Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belnea

Aborcja farmakologiczn. Czy ktos tego doświadczył ??

Polecane posty

Zaszłam w ciąże nieplanowana. Zamówiłam tabletki poronne. Boje sie troche. Mam pytanie czy któraś z was zrobiła to ?? Czt\y bardzo bolało ???

Gość roczny synek :)
jestes pewna ze chcesz to zrobic? wczoraj był temat o dziewczynach które przerwały ciąże.. jedne poprzez aborcje, inne po zażyciu tabletek, i wiele z nich pisało o wyrzutach sumienia, depresjach itp. Ja kiedys chciałam wziąć ale nie wziełam i dziękuje Bogu że jednak sie powstrzymałam, okazało się wtedy że nie jestem w ciąży, a gdybym wzięła to na pewno nie raz zastanawiała bym sie czy zabiłam własne dziecko..

Gość lkokof
ja, ale nie byla to aborcja, tylko płod który obumarl poszłam do szpitala, dostałam tabletki i nic!! musieli mnie czyścić więc uwazaj jakie masz te tableki i z jakiego źodła.oststanio w radio mowili ze zlapali jakąs parkę która handlowała tabsami, jedna ich klientka o mało sie nie przekręciła. a może urodzisz i oddasz?

Gość okoklo
bardzo bolało, skurcze jak na poród, do tego krwawienie musisz uważać bo mozna dostać krwotoku

tabletki zamówiłam na women on web czekam na przesyłkę. Na pewno będą w przyszłym tygodniu. Zabija mnie już to czekania chciałabym aby przyszły jak najszybciej. I chciałabym mieć to za sobą.

Gość okojoj;
a ktory to tydzien? tak legalnie można zamowic tablety?

Tak na tej stronce możesz legalnie zamówic takie tabletki . Wysyłaja je z Holandii, aborcja do 9 tygodnia. Ja jestem w 36 dniu ciązy licząc od ostaniej miesiączki wiec tak około 3 tygodni napewno

Gość Takajaaaaaaaaaaaa
Ja usuwalam ciaze z ten sposob,ale bylamw znacznie dalszym tyg ciazy niz ty. Lekkie skurcze,troche wieksze niz przy okresie,i tyle. Poszlo szybko. Mialam caly czas kontakt smsowy z lekarzem u ktorego kupilam te tabletki,

Gość gruszkaaaa24
wy jesteście zdrowo jebniete!!!Mózg sobie farmakologicznie usuńcie!!!

Gość sterlingnoble
ja usunelam 4 lata temtabletkami pod opieka lekarza bo mieszkam w kraju gdzie aborcja jest legalna. Bylam w 6 tyg.Ale tez duze oparcie mialam w kobietach z women on web. Oprocz lekarza bylam z nimi rowniez w kontakcie, taka powiedzmy grupa wsparcia. bylam sama w domu, nikt nie wiedzial o tym oprocz lekarza. najpierw w klinice podano mi jedna tabletke a po paru godzinach w domu mialam zazyc kilka dopochwowo ale nie pamietam juz ile. Taki sam zestaw wysylaja z women on web. tabletki ktore zazylam w domu wywolaly po paru godzinach skurcze macicy i krwawienie. Brzuch bolal troszke mocniej niz przy okresie ale dalo sie przezyc, nawet nie zazywalam zadnych przeciwbolowych. Dostalam tez antybiotyk. krwawilam jakis tydzien a normalny okres wrocil po 2 miesiacach. Nie zaluje tej decyzji, nie powiem bo czasami jak widze male dzieci to nasuwa mi sie co zrobilam, ale z pelna swiadomoscia nie zaluje, nie mam wyrzutow sumienia i nigdy z tego powodu nie plakalam albo zebym miala jakiegos dola, a jestem dosyc wrazliwa osoba. Poprostu to nie byl odpowiedni czas dla mnie iwtedy poczulam ulge ze moje zycie wroci do normy. To byla wpadka a macierzynstwo powinno byc swiadome.

Gość lalalalaelalala
Wiedziałaś w którym momencie podstawić. Ja bym na twoim miejscu tamta dwójke zatukła po co ci one

dziewczyny dziwnie tak troche. Bo w UK, to lekarz wysyla Was do szpitala, tam pod okiem lekarza dostajecie tabletke, i czekacie na poronienie by w razie wypadku ktoś wam udzielił pomocy. samemu to bym się bała na wlasne ryzyko..

Gość lalalalaelalala
Tabletki to skróty. Jednej się uda drugiej nie, ryzyk kwizyk

Gość sterlingnoble
ja nie robilam w szpitalu bo w szpitalu to nawet tego nie wykonuja. tak jak pisalam robilam to w klinice ktora zajmuje sie tylko tym. Oczywiscie zanim podano mi to pierwsza tabletke to mialam robione podstawowe badania typu mocz, krew. Mialam robione usg dopochwowo. Nastepnie rozmowa z jednym psychologiem, z drogim, po czym nastepna rozmowa z lekarzem ktory podal mi ta pierwsza tabletke. po wszystkim odeslali do domu i oczywiscie kontakt 24/7 w razie problemow albo jakby cos zlego sie dzialo. Pmaietam ze wtedy tego dnia w tej klinice bylo bardzooooo duzo kobiet, mi sie wydawalo zanim tam pojechalam ze bedzie 3 osoby na krzyz a bylam w szoku ile kobiet codziennie usuwa niechciane ciaze. Moim zdaniem to lepsze zlo niz rodzic w nieodpowiednim momencie i komplikowac sobie zycie. Ktos to nazwie egoizmem ale dla mnie to swiadomosc swoich potzreb i odpowiedzialnosc . Oczywiscie nie popieram aborcji jako srodka antykoncepcyjnego ale w awaryjnej sytuacji , wpadki sie zdarzaja :) pozdrawiam wszystkie swiadome kobiety:)

Gość sterlingnoble
mieszkam w usa

Gość kwietniowa staraczka
niektore kobiety chcialyby buc w ciazy, podczas gdy inne lykaja tabletki zeby sie pozbyc problemu. nie chce nikogo potepiac, ale mysle, ze skoro ktos die nie potrafi zabezpieczyc to moze lepiej nie wspolzyc?

Gość gość
śmierdzące idiotki :o 🖐️

Gość gość
Matko ! tak Was czytam i jedno co mi sie xisnie na usta to to ze inne tak bardzo pragna dziecka ale nie moga ich miec a Wy je usuwacie:( zycie jest niesprawiedliwe. To co moge Wam powiedziec to to ze zle przeprowadzona aborcja rowniez farmakologiczne moze skutkowac problemami z zajsciem w kolejna ciaze. Chyba kiedys chcecie byc matkami

Gość gość
Niestety życie nie jest sprawiedliwe,a nie każda kobieta chce być matką. :) Straszność nad strasznościami. :)