się oszukać ) ale to tylko jako ciekawostka polecam firmę sony jednak wiem że są drogie ale nie będziesz żałować

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
im cienszy tym gorszy dzwięk taka jest zasada. jak ci ktoś pisze że led ma lepszą czerń to automatycznie omijaja też pozostałe wypowiedzi takich osób bo led czerni nie ma wcale to jest szarośc nie czerń. jak pójdziesz do sklepu to zobaczysz. czerń ma tylko plazma i luksusowe modele niektórych ledów ale raczej cię nie stać. da się jednak z tym czaro-czarnym żyć i kompletnie to nie przeszkadza po prostu ten czarny Ci świeci.gorzje jeśłi kupisz cienkiego samsunga wtedy na tej szarej czerni masz białe plamy a to wkurwia strasznie. z teog co wiem samsungi i lg to coś dotkneło. jak widzisz na zdjęciach ten czarny oprócz tych plam nie jest czarny tak własnie jest w ledach. te białe plamy to clouding. na gwarancji nie chcą tego wymieniać bo uważają że to nie jest uisterka tylko taka matryca i mają rację po prostu matryce mają do dupy. http://www.google.pl/search?q=clouding&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zqRcUYb9OYmm4ASB6oGADg&ved=0CCoQsAQ&biw=1280&bih=641

Gość telemorele
Wooooww! Dzieki za wyklad;) coz chyba Ci zaufam;) wlasnie o takie wskazowki mi chodzilo bo wiem ze w sklepie potencjalny klient ktory na dodatek nie bardzo wie co w trawie piszczy w tym temacie, to zer dla sprzedawcy by wcisnac to co musi sprzedac..

Gość 123divx
znowu 10 osób pisze..,,,. a co do tego "wypracowania" czemu telewizor ma być obcięty z 3D lub internetu taki telewizor kupuje się na kilka lat skąd wież ze takie "bajery" ci się nie przydają zawsze lepiej mieć niż nie mieć