Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telemorele

jaki telewizor?

Polecane posty

Gość telemorele
Tragedia z tymi plamami... a Ty, znowu 10 osob pisze..., jaki masz telewizor?;);)

Gość SW 1313
Jeśli patrzeć na funkcjonalność, to samsung.

Gość a ja mam starego grundiga
I zyje :D Do sroka- to chociaz na ogrzewaniu oszczedzicie hehe :p swoja droga nie dalbym 11k za telewizor :o. Skad wy ludzie macie kase skoro kryzys?

Gość kooperantów4
Na ładny obraz składają się ustawienia. SPrawdZ czy nie są wyśrubowane? Oglądaj i przerzucaj kanały. Hmm...

Gość telemorele
Nie chodzi mi właśnie o żadne bajery typu 3d, internet, etc. Zależy mi na jakości obrazu i dźwieku bez kina domowego tak by nie było wrażenia że dźwięk "ze studni" dochodzi...

Gość fgfdgdgd
a ja mam ponad 10 letni sony trinitron kineskop i w kanałach SD przebija kazdy lcd czy plazme:D

Gość kooperantów4
...dowiedz się ile jest dopuszczalnych "ślepych" pikseli...

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
znowu 10 osób pisze..,,,. a co do tego "wypracowania" czemu telewizor ma być obcięty z 3D lub internetu taki telewizor kupuje się na kilka lat skąd wież ze takie "bajery" ci się nie przydają zawsze lepiej mieć niż nie mieć >>>już przecież wyjaśniłem że nie da się kupić na lata bo za lata to żadna strona internetowa się nie wyświetli bo oprogramowanie się zmienia non stop każdy chyba aktualizuje przeglądarkę co miesiąc,dwa. tej w telewizorze nie zaktualizujesz w sensie że innych programów do obsługi dodatków nie zaisntalujesz bo zwyczajnie projektuje się ja do systemów operacyjnych w komputerach i tabletach ale nie w telewizorach. telewizor jest upośledzony i zawsze będzie. żle się też czyta strony na tv on się może nadawać jedynie do ogładania filmów przez neta a tego się nie da zrobić napisąlem czemu. do czytania netu tv się nie nadaje. mam wiem co piszę. jeśli dodatkowo ktoś się złapie na internet wifi np. kupując sony to musi kupic adapter za 250zł np. br-100. po to ten internet jest aby te dodatkowe akcesoria kupić :D v tv nie kupisz na lata bo to nie jest tv sprzed 20 lat i na pewno zepsuje się za parę lat.zwłaszcza samsung i lg :D nie wiesz że teraz tak się wszystko projektuje że ma sie zepsuć ? zanim wiec producent oprogramowania pomyśli o telewizorach to ty już 3 razy telewizor zmienisz. w elektronice nie ma sensu kupować nic na zapas. to takjaby ktoś 10 lat temu kupił telefon z bajerami na zapas myślać ze do dzisiaj będzie go miał :D dlatego też nie ma sensu przepłacać za telewizor do 2 000 kupi się bardzo dobry bez udziwnień. v ja mam philipsa serii 8 ale skusiłem się na ambilight bo miałem sobei zamontować z tyły lampę a dzięki temu nie musiąlem poza tym podobał mi się ten bajer(czasami nadal go używam) no i wtedy jako jedyny miał przeglądarkę a nie tylko widgety ale jak napisąlem ta przeglądarka nic nie daje a z internetu korzystam na kompie. no i przede wszystkim była dobra cena :D ogólnie philips i sharp traci strasznie na produkcji telewizorów wieć warto kupić tych producentów. traci bo chce sie cenowo zbliżyc do samsungów i lg tym samym w podobnej cenie oferuje produkt znacznie lepszje jakości bo jest na skarju bankructwa. samsung przynosi zyski bo nie stawia na jakość tylko na dobry bajer i kiepską jakoś. to jets moja opinia. zreszta jak ktoś pójdzie do sklepu w stylu sklep dla idiotów to pełno tam będzie "doradców" w koszulkach samsunga i sony i będą wciskali te marki. będą wciskali bo jets wysoka marża i maja duże rabaty. v 4 lata temu led wchodził na rynek sharp go wprowadził i wypuścił "pełną matrycę led" to były super telewizory nie do kupienia już bo samsungi i sony wprowadziły podśweiotlenie krawędziowe fajny bajer bo tv jest cienki ale zamaist cała matrycę podświetlać to podświetla się ramkę. to jest znacznie tansze. to obrazuje różnicę między podejściem róznych producentów teraz i sharp wypuszcza tylko krawędziowe bo ludzie się nie znają i dla nich led to led a jak cienszy to lepszy :D v ogólnie ludzie zazwyczaj kupują to co cieńsze i co im w sklepei doradzą ja doradzam robić zawsze odwrotnie niż wszyscy :D czyli kupić grubszy i nie to co chca mi sprzedać.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
a ja mam ponad 10 letni sony trinitron kineskop i w kanałach SD przebija kazdy lcd czy plazme>>>no wiadomo że na żadnym obecnym telewizorze obra znie będzie lepszy niż na tych kineskopowych :D może być co najwyżej nie gorszy :D przez pewien czas były jeszcze przejściowo telewizory projekcyjne(między kineskopowymi a plazmowymi) te to już w ogóle szał jeśli chodzi o obraz ale nie przyjęły się bo tam lampę trzeba wymieniać co kilak tysięcy godzin a były dośc drogie ale obraz był najlepszy.

