Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mamaaaaa

kakao dla 14 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość mała mamaaaaa

Jak zrobic kakao dla 14 miesiecznego dziecka,na normalnym mleku?

Gość mała mamaaaaa
nikt nie robi kakao?

Gość Damian i Asia - no bo tak
Twoje dziecko powinno pić normalne mleko od dobrych 2 miesięcy. A co do kakao to od czasu do czasu można je podać, ale nie zbyt często, bo uzależnia i bardzo syci, przez co dziecko będzie się go często domagało i nie miało po nim apetytu na nic innego.

Gość mała mamaaaaa
to dlaczego jest robione mleko 3 mm?

Gość mała mamaaaaa
z tego co słyszałam,równiez od pediatry po roku mleko moze stanowic skladnik posiłku a nie podaje sie go w czystej postaci tzn do picia

Gość olalalalalaha
ja tez nie sadze by krowie mleko bylo dla 14 miesiecznego dziecka

Gość Damian i Asia - no bo tak
Jak to dlaczego? Żeby wyczyścić ci portfel. MM jest totalnie zbędne przy kompletnej diecie.

Gość mleko modyfikowane
to również mleko krowie tylko że przerobione. tak mi ostatnio lekarz powiedział.

Gość mmmAga86
Moja córeczka jak miała 15 ms sama odrzuciła mm , była chora, miała mały apetyt, nie chciała pić. Wyzdorwiała i też nie chciała. Więc odstawiłam totalnie, już nie kupuje. W żłobku na śniadanie je zupę mlęczną z różnymi płatkami, w domu w weekend robie je zupkę z makaronem, do tego później jogurt/ serek , na kolacje jedynie kaszkę mleczno-ryżową. Pytałam pediatrę powiedziała że w zupełności wystarczy . Nie ma potrzeby kupowania mm .

Gość mmmAga86
aha, zalecenia sa takie żeby kupować mleko świeżę, np to w folii. Podobno ma więcej właściwości odżywczych, ale do UHT też nie ma jakiś przeciwskazań.

Gość mała mamaaaaa
To od kiedy i jak wprowadzałyście mleko krowie

Gość mmmAga86
ja zaczęłam od jogurtu, np dodawalam do deserka ..... potem dawałam sam jogurt .... nic się nie działo . Gdy mała odmówiła picia mleka mm , zagotowałam jej zwykłe mleko i przelałam do butelki - też bez szału wypiła, ale z 60 ml poszło .... i potem to już normalnie na śniadanko zupka mleczna ( ok szklanki ). Na początku po tych chorobowych wybrykach wypijała troche mleka wieczorem, ale teraz przeżuciłam na kaszkę mleczno - wielozbożową.

Gość mała mamaaaaa
Moja nie powiem je serki,jogurty wszystkie przetwory mleczne ale nie czyste mleko

Gość mmmAga86
ale chcesz ją przestawić na mleko krowie ?? czy o co chodzi ? Bo jeśli tak, to spróbuj na śniadanie podac jej zupkę mleczną np z płatkami owsianymi, albo makaronem . Zobaczysz ze napewno nic jej nie będzie

Gość martula2402
No własnie o tym myslę,a my chyba juz pisałysmy na temat soczków;)Jak nie soczki to mleko he he

Gość mmmAga86
dokładnie ;-) ale tak na serio, to polecam tą zmianę . Po co wydawać kasę na mleko mm , kiedy mleko krowie też jest zdrowe, a nasze dzieci jedzą już wiele innych wartościowych rzeczy. Pytałam nawet pediatry czy podawac jakieś witaminy skoro nie pije mleka mm, np wi D, pwoiedziała, że nie ma takiej potrzeby . Umówmy się, myślicie że my w tym "wieku" piłyśmy mleko mm ?!

Gość moje zdanie jest takie........
Ja pierwszy budyn na mleku-taki rzadki do picia dalam dziecku, gdy mialo 4 miesiace.Jak mialo 7, to dawalam jogurt pitny. Kakao moje dziecko dopiero wwieku 3 lat polubilo. Uprzedzajac komentarze ddodam, ze ja urodzila sie jao wczesniak. miesiace lezalam w inkubatorze, bo wyjsciu ze szpitala mialam zapisana jakas mieszanke z apteki, ale... nie chcialam tego pic, tak samo nie tknelam samego mleka krowiego czy dawnego Bebiko. wiec mama zazela mi podawac wlasnie rzadki budyn na mleku. Zyje, mam sie dobrze, wyniki badan zawsze mialam idealne, nawet w ciazy, zero aneemii, zero problemow z zebami.