Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_angela

Czemu 8-mc dziewczynka zgrzyta ząbkami??

Polecane posty

Jak w temacie... Od wczoraj zauważyłam ze córeczka zaczęła zgrzytanie zębami. Czy ktoś zetknął sie z takim zachowaniem i co ono oznacza... Co robić. Moj lekarz na zwolnieniu. POMOCY

moja tez tak robila w tym wieku. zbadaj jej morfologie i kal na pasozyty. zobacz czy nie ma podkrązonych oczu. u nas minelo z czasem

Gość nuygcxnjk.kmlp[p[l,
moze owsiki ma

Gość moze ma owsiki
to jeden z objawow robaczycy

Gość Lena204
zgrzytanie zębami może świadczyć, że dziecko ma owsice wiec idź z nią do lekarza

Juz jakiś czas temu miałam wrażenie ze ma podejrzane oczka wieczorami, ale zawsze tlumaczylam to zmeczeniem, a mąż ze nic nie widać. Muszę zrobic kal jej na pasożyty. Dopiero we wtorek bo narazie u dziadków na wsi jesteśmy. Niechcialabym jej kłóć. Czy jak zrobię kal jej to wystarczy do diagnozy ??

Gość a ja ....
Moje dzieci mniej więcej w tym wieku zgrzytały zębami, po paru dniach im się ta zabawa znudziła i przestały tak robić. Nim zaczniesz panikować przypatrz się, czy po prostu jej to nie bawi ;)

Gość bjkkbkjbkk
synek tez tak robił, z czasem mineło :) mała poznaje nowe mozliwosci po prostu:)

Gość moja córka
też zgrzytała w tym wieku,ale samo przeszło. Moja koleżanka była właśnie u lekarza bo jak dziecko zgrzyta to od razu mówią że pasorzyty i lekarz ją wyśmiał,jedno z drugim nie ma nic wspólnego

Gość ojtaktak
faktycznie to może swiadczyc o pasozytach ale wcale nie musi ,moje bliźnieta tez tak robily czasami ,naczytalam sie i rozpoczelam bieganine po laboratoriach z zerowym skutkiem ,co chwila badałam jakąs kupke ,krew mocz i nic nie wykazało ,widocznie taka ich natura ,w nocy tego zazwyczaj nie robiły tylko w dzien czasem miałam wrażenie ,że robia to specjanie a mnie to okrutnie denerwowała bo automatycznie zaczynalam sie nakrecac:)fakt faktem pasozyty czasami ciężko zdiagnozować .Moze to byc tez objaw wychodzacych nowych zebow ,dziecko zaciska dziąsła tak jak to robiło zanim wyszly pierwsze zeby bo dziąsła swędzą ,a teraz kiedy któres zeby sie pojawily pojawia sie odglos zgrzytania,

Gość chłopek roz dwa trzy
owsiki

Gość kasiabucz.
RACZEJ JEJ ROSNA ZABKI