Widze, ze wszyscy tu macie pojecie ... poczytajcie testy .... i zobaczcie na wlasne oczy roznice .....

Gość amebka4
Jeśli chcesz kupić plazmę - najlepsza jakość obrazu - to kup Panasonica. Informacje o wypalaniu pikseli to ściema od ładnych kilku lat. Jeśli szukasz tańszego TV - no to LEDa.

Gość lajkonik122
Ogolnie jesli zalezy ci na doskonalym obrazie to bierze plazme a jak plazme to tylko i wylacznie panasonic, modele ST50 np i tam juz trzeba sobie wybrac odpowiedni rozmiar ;]

Gość gość
jeśli jakość obrazu to zdecydowanie plazma, ale jak masz mały budżet to Led też będzie dobry. Ledowe są fajne bo zużywają mało prądu, większość nowych modeli LG ma klasę energetyczną A lub A+. Jak szukasz fajnie wyglądającego telewizora który nie będzie szpecił a jednocześnie chcesz świetne smart tv, wifi i lubisz oglądać filmy to LG jest idealny. Świetny wygląd i proporcje cena / jakość.

Gość gość
LG jest tak dobrą firmą że jej pracownicy zamiast skupić się na sprzedaży spamują fora i wszelkie tematy wychwalając zalety swojego chlebodawcy :D

Gość gość
ja jestem zwolenniczka samsungow i lg. Jesli kupuje jakas elektronike to wlasnie od nich. Poza tym mozna tez dokupic robione na zamowienie futeraly z http://www.az-cases.pl/ dzieki ktorym bedzie mozna bezpiecznie przewozic telewizor czy cos innego. Takie rzeczy sie przydaja

Gość moreks
oj stanowczo wybierz LG bo naprawde to jest dobra marka, ktora teraz na rynku telewizor i elektroniki poprostu kroluje. a to wszystko za sprawa nowych telewizor takich jak ten: http://matrixmedia.pl/telewizor-3d-lg-55la965v.html . poniewaz lg wlasnie w swojej nowej linii wykorzystali technologie 4k, no i obraz wyswietlania ultra hd przez co ogladany obraz jest bardzo wyrazny. szczerze to jestem pod wrazeniem bo obraz na takim telewizorze chodzi wyjatkowo plynie no i sam komfort ogladania tez sie liczy.

Gość gość
ja tez dlugo szukalem informacji na forach az w koncu wybralem i zdecydowalem sie na ten e-sklep www.arso.pl udalo sie nieco taniej dorwac telewizor i mega jestem szczesliwy z tego faktu