Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzialena28

Co zrobić z kurczakiem w czorajszego rosołu??

Polecane posty

Macie jakieś pomysły na kurczaka z rosołu. Chciała bym go dziś wykorzystać na kolację, ale nie mam pomysłu! czekam na propozycje!!

Gość moze w potrawce?
rozdrabniasz, pzredtem przygotowujesz sos - maka , maslo, resztka rosolu, duzo koperku , sok z cytryny. z ryzem lub zienialkami.

Gość monkaNL
Ja bym zrobiła risotto ;-)

Gość spass
zmielic i zrobic jak mielonego dodac troche sera (jaki akorat masz) i gotowe ! ziemniaczki i sosik do tego

oskub go z kosci....kosci wyrzyc do kosza...a to miesko i skorki pokrój... poloz do jakiejs miseczki (bron boze woreczka)... a jak sie tylko zsciemni za oknem....wystw ta miseczkę obok kontennerea na smieci....albo do piwnicy :) ty nie bedziesz miec wyrzutów ze przytułas...a kotki sie najedzą i podziekuja ci za to....No i swiety Franciszek z asyzu cie bedzie mial w swojej opiece...

Gość cycyrydza
Zrób pierogi z mięsem albo krokiety

Gość spass
miesko obierz z kosci , z rosolu zrob sosik pomidorowy- najprostrzy dodaj smietanki, wloz to miesko bez kostek, do tego makaron i gotowe !

Gość spass
drobno posiekaj i zrob golabki, zalej tym rosolem dodaj przecier pomidorowy i gotowe !

Gość spass
i na koncu smietanka !

Obtocz w jajku i bulce tartej i podsmaz na masle. Pycha!

Gość spass
kup grzybki moga byc tez mrozone pieczarki w woreczku (fajnie pachna i sa tanie) zrob sosik grzybowy z mieskiem, albo grzybki z cebulka podsmaz dodaj miesko i usmaz nalesniki zwin jak krokiety maczaj w jajku i panierce i smaz - mmniamm !

Gość spass
sporo tego tu masz - NAPISZ CO ZROBILAS ?

dzięki kochane, wybrałam pomysł z potrawką! ale te kotleciki i pomysł z grzybkami zrobię w przyszłym tyg! ale mi narobiłyście apetytu!! pozdrawiam

Gość jhbjher
a ja zwyczajnie w swiecie robie takiego kurczaka na kanapki,moje dzieciaki nie lubia miesa z zupy ale na kanapkach uwielbiaja.....swierzy chleb,maselko i kurczak podgrzany tak ze maslo pod wplywem ciepla sie rozpuszcza.....nie za czesto oczywiscie takie przysmaki bo wiadomo cholesterol

ja piernicze :( ale Ci współczuje biedaku... będę trzymała kciuki żeby Ci ktoś jeszcze pomógł z tego wyjść. pozdrawiam.

też dobry pomysł. ja lubie robić takiego kurczaczka z bułeczkami z piekarnika! i do tego majonez! mój facet je uwielbia :)

Gość panifobia
Zawsze sie znajdzie jakis debil...gimbusie do lekcji!!?

Gość nie dużo
Mięsko mielę dodaję cebulkę podsmażoną ,ciut bułki tartej,sól.pieprz i przesmażam.Gotowe ciasto francuskie i robisz paszteciki zapiekane w piekarniku.

no wlasnie tez nie wiem co mam z nim zrobic a dzisiaj mialam rosól na obiad. i to do tego z kluchami lanymi,

Gość panifobia
Az zglodnialam:-)

Gość nie dużo
Zawsze kupowałam rolowane a ostatnio z Frosty płaty super.Paszteciki przed pieczeniem posmarować jajkiem,będzie piękny kolor.

Dokarmiane bezdomnych zwierząt to głupota? Zadałaś pytanie, to ci odpowiedzieli. Wolisz go sama zjeść, to zjedz. Ale nie obrażaj ludzi. Panujcie nad sobą.

ja potrawke uwielbiam ale moj mąz to by mi nosem krecil "bo on takiego czegos nie lubi" w dupie mu sie juz poprzewracało, a poza tym nie umiem robic tego sosiku białego

Gość nie dużo
A do rosołu wrzucić z woreczka pocięte obgotowane buraki,ciut miodu,sól,pieprz ,majeranek i barszczyk do pasztecików w 5 minut gotowy.Jak mało rosołu można dolać wody.Takie buraki można dostać w kazdym warzywniaku.

Gość panifobia
Nie mam kurczaka..:-( ale wykorzystam te pomysly napewno..

tak, ja dokarmie zwierzaczka a pożniej pod chatą bede miala zwierzyniec jak sie nauczą, to ja juz wole zwierzakom sąsiada cos tam rzucić niż bezdomnym